Új TickStory Lite verzió: 1.6!

Tickstory frissítés

Majdnem fél év telt el, mióta utoljára történt bármi is a TickStory Lite nevű segédprogram háza táján. Tegnap viszont bejelentették, hogy elérhetővé vált az új 1.6-os változat, amely a legújabb MT4 terminálokat is képes elindítani.

A bejelentésben azonban a megjelenés ténye mellett egy pár új információt is megosztanak a közönséggel. Ennek részletes fordítását nem készítem el, azonban egy rövid összefoglalót természetesen olvashattok a bejelentésről.

A lényeg röviden az, hogy az 1.6-os változat – szemben az eddigi ingyenes letöltéssel – egy kisebb összeg ellenében érhető el. Ezt az úgynevezett “korai hozzáférés” lehetőséget konkrétan 23.95 amerikai dollárért kínálják, ami teljesen vállalható összeg.

Mi ennek az oka?

Az okok között a programba fektetett energiát, szerver fenntartási költséget szeretnék valamilyen szinten kompenzáltatni azzal a felhasználói bázissal, amely idáig teljesen ingyen élvezte a program nyújtotta kényelmet és előnyöket.

A program 2012-es elindulása óta összesen csak 10 ember adakozott a projekt részére, ebből 6 adomány értéke a 15 USD összeget sem érte el – összesen.

Mit biztosít a $23.95 -os díj?

A támogatónak 2 számítógépre alkalmas licencet. Minden további támogatás kiváltásával újabb 2 számítógépre telepíthető a program.

Mindemellett 2015. augusztus 31-ig szeptember 30-ig a jövőben megjelenő Tickstory Lite verziók korai hozzáférését is megkapja a díjat kifizető vásárló. Természetesen ez csak akkor érvényes, ha addig új MT4 build változat jelenik meg, és az ezzel kapcsolatos technikai fejlesztés szeptember 30-ig le tud zajlani.

Mi van akkor, ha valaki továbbra sem szeretne fizetni?

Ha valaki nem szeretné kifizetni ezt az összeget, akkor később fogja tudni ingyenesen letölteni a program új változatát. Az, hogy ez a később mit takar, egyelőre nem tudják megmondani – ez attól függ, hogy hány felajánlás érkezik, azaz hány ember fizeti ki a hozzávetőleg 6 ezer forintos költséget.

Mi van akkor, ha valaki nem tud fizetni?

A régebbi változatok továbbra is működőképesek a korábbi MT4 változatokkal. Korábbi MT4 változatot (765) ide kattintva tudsz tőlem (radu) letölteni – ez csak bejelentkezés után fog működni. A zip fájlban lévő két fájllal írd felül a visszateszteléshez használt MT4 terminálod telepítési könyvtárában lévő fájlokat, majd olvasd el ezt és ezt a szorosan kapcsolódó cikket!

Fontos megjegyzés, hogy a 765-ös MT4 nem fog működni Windows 10 operációs rendszer alatt!

Ingyenes marad a Tickstory Lite a jövőben?

Ez attól függ, hogy mennyi támogatást kapnak a fejlesztők a közösségtől. A programot frissen tartani és új funkciókat létrehozni csak úgy lehet, ha közben van valamiféle finanszírozás a háttérben. Ebben az ügyben én magam is segíteni próbálok, hiszen a TSL egy remek program, és sokak számára biztosít kényelmes visszatesztelést Metatrader4 platformon.

Elkerülendő azt, hogy mindenki azt gondolja hogy “majd másvalaki fizet helyettem”, a bejegyzés oldalán van egy mérő, ami mutatja hogy hogy áll a támogatás kérdése jelenleg. Amennyiben a mutató zöld zónába kerül, akkor a megfelelő mennyiségű támogatás a fejlesztők mögött lesz.

Ha javaslatotok van a fentiek kapcsán, nyugodtan írjátok meg nekik privát üzenetben a fórumukon belül.

Mikor jelenik meg az ingyenes 1.6-os változat?

Egy később meghatározott időpontban, amely a támogatások mennyiségétől és azok beérkezésétől függ. A megfelelő támogatási szint elérése után a szoftver 1.6-os változata ingyenesen letölthető lesz.

Az eddigi támogatás továbbra is él, de azok az ügyfelek akik pénzzel támogatták a programot, gyorsabb válaszokat kapnak az esetlegesen feltett kérdésekre.

Milyen más lehetőség van a MT4 elindítása kapcsán?

Akárcsak én (radu), a TSL fejlesztői is Birt Tick Data Suite elnevezésű programját javasolják, mely hasznos funkciókat, a 4 GB-nál nagyobb méretű FXT fájlok kezelését és gyors reakciót biztosít – előfizetésért cserébe. Ide kattintva eljuthatsz a Tick Data Suite weboldalára, ahol 7 napos kipróbálás után meg is vásárolhatod azt. A program ára egyszeri 97, illetve havonta 10 USD. A havi díj minden új MT4 build megjelenése után biztosítja a gyors frissítést.

Mielőtt valaki felszisszenne, itt ragadnám meg az alkalmat hogy megjegyezzem: a Tick Data Suite megalkotója – egy Birt nevű srác – találta ki az egész jó minőségű adatokkal történő visszatesztelést, így abszolút megéri egy kicsit honorálni az ő erőfeszítéseit is – ráadásul egy kiváló minőségű programért cserébe.

Hogyan lehet támogatást fizetni a Tickstory Lite csapatának?

Ide kattintva lehet kifizetni a támogatás összegét a licenchez történő hozzájutás érdekében.

A támogatás kifizetése után egy licenc kulcsot kapsz, valamint az 1.6-os TSL letöltési linkjét e-mailben. A Súgó menüpont License code lehetőségét választva kell megadni a kapott kódot, így lesz a termék aktivált státuszú. Az aktivált státusz után a program képes a 765-nél újabb (pl. 840, stb.) build verziók elindítására is.

Amennyiben elfelejted a licenc beszúrását, a program továbbra is csak a 765-ös build verzióig hajlandó MT4-et indítani.

A leírás kitér arra is, hogy ha valaki megosztja a saját kulcsát, azzal nem csak rossz karma történik majd, hanem saját kulcsának deaktiválása is megtörténik. Ha értékelitek a szoftvert, vegyétek meg – minden licenc elősegíti a szolgáltatás fennmaradását!

Fejlesztések

 • [artf279130] MT4 indító: a 730 és e fölötti MT4 build verziók támogatása

Hibajavítások

 • [artf272539] a letét devizaneme USD lett EUR helyett az EURUSD instrumentum esetén
 • [artf254896] AUSIDXAUD instrumentum támogatása
Írta: |2017-08-21T11:22:56+00:002015. június 17., szerda|Jó minőségű adatok|3 hozzászólás

A szerzőről:

Radulovic Attila vagyok, a radu.hu tulajdonosa és szerkesztője. Remélem, hasznosnak találod az oldalamon található anyagokat! Célom, hogy hatékony segítséget nyújtsak Neked a kereskedéssel és az automatizálással kapcsolatban. Érdekel a véleményed, kérlek írd meg kommentben!

3 hozzászólás

 1. Enyime6 2015. június. 24. szerda - 23:22 - Válasz

  Szia Mester! Megvettem az 1.6-os TSL verziót. Már majdnem kiakadtam, hogy nem működik, de aztán elvolvastam a posztod végét (a License Code-ról), ami korábban elkerülte a figyelmemet. A lényeg, hogy a kóddal már működik és végre ismét vannak 99.9% pontosságú adataim!!!
  Köszi szépen!

  • Radulovic Attila 2015. június. 25. csütörtök - 07:53

   Szuper, ennek nagyon örülök! 🙂

 2. […] [artf235797] MT4 Export: a "valódi" spread is exportálhatóvá vált (Figyelem: ez csak az exportált fájlt érinti. A TSL indítója jelenleg nem támogatja a változó spreadet. Ezt a funkciót Birt Tick Data Suite nevű szoftvere tudja biztosítani – további részletek a korábbi cikkemben) […]

Hagyj üzenetet

Adhatok Neked még több ingyenes tartalmat?

Értesítelek hetente megjelenő új tartalmaimról.

Hozzájárulok, hogy az adatvédelmi nyilatkozat szerint biztonságosan kezeld megadott adataimat, valamint hasznos anyagokat és egyedi ajánlatokat küldj nekem termékeiddel, szolgáltatásaiddal kapcsolatban e-mailben