Forex programozás Fórum Egyéb Backtestben és Optimalizcióban különböző idősíkokra beállított indikátorok

3 bejegyzés megtekintése - 1-3 / 3
  • Szerző
    Bejegyzés
  • icrammg
    Tag
    Bejegyzések száma: 35

    Sziasztok,

    Kérdés:

    Le tud futni optimalizáció értékelhető eredménnyel úgy, hogy a robot több idősíkon használ indikátorokat? (mondjuk 5 perc és 1 óra vegyesen)

    Jelenség:

    Egy ilyen robotnál a backtest szépen lefut és vizuálban ellenőrizve azt csinálja amit kell. Viszont optimaizációnál elindul ugyan és végig is számolná a variációkat, de mindíg egyetlen értékre jut. Ez ez érték pedig megegyezik ugyanennek a robotnak kizárólag a nagyobb idősíkot használó változatának eredményével. A két idősík indikátorai és összefüggésrendszerük megegyező. A különböző idősíkú indikátorok összefüggéseinek eredményeit egyetlen „és” függvény fogja össze.

    Valami tipp, hogy miért lehet ez? Köszi a válaszokat!

    Marci

    icrammg
    Tag
    Bejegyzések száma: 35

    Probléma megoldva.

    Úgy tűnik, hogy a legkisebbb idősíkot használó indikátorhoz kell igazítani a teszter futtatását, és ha az történetesen 5M, akkor az „idősík” választó fület 5M-re kell állítani. Pfff

    Ez mondjuk elég fura, mert mi van ha én egy 1H és 5M idősíkot használó robotot vizuálisan mondjuk 1H-n szeretnék végignézni. Konkrétan kihagyja az összes olyan indikátort és azok összefüggésrendszerét, ami kisebbet használ a beállítottnál :/

    Na ezt jól megbeszéltem magammal :)

    Radulovic Attila
    Tag
    Bejegyzések száma: 653

    Uhh, pedig ezt még tudom is, de nem jutott eszembe.

    Ha H1-et és M5-öt használsz, akkor H1-en simán tud futni a programod, ez valós időben egyáltalán nem akadály. Szerintem még vizuális módban sem, max optimalizációnál.

3 bejegyzés megtekintése - 1-3 / 3
  • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.