Súlyos probléma a 610-es Metatraderben

Fontos közlemény: az eddigi visszajelzések alapján egyre inkább úgy fest, hogy az 509-es vagy régebbi fordítóval fordított robotok a 610-es MT4 változatban hibát okoznak idősíkváltásnál.

A robotok egészen addig megfelelően futnak, ameddig kézzel nem váltunk idősíkot. Onnantól kezdve a robotok folyamatosan hibáznak, kvázi használhatatlanná válnak.

Frissítve: a problémák egy része idősíkváltás nélkül is előjön.

Frissítve #2: a MetaQuotes ígérete szerint március 7-én adják ki azt a build verziót, ami tartalmazza az ezt a problémát megoldó hibajavítást.

A jellemző hibák:

 • a terminál egyszerűen "elszáll", vagyis kilép
 • a robot nem ismeri fel saját pozícióit; a helyes magic szám megadás ellenére folyamatosan pozíciókat nyit
 • a globális változók helytelen nevet, illetve értéket kapnak
 • a grafikai objektumok hibásan jelennek meg (label felirat)

A problémák huzamosabb ideje helyesen működő robotoknál jönnek elő. A hibát jelentettem a MetaQuotesnak, egyelőre a hiba reprodukálásánál és az oknyomozásnál tartanak.

Később beszámolok a fejleményekről, addig azonban mindenkinek javaslom hogy:

 1. amennyiben teheti, ne futtassa a régi robotjait a 610-es terminálban!
 2. próbálja meg elkerülni az 509-es build változat automatikus frissítését!

A probléma nem érinti az 509-es és régebbi MT4 build változatokat, ezért aki ezeket a build változatokat használja, egyelőre megúszta az újabb build verziókban felmerülő problémákat. Egyelőre a frissítés elkerülése tűnik az egyetlen szalonképes megoldásnak.

Oszd meg, ha hasznosnak találtad!

3 hozzászólás a(z) “Súlyos probléma a 610-es Metatraderben” bejegyzéshez

 1. Csak egy gondolat: Nekem az 1. és 3. tünet jelentkezett. De egy újrafordítás óta kb. 2 hete gondtalanul megy a robot (azóta a 610-esen is). Az új fordítás előtt csak egy hibát kellett javítanom a kódban, amin érdekes módon a régi fordító nem akadt fent csak az új. Erről írtam egy másik cikk hozzászólásában.
  Ha esetleg vannak ilyen ellentmondások (vagyis a régi fordítónak megfelelő kód az újnak már nem), akkor könnyedén el tudom képzelni, hogy az új build alatt nem mennek a régen lefordított robotok... Ha így van, akkor azoknak akiknek nincs meg a robotjuk forráskódja, tehetetlenek lehetnek. :-(

  Ja, a hibás globális változó nevekről még annyit, hogy értelmetlen és marhára hosszú nevek jönnek létre és MT alól nekem törölhetetlenek.

  • Az újrafordítás rendben van, de azért nem lesz mindenkinek lehetősége sebtében újrafordítani a nem egyszer régen megkapott robotokat.
   Teljes visszafelé-kompatibilitást ígértek, és ez jelenleg nem teljesül. Azt írják, dolgoznak a hibán. Remélem, megnyugtató megoldás kerekedik ki ebből a horror helyzetből...

   A kitörölhetetlen változókat a Profiles\gvariables.dat fájl törlésével tudod eltávolítani (nyilván ilyenkor az összes változó törlődik, szóval csak akkor tedd ezt meg, ha nincsen megtartani kívánt változód)

 2. Visszajelzés: Új hivatalos kiadás várható 2014. március 21-én | Radu MetaTrader blogja

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!