Súlyos probléma a 610-es Metatraderben

Súlyos hiba a build 610-ben

Fontos közlemény: az eddigi visszajelzések alapján egyre inkább úgy fest, hogy az 509-es vagy régebbi fordítóval fordított robotok a 610-es MT4 változatban hibát okoznak idősíkváltásnál.

A robotok egészen addig megfelelően futnak, ameddig kézzel nem váltunk idősíkot. Onnantól kezdve a robotok folyamatosan hibáznak, kvázi használhatatlanná válnak.

Frissítve: a problémák egy része idősíkváltás nélkül is előjön.

Frissítve #2: a MetaQuotes ígérete szerint március 7-én adják ki azt a build verziót, ami tartalmazza az ezt a problémát megoldó hibajavítást.

A jellemző hibák:

 • a terminál egyszerűen “elszáll”, vagyis kilép
 • a robot nem ismeri fel saját pozícióit; a helyes magic szám megadás ellenére folyamatosan pozíciókat nyit
 • a globális változók helytelen nevet, illetve értéket kapnak
 • a grafikai objektumok hibásan jelennek meg (label felirat)

A problémák huzamosabb ideje helyesen működő robotoknál jönnek elő. A hibát jelentettem a MetaQuotesnak, egyelőre a hiba reprodukálásánál és az oknyomozásnál tartanak.

Később beszámolok a fejleményekről, addig azonban mindenkinek javaslom hogy:

 1. amennyiben teheti, ne futtassa a régi robotjait a 610-es terminálban!
 2. próbálja meg elkerülni az 509-es build változat automatikus frissítését!

A probléma nem érinti az 509-es és régebbi MT4 build változatokat, ezért aki ezeket a build változatokat használja, egyelőre megúszta az újabb build verziókban felmerülő problémákat. Egyelőre a frissítés elkerülése tűnik az egyetlen szalonképes megoldásnak.

Írta: | 2017-08-21T09:24:52+00:00 2014. február 25., kedd|MetaTrader4, MQL4|3 hozzászólás

A szerzőről:

Radulovic Attila vagyok, a radu.hu tulajdonosa és szerkesztője. Remélem, hasznosnak találod az oldalamon található anyagokat! Célom, hogy hatékony segítséget nyújtsak Neked a kereskedéssel és az automatizálással kapcsolatban. Érdekel a véleményed, kérlek írd meg kommentben!

3 hozzászólás

 1. fixor 2014. február. 27. csütörtök - 09:55 - Válasz

  Csak egy gondolat: Nekem az 1. és 3. tünet jelentkezett. De egy újrafordítás óta kb. 2 hete gondtalanul megy a robot (azóta a 610-esen is). Az új fordítás előtt csak egy hibát kellett javítanom a kódban, amin érdekes módon a régi fordító nem akadt fent csak az új. Erről írtam egy másik cikk hozzászólásában.
  Ha esetleg vannak ilyen ellentmondások (vagyis a régi fordítónak megfelelő kód az újnak már nem), akkor könnyedén el tudom képzelni, hogy az új build alatt nem mennek a régen lefordított robotok… Ha így van, akkor azoknak akiknek nincs meg a robotjuk forráskódja, tehetetlenek lehetnek. 🙁

  Ja, a hibás globális változó nevekről még annyit, hogy értelmetlen és marhára hosszú nevek jönnek létre és MT alól nekem törölhetetlenek.

  • Radulovic Attila 2014. február. 27. csütörtök - 11:25

   Az újrafordítás rendben van, de azért nem lesz mindenkinek lehetősége sebtében újrafordítani a nem egyszer régen megkapott robotokat.
   Teljes visszafelé-kompatibilitást ígértek, és ez jelenleg nem teljesül. Azt írják, dolgoznak a hibán. Remélem, megnyugtató megoldás kerekedik ki ebből a horror helyzetből…

   A kitörölhetetlen változókat a Profiles\gvariables.dat fájl törlésével tudod eltávolítani (nyilván ilyenkor az összes változó törlődik, szóval csak akkor tedd ezt meg, ha nincsen megtartani kívánt változód)

 2. […] kiadás legfontosabb újdonsága, hogy végre tartalmazza az általam korábban jelzett súlyos hiba javítását […]

Hagyj üzenetet

Adhatok Neked még több ingyenes tartalmat?

Értesítelek hetente megjelenő új tartalmaimról.