Gyakran Ismételt Kérdések2017-08-29T20:35:44+02:00

Gyakran Ismételt Kérdések – minden listázva

Ezen a folyamatosan bővülő oldalon olyan gyakori kérdésekre találsz választ, mely a kereskedéssel, a MetaTrader4 kereskedőszoftverrel, vagy az optimalizációval kapcsolatban merülnek fel.

A kérdéseket a könnyebb navigáció érdekében kategóriák szerint csoportosítva találod meg; a kérdésekre kattintva érheted el a válaszokat.

Amennyiben javaslatod van a gyűjtemény bővítésére, írd meg hozzászólás vagy e-mail formájában!

Az oldalon szereplő GYIK bejegyzések újraközlése mindenképpen csak forrásmegjelöléssel és az eredeti bejegyzés linkelésével lehetséges!

 

A MetaTrader4 használata több képernyővel

Manapság egyáltalán nem elérhetetlen a többmonitoros megjelenítés kialakítása. A MetaTrader4 azonban nem nem teszi lehetővé, hogy a chartokat ablakokként  több monitorra helyezzük el. Most bemutatom Neked a megoldást, amivel ezt mégis meg fogod tudni oldani!

A MT4 korlátozásai optimalizáció során

A MT4 platform lehetőséget biztosít optimalizációra, azaz több backteszt egymás utáni kombinált futtatására külső beavatkozás nélkül. Fontos tudni azonban, hogy milyen korlátozások vannak érvényben eme speciális tesztelési mód során, amelyek esetlegesen érintik robotjainkat.

Bővebb számlakimutatások készítése Myfxbook segítségével

A MT4 terminál által alapból biztosított kimutatás - ami gyakorlatilag egy számlakivonat - nem biztos, hogy minden kérdésünket és igényünket lefedi. Az interneten több olyan weboldal is található, amely az ilyesfajta elvárást képes lefedni - sőt, jóval többet is ad annál statisztikák és vizuálisan megjelenített adatok segítségével.

Egy bizonyos chartra helyezett robot nem működik. Mitől van ez?

Sokszor teszik fel nekem a kérdést: egy-egy instrumentumra felhelyezett robot nem működik, nem köt, nem jelenik meg a kijelzése. Ha az egyértelmű okokat - nincs engedélyezve a kereskedés, nincs bekapcsolva az automatikus kereskedés lehetősége - leellenőrizted és úgy gondolod minden rendben van, akkor legnagyobb valószínűséggel az instrumentumnevek problémájába botlottál bele.

Hogyan lehet kényszeríteni az MT4 frissítését?

Arról már volt szó, hogy hogyan lehet az automatikus frissítéseket megakadályozni. Néha azonban pont ennek az ellentétét szeretnénk, azaz egy notórius, magát nem frissítő terminál esetében szeretnénk elérni azt, hogy mégis bekövetkezzen a programfrissítés.

Hogyan lehet kirajzoltatni a lezárt pozíciók nyilait és vonalait?

Gyakran szükségünk lehet arra a vizuális támogatásra, amelyet a Metatrader ad a pozíciók nyitási és zárási pontjainak megjelenítésekor. A nyitó- és záró időpontoknál előbukkanó nyíl, valamint a két pontot összekötő szaggatott vonal komoly segítség lehet az áttekinthetőség kapcsán.

Hogyan lehet megakadályozni az MT4 automatikus frissülését?

A frissítések célja - leggyakrabban - a szoftver jobbá tétele. Ez azonban néha nem várt (új) hibákkal is bővíti az amúgy is érzékeny felhasználói rendszereket, jelen esetben például a futó robotok rendszerét - ezért néha szükséges lehet az ilyen frissítések időleges letiltása.

Hogyan tudok több Metatrader4 indikátort egymásra helyezni?

Amennyiben egy indikátorod külön alablakban jelenik meg (pl. az RSI, CCI indikátorok pl. ilyenek), akkor lehetőség van arra, hogy a Metatrader4 „gyári” indikátorai közül egyet vagy többet a már korábban felhelyezett indikátorra helyezz.

Mi a teendő, ha a Metatrader “elfelejti” a beállításokat?

Windows Server 2008/Vista/7 operációs rendszerek alatt előfordulhat az a hiba, hogy a Metatrader feltelepítése után az első kilépést követően a program nem menti el az általunk eszközölt beállításokat (eltűnnek a nyitott chartok, a feltelepített indikátorok, expertek, stb.).

Mi az a build szám, és hogyan tudom megnézni hogy a terminálomnál mi ez a szám?

A build szám egy szoftverfejlesztők által használt fogalom. Ha egy szoftverben kisebb módosítást, javítást végeznek, de a program verziószámán nem akarnak növelni, akkor ezt az ún. build számot használják a változás jelzésére. Most megmutatom, hogy hol tudod ellenőrizni, hogy a Te MetaTrader4 programodban mi ez a szám.

Mi az a Rendszermappa, és mire jó?

A Rendszermappa a MetaTrader4 egyik legfontosabb fogalma. Ebbe a mappába tudod - többek között - bemásolni a robotjaidat, indikátoraidat. Nézzük, mire jó még!

Mik azok a Renko és Range chartok, és mire jók?

A kereskedési grafikonoknak (chartoknak) több fajtája létezik, ezek közül a leggyakrabban a hagyományos chartokkal találkozunk. A hagyományos chartok esetében egy-egy gyertya egy meghatározott időtartamot, míg a Renko / Range chartok esetében egy meghatározott elmozdulást fed le. Most megmutatom, hogy milyen szabályok alapján alakíthatóak ki ezek a speciális chartok és mire jók.

Mit jelent a “magic szám” ?

A magic szám (magic number, ejtsd: medzsik námber) a Metatrader platformon belül a robotok által nyitott pozíciókat hivatott elkülöníteni.

MT4 futtatása régebbi számítógépeken

A korábbi változatok gond nélkül futottak, az újak azonban az indítás után "elszállnak", azaz hibaüzenet mellett megszakad a futásuk. A régebbi MT4 verziókkal ilyen probléma nem volt, ezért sokak számára érthetetlen, miért történik ez a jelenség.

Go to Top