Hozzászólások

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 651
  • Szerző
    Bejegyzés
  • Radulovic Attila
    Tag
    Bejegyzések száma: 653

    Szia Roden!

    Bocs, hogy csak most válaszolok. A dolog nyitja szerintem az, hogy a W1 idősíkon rajzoltad be a trendvonalat anno. Minél magasabb az idősík, annál több idő van a két gyertya közötti idő között. W1-esnél legalább 1 hét a különbség. Ha ezután az alsóbb idősíkokon megvizsgálod a trendvonalak pontját, teljesen máshová kerülnek, mint ahol eredetileg felrajzoltad.

    Például ha D1-en berajzolsz egy trendvonalat délután 16:32 perckor, akkor a kezdeti és a végpont is valamely nap 00:00 órájára fog kerülni. Ha most 2019.05.09 16:32 van, és teszem azt a mai napra rakod a vonal végét, akkor 2019.05.09. 00:00 órára kerül majd. Ennek D1-en nincs jelentősége, viszont ha most lejjebb váltasz, akkor látható, hogy totál máshol lesz mondjuk H4-en, hiszen ott már pontosabban lehet rajzolni (pl. 04:00 órára, 08:00, stb.)., tehát ott elméletileg – idő szempontjából – be lehetne rajzolni 16:00-ra is.

    Tisztában vagyok vele, hogy egy trendvonal rajzolásakor nem lehet figyelembe venni a fnetieket, hiszen a trendvonalak lényege pont nem ez. Esetleg érdemes pontosítani kizárólag az időpont koordinátáit a rajzoláskori időpontra az alacsonyabb idősíkon.

    Véleményem szerint tehát ez egy időfelosztással kapcsolatos adottság, és nem hiba vagy furcsaság.

    Radulovic Attila
    Tag
    Bejegyzések száma: 653

    Szia Roden!

    A képek nem látszódnak, megtennéd, hogy kicseréled őket úgy, hogy látszódjanak?

    Radulovic Attila
    Tag
    Bejegyzések száma: 653
    Radulovic Attila
    Tag
    Bejegyzések száma: 653

    Szia Marci!

    Ha jól értem a kérdésedet, akkor nincs. Alapvetően a megbízás alapú (brókercég által végrehajtott) stoplosst javaslom, ezen felül lehet egy plusz védelem az, amit írsz. Mindig a piaci árból tudsz kiindulni, ez a buy típusú pozíciók esetében a Bid zárási árat, míg sell típusú pozíciók esetében az Ask zárási árat jelenti.

    Radulovic Attila
    Tag
    Bejegyzések száma: 653
    Hozzászólás: Tickstory probléma #11425

    Kedves Pendejot!

    Én jó pár éve kizárólag natív környezetben futtatok MT4-et és a hozzá kapcsolódó szoftvereket is, így ezzel kapcsolatban nem tudok segíteni Neked.

    Látom, hogy azóta a Tickstory fórumán is feltetted a kérdést, számítottam rá, hogy kb. ez lesz a válasz. Én is azt javaslom, hogy Windows alapokon dolgozz.

    Anno én is linuxoztam, tehát nem idegen tőlem sem az emuláció, de ebben a témakörben én a Windows alapú futtatást javaslom. Ha ez nem opció, akkor pedig a virtualizáció lehet a megoldás.

    Radulovic Attila
    Tag
    Bejegyzések száma: 653
    Hozzászólás: Backteszt MT4 vagy MT5 #11400

    Válasz gergo00 részére:

    A kérdéseddel kapcsolatban sajnos nem tudok nyilatkozni, de valószínűsítem, hogy inkább a nem a válasz rá.

    Az MT5-ben úgy tudom, hogy nem lehet külső adatokat bevinni, a gyári adatokkal pedig panaszokat találtam korábban külföldi fórumokon.

    Egyébként mire gondolsz history adatokon való debugra alatt?

    Válasz Japa részére:

    Így látatlanban sajnos nem tudom, hogy mi lehet a probléma az RBO futtatása kapcsán. Technikai támogatást ezzel a szoftverrel kapcsolatban Zsolt tud neked nyújtani közvetlenül. Ha gondolod, akkor kérj tőlem egy konzultációt, és akkor képernyőmegosztással ránézek az általad jelzett problémára.

    Radulovic Attila
    Tag
    Bejegyzések száma: 653

    Programozott módon előzetesen sajnos nem tudod lekérdezni, csak pozíciónyitás után.

    Radulovic Attila
    Tag
    Bejegyzések száma: 653

    Szia Marci!

    Csak konkrét időponttal érdemessel zárást eszközölni, és mindenképpen a piaczárási időpont előtt 5-15 perccel. Sosem szabad az utolsó percre hagyni, hiszen lehet, hogy akkor már nem lesz végrehajtás (vagy akár bejövő tick se).

    Az adott brókercég időzónája alapján érdemes a zárási időpontok kapcsán tájékozódni, sajnos ezek nem kérdezhetőek le. Lehet trükközni, korábbi gyertyaadatok alapján, de nem érdemes (gyakorlati tapasztalat). Legyen a zárási időpont paraméterben megadható, pl. ÓÓ:PP formátumban. Ennek helyes megadására a felhasználónak kell ügyelnie.

    A zárási vizsgálat mindenképpen „nagyobb, vagy egyenlő” legyen, tehát semmiképpen se egy konkrét percre vagy másodpercre szóljon.

    Fontos még, hogy a zárási időpont után ne történjen nyitás, mert ugye az ekkor automatikus zárást – és nem kívánt veszteséget – okoz.

    Radulovic Attila
    Tag
    Bejegyzések száma: 653

    Uhh, pedig ezt még tudom is, de nem jutott eszembe.

    Ha H1-et és M5-öt használsz, akkor H1-en simán tud futni a programod, ez valós időben egyáltalán nem akadály. Szerintem még vizuális módban sem, max optimalizációnál.

    Radulovic Attila
    Tag
    Bejegyzések száma: 653

    Nincs mit, hajrá, és köszönöm a jövőbeli ajánlásokat! Tesztelj sokat és alaposan, mert rengeteg olyan esemény történhet a kereskedés során, amelyet kezelni szükséges.

    Radulovic Attila
    Tag
    Bejegyzések száma: 653

    A 130-as és 131-es hibák jelentését itt tudod megnézni.

    Elképzelhető, hogy a lotméretet vagy az SL/TP szinteket adod meg rosszul. Vedd figyelembe, hogy a legtöbb számlán a nyitás pillanatában nem lehet beállítani az SL/TP-t, csak közvetlenül a trade megnyílása után. Én erre tippelek.

    A gépeden futó programoknak és a registry-dnek az ég világon semmi köze ezekhez a problémákhoz.

    Radulovic Attila
    Tag
    Bejegyzések száma: 653

    Szia!

    Első körben az utolsó pozíció megállapítását szükséges megértened, kipróbálnod és megtanulnod: ebben a bejegyzésben írtam róla.

    Az utolsó bejegyzésedben a Red szó után van egy felesleges vessző, azt vedd ki, illetve a Red helyett a clrRed konstanst használd.

    A további elvárásod kapcsán főként szervezési problémákba fogsz belefutni. Figyelmedbe ajánlok egy konzultációt, amikor is az összegyűjtött kérdéseidre online beszélgetésben adok választ megosztott képernyőn, és segítek elkészíteni azokat a kódrészeket, amelyekre szükséged van. Ez egy jó indulási alapot adna, így sok időt tudnál spórolni magadnak.

    Radulovic Attila
    Tag
    Bejegyzések száma: 653

    Az indikátor számítási ideje miért ilyen hosszú? 3-4 másodperc már kifejezetten soknak számít. Nem mondom, hogy nem létezhet ilyen, csak puhatolózom, hogy azon lehet-e esetleg (próbáltál-e már) csökkenteni.

    Ha jól értem, akkor az indid az egész terminált megofogja, és más, az indikátori lekérdezéshez egyáltalán nem kapcsolódó chartokat is befolyásol (lassít). Jól értem?

    Radulovic Attila
    Tag
    Bejegyzések száma: 653
    Hozzászólás: int tömb indikátorban #9604

    Szia Péter!

    Muszáj double-ket használnod. Ez nem elegáns, de integert is tudsz bele tenni, maximum átalakítod, ha a szükség úgy kívánja.

    Radulovic Attila
    Tag
    Bejegyzések száma: 653

    Kedves szenta!

    Olvasd el ezt a bejegyzésemet, erre a problémára tippelek látatlanban.

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 651