Kicsit több, mint egy héttel ezelőtt megkértelek benneteket, hogy segítsetek azzal kapcsolatban, hogy hogyan is menjek, menjünk tovább a tartalmakkal kapcsolatban. Most ebben a bejegyzésben számolok be a kapott válaszokról, és hogy a válaszok alapján hogyan is képzelem el a jövőt.

Miért kértem a segítségeteket?

Mindig is fontosnak tartottam azt, hogy milyen tartalmakat osztok meg az olvasóimmal. A korábbi bejegyzéseim témái azokból a kérdésekből, válaszokból és megoldásokból kerültek ki, amelyeket a velem való közvetlen – e-mailes, Skype-os – kommunikációtok alapján érdekesnek ítéltem vagy gondoltam. Sok szakmai anyag született, amely éveken keresztül látogatókat és érdeklődőket hozott, így nyújtva segítséget sokaknak. Persze nem mindenki ír közvetlenül e-mailt, vagy veszi fel a kapcsolatot velem – ez azonban messze nem jelenti azt, hogy ne lenne egy vagy több olyan téma, ami iránt érdeklődik.

Az utóbbi időben rájöttem arra, hogy a legjobb minőségű tartalmat úgy tudom előállítani, ha folyamatosan kapcsolatban vagyok Veletek, és kérdéseket teszek fel Nektek. Régebben is volt már erre példa, de az utóbbi időben igyekszem ezt szervezettebben csinálni. A folyamatos visszajelzések eredménye lett az is, hogy egy ügyfelem ajánlására egymásba botlottunk Gáborral, aki egy pár hónapja a kereskedéssel kapcsolatos bejegyzéseket készíti.

Hiszem, hogy éppen egy közösséget alkotunk meg. Többen írtátok, hogy szeretnétek például olyan lehetőséget, ahol alkalom nyílik kereskedési stratégiákról hallani. Nos, jelentem, ez ügyben már folyik a szervezés, és valami nagyon szuper, nagyon egyedi dolog jön majd létre! Ezzel kapcsolatban némi időt kérünk, mert nem a kapkodás, hanem a minőség a cél. Mindenről értesítelek benneteket hírlevélben! (Ha még nem vagy feliratkozva, akkor ide kattintva pótolhatod ezt!)

Infógrafika

Készítettem Nektek egy infógrafikát is, amelyben tömören összefoglalom a lényeget. Aki pedig bírja a hosszú bejegyzéseimet, nyugodtan olvasson tovább, mert jön a kifejtés is ;)

"Hogyan tovább?" infografika

Mire jutottam  a visszajelzések alapján?

A kérdőívvel három fő kérdésre kerestem a választ. Ezek:

  • Milyen gyakran szeretnétek hasznos tartalmakat kapni e-mailben?

  • Mely témák érdekelnek benneteket a leginkább?

  • Melyik tartalmi formátum a legszimpatikusabb Nektek?

Mind a három kérdésről részletesen írok.

Milyen gyakran szeretnétek hasznos tartalmakat kapni e-mailben?

A hasznos tartalmak gyakorisága kapcsán okoztátok a legnagyobb meglepetést. Abszolút arra számítottam, hogy legtöbbeteknek a heti egy tartalom az, ami a legkényelmesebb. Ez így is lett, a legnagyobb arányú választ erre a lehetőségre kaptam.

Ami viszont a meglepetést okozta, az a következő: a második legnépszerűbb választás a Akár minden nap lett. Aminek nagyon örülök, mert aki olvasta már pár bejegyzésem, az tudja, hogy szeretek írni :) Ha pedig a visszajelzéseitek alapján kapott témajavaslatok mennyiségét nézem, a heti egy bejegyzés – kiegészítve az ingyenes segédprogramokkal – nagyon lassan tenné lehetővé azt, hogy ezeket megosszam Veletek. Márpedig a cél inkább a bőség; ezért a heti két alkalom mellett döntök. Ez is inkább egy minimum, nem ígérem, hogy képes leszek mindig betartani :)

Tipp: ha nem látod az egész táblázatot, jobbra-balra el tudod húzni!

Választási lehetőség Szavazatok száma
Hetente egyszer 97
Akár minden nap 75
Hetente legfeljebb kétszer 27
Hetente legfeljebb háromszor 22
Havonta legfeljebb egyszer 9

Mely témák érdekelnek benneteket a leginkább?

Gáborral mind a ketten – egymástól függetlenül – a kész kereskedési rendszerekre tippeltünk. Azt is éreztük, hogy a pszichológia, mint téma az utolsó lesz. Majdnem! Tudjuk, hogy a gyors eredmények és a jó rendszerek fontosak, ugyanakkor szeretnénk arra is rávilágítani, hogy a kereskedésben mennyire fontos az, hogy mentálisan ott legyél a topon. Éppen ezért ezekben a témákban is érkezünk majd új tartalmakkal, de természetesen már dolgozunk a Gábor kereskedési módszereiből viszonylag egyszerűen átadható stratégián is – erről még idén hallani fogtok!

A Kérdezz-felelek utolsó helyen szereplése számunkra azt jelzi, hogy ebben fejlődnünk kell. Erre is van ötletünk, szóval aggodalomra semmi ok ;)

Tipp: ha nem látod az egész táblázatot, jobbra-balra el tudod húzni!

Választási lehetőség Szavazatok száma
Kész stratégiák, kereskedési rendszerek 187
Bejegyzések a kereskedés stratégiai témáiról 180
Hasznos MT4 kiegészítők 176
Bejegyzések a kereskedés műszaki témáiról 116
Bejegyzések a kereskedési pszichológiáról 89
Kérdezz-felelek 72

Melyik tartalmi formátum a legszimpatikusabb Nektek?

Őszintén szólva itt örülök, hogy nem az Inkább videós opció nyert :) Biztosan lesznek majd videós tartalmak, viszont összességében én magam is otthonosabban mozgok a szöveges tartalmakban. Mindemellett a tartalomgyártás a videó felé mozdult el, így mi sem fogjuk ezt a médiumot kihagyni.

A videóba beletartozik a webinárium is, a korábbi visszajelzéseitek alapján már ötleteink is vannak témákra.

Bónusz: megjegyzés

Az utolsó pillanatban beraktam az űrlapba egy szöveges mezőt is „Ha van még valamilyen hozzáfűznivalód, írd ide” elnevezéssel. A mező nem volt kötelezően kitöltendő, ennek ellenére rengeteg visszajelzést és pozitív véleményt kaptam tőletek, amit ezúton is köszönök.

Nagyon jó volt olvasni benneteket, szuper érzés, hogy sokan írtátok, hogy értékelitek a munkámat. Engedjétek meg, hogy pár választ szó szerint közöljek ;)

Nagyon hasznosak az elérhető tartalmak, köszönöm az eddigi segítségeket is. Néhány dolgot „évtizedek” óta használok, pl. SymbolProfit, és pozíció záró szkriptek. Szerintem ezeket mindenkinek alapból fel kellene telepítenie az MT4-re. További sikeres munkát

Zoltán

Kedves Radu! Köszönöm a leveleidet, mindig örömmel olvasom őket! Az utóbbi napokban nem néztem e-maileket, csak most találtam meg ezt is. Minden felvetett témának örülök, mert gazdagodom általuk szellemiekben, tudásban, tájékozottságban. Nagyon szeretem, ahogyan írsz. Könnyen érthető, áttekinthető, és informatív. Gratulálok a megújult oldalhoz, és további sok sikert kívánok Neked! Legyen Szép Napod! Szeretettel, és Tisztelettel: Zoli

Zoltán

Igazából, csak dícsérni szeretnélek, mert nagyon jó és hasznos amit csinálsz! Köszi!

Attila

Egyre közelebb kerül az MT5 az MT4 helyett, az átálláshoz szívesen olvasnék még több konkrétumot, egyébként meg teljes elismerés a munkádért!

Viktor

Egy köszönöm mindenféleképpen :-)

Tamás

Köszönet az eddigiekért. Hasznos volt minden amit küldtél. Hálásak lehetünk amiért jól összefoglalva és önzetlenül küldöd ezeket a forexes vonatkozású tájékoztatókat. Az ismereteink frissítése pontosítása sohasem hiábavaló. Üdv: Sándo

Sándor

Minden szuper, várom a további cikkeidet.

Csaba

Szia Radu! Szeretem amit csinálsz.Kedvencem a Close Master.

Gyula

Köszönöm az eddigi hasznos információkat

Attila

Gratulálok az eddigi munkádhoz, köszönöm előre is a továbbiakat!

István

Nagyra értékelem a munkádat!

Attila

Kedves Radu! Boldogan veszek minden információt, mert kezdő zöldfülű vagyok!! Minden gondolat, javaslat, vélemény kincs számomra és hálás vagyok érte. Később részletesebben fogok írni. A segítő szándékodat nagyon köszönöm. élni fogok vele. Üdv, Jázmin

Jázmin

Klassz az oldal!

Ferenc

Még egyszer köszönöm mindannyiótoknak  a visszajelzést! Azoknak, akik kérdést tettek fel, hamarosan válaszolni fogok – ezzel kapcsolatban persze türelmet kérek, mert biztosan nem kevés időbe telik, míg mindenkinek válaszolok.