Ismételve: jelszóproblémák a Windows 10 őszi alkotói frissítésénél

Windows 10 Őszi Alkotói Frissítés

2018. október 2-a óta a Windows 10 felhasználók hozzájuthatnak a Windows 10 őszi frissítéshez. Ez egy olyan frissítési csomag, amelyben a Windows 10 új funkciókat kap. A tavalyi frissítéskor is írtam erről a problémáról, most hasonló a helyzet.

Sajnálatos módon ez a kiadás megváltoztatja az operációs rendszer olyan belső információt, amelyeket bizonyos szoftverek a titkosítás érdekében használnak – azért, hogy ne lehessen érzékeny adatokat gépről gépre másolni.

Nem érdemes azonban aggódni: a frissítés ugyanis súlyos hibákat tartalmaz – néhány felhasználó azt tapasztalta, hogy a frissítés törölte a teljes Dokumentumok könyvtárat -, emiatt a Microsoft szerte a világon október 6-án leállította a frissítések telepítését. Ha idáig nem települt nálad ez a frissítés, valószínű, hogy továbbra sem fog (egyelőre). A Microsoft azt ígéri, hogy javítja a frissítési csomagot, és hamarosan újra elérhetővé teszi.

Mivel a MetaTrader a fent említett módszert alkalmazza, ezért a jövőben – jelenleg ismeretlen időben bekövetkező – frissítés után a MetaTraderben mentett jelszavaid elveszhetnek. Amennyiben a frissítés előtt vagy, a következő bekezdést olvasd el. Ha a baj már megtörtént, és az eddig automatikusan bejelentkező MetaTradereid jelszót kérnek, olvasd el a Teendők a frissítés után című bekezdést.

Biztosan érint engem ez a probléma?

Egyáltalán nem biztos, de jobb, ha felkészülsz. Minden további bekezdésemhez gondold hozzá, hogy “Amennyiben érintett Téged a probléma,…” 🙂

Milyen operációs rendszerek érintettek?

Kizárólag azok a Windows 10 felhasználók érintettek, akik már megkapták a 2018 őszi Windows 10 frissítést, melynek build verziószáma az 1809. A Microsoft oldalán olvashatsz a frissítés kézi kezdeményezéséről. Ha nem Windows 10-es rendszert használsz, akkor nincs miért aggódnód és bármilyen más, hasznos dologgal üsd el inkább az erre szánt időt.

A számítógépemen az összes MetaTrader érintett?

Igen. Teljesen mindegy, hogy a számítógépen melyik meghajtóra telepítetted őket, a korábban mentett jelszavaid nem hozzáférhetőek a MetaTrader számára, ezért újra meg kell majd adnod őket annak érdekében, hogy be tudj jelentkezni a számláidra.

A MetaTrader mely verziói érintettek?

A MetaQuotes bejelentésében nincs erre vonatkozó információ. A bejegyzés szerzőjének MT4-es jelszavai érintetlenek maradtak a Windows 10 frissítése után, az MQL5 közösség jelszavát azonban “elfelejtette” a rendszer.

Jelenlegi feltételezésem tehát az, hogy inkább a MetaTrader 5-ös verziója érintett. Ha Te mást tapasztalsz, és a MetaTrader4 elfelejtette a jelszavaidat, írj nekem egy üzenetet, hogy frissíthessem ezt a cikket. Köszönöm!

Windows 10 Őszi Alkotói Frissítés folyamatban

Teendők frissítés előtt

Amennyiben még a frissítés előtt vagy, egyszerű a dolgod: fel kell jegyezned az összes kereskedési számlád jelszavát, ha ezt idáig nem tetted volna még meg. A demó és az éles kereskedési számlák is érintettek. Erre azért van szükség, mert az ütemezett, hamarosan automatikusan bekövetkező Windows 10 frissítést követően az idáig mentett jelszavak nem fognak működni, és a MT4 nem fog tudni bejelentkezni az érintett számlákra.

A frissítés után az első alkalommal, amikor elindítod majd a MetaTradereidet, indításnál meg kell adnod a számlához tartozó kereskdési jelszót. Ha több számlád van egy terminálon belül, akkor mindegyik érintett; természetesen mivel egyszerre csak egy kereskedési számlára vagy bejelentkezve, ezért ezt egyenként tudod elvégezni.

Fontos, hogy nem a kereskedési számlához tartozó jelszó romlik el, hanem a korábban tárolt jelszót nem tudja előhívni a MetaTrader. Ezért kell újból, egyszer megadnod.

Teendők frissítés után

Ha már megtörtént a baj frissítés, akkor menj végig az előző bekezdésen. Ha nem írtad fel, vagy elfelejtetted a kereskedési számláid jelszavait, akkor nem marad más lehetőséged, csak az, hogy visszaállítod azokat a brókercég rendszerének segítségével.

Az éles számlák esetén a számlaszámokat és a hozzájuk kapcsolódó jelszavakat nagy valószínűséggel – remélhetőleg – felírtad valahová. A demó számlák esetén ezt ritkábban teszi meg az ember.

Ha nem találod meg a kereskedőszámláid jelszavait, akkor a brókercéged weboldalán kérhetsz segítséget az ügyfélszolgálattól. A legtöbb bróker saját ügyfélkaput is biztosít, lehet, hogy azon belül ezt külön asszisztencia nélkül meg tudod majd tenni.

Van még valami?

Amennyiben töltöttél már le bármilyen szoftvert a MetaTrader Piac nevű szolgáltatásából, akkor sajnos igen. A MetaQuotes a bejelentésében azt írja, hogy plusz 1 licencet biztosít minden felhasználónak – egyébként operációs rendszertől függetlenül -, hogy ezt mindenki díjmentesen meg tudja tenni.

Külön jó hír, hogy a Piacról letöltött demó változatok sem lesznek használhatóak tovább, ezért ismét le kell őket tölteni. Természetesen előbb az Eszközök > Beállítások > Közösség fülön kattints az Amennyiben már van hozzáférésed, lépj be! linkre, és állítsd be a

Ha a jövőben értesülni szeretnél a MetaTrader4-et érintő változásokról, ajánlom figyelmebe hírlevelemet, ahol rendszeresen ingyenes tartalmakkal jelentkezem.

Köszönöm az infót Dankó Zoltánnak!

Írta: |2018-10-10T09:12:03+00:002018. október 9., kedd|MetaTrader4|0 hozzászólás

A szerzőről:

Radulovic Attila vagyok, a radu.hu tulajdonosa és szerkesztője. Remélem, hasznosnak találod az oldalamon található anyagokat! Célom, hogy hatékony segítséget nyújtsak Neked a kereskedéssel és az automatizálással kapcsolatban. Érdekel a véleményed, kérlek írd meg kommentben!

Hagyj üzenetet

+ 87 = 95

Adhatok Neked még több ingyenes tartalmat?

Értesítelek hetente megjelenő új tartalmaimról.

Hozzájárulok, hogy az adatvédelmi nyilatkozat szerint biztonságosan kezeld megadott adataimat, valamint hasznos anyagokat és egyedi ajánlatokat küldj nekem termékeiddel, szolgáltatásaiddal kapcsolatban e-mailben