Hozzászólások

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 23
  • Szerző
    Bejegyzés
  • icrammg
    Tag
    Bejegyzések száma: 35

    Köszi a választ! A long short különbségben meg igazad van.

    icrammg
    Tag
    Bejegyzések száma: 35

    Probléma megoldva.

    Úgy tűnik, hogy a legkisebbb idősíkot használó indikátorhoz kell igazítani a teszter futtatását, és ha az történetesen 5M, akkor az „idősík” választó fület 5M-re kell állítani. Pfff

    Ez mondjuk elég fura, mert mi van ha én egy 1H és 5M idősíkot használó robotot vizuálisan mondjuk 1H-n szeretnék végignézni. Konkrétan kihagyja az összes olyan indikátort és azok összefüggésrendszerét, ami kisebbet használ a beállítottnál :/

    Na ezt jól megbeszéltem magammal :)

    icrammg
    Tag
    Bejegyzések száma: 35

    Frappáns megoldás! Original Radu :)

    icrammg
    Tag
    Bejegyzések száma: 35

    Próbálkozás közben elkövettem azt a hibát, hogy bejelentkeztem a bróker szerverére (eddig mindíg offline teszteltem, úgy jó volt) és most autómatikusan online lesz minden indításnál, aminek nem örülök mivel számomra rejtélyes módon lehet csak kijelentkezni. Valaki tudja hogyan?
    Bocsánat, ha totál egyszerű a kérdés :)

    icrammg
    Tag
    Bejegyzések száma: 35

    Egyetlen egy.
    Nagyon fontos lenne egy-két tesztet lefuttatnom. Majd utana kibuggolom a tds-t.
    Melyik stabil, jól együttműködő verziót ajanlanad a metából és a tsl-ből? Sajna a 1090 a legújabb tsl-el nálam nem ketyeg. A Meta mindíg rafrissit a ducascopy adatokra és a blogodon leirt megoldás a skypupdate helyett nem vallt be.

    icrammg
    Tag
    Bejegyzések száma: 35

    Sziasztok,

    nálam win7 és vele együtt minden más újratelepítése után a HST file-ok generálása EURUSD 2003-2017-ig azt a hibát logolja, hogy

    „TDS: Ran out of memory while creating the HST files. Close some of your open charts or reduce the number of bars loaded in Tools -> Options -> Charts then try again.” (csökkentettem, nem oldotta meg)
    „TDS: History generation was aborted.”
    „TestGenerator: file „C:\OANDA – MetaTrader\tester\history\EURUSD60_0.fxt” cannot open [5]”

    Van tipp, hogy mi lehet a gond?

    icrammg
    Tag
    Bejegyzések száma: 35

    A dodóról csak annyit tudok, mint bárki más. Viszont azt lehet tudni törikönyvekből, hogy a történelem folyamán 100 plusz-mínusz 10-20 év, egyetlen világhatalom sem volt porondon az elmúlt 1000 évben, és vele együtt a valutája/devizája is ment a kukába. Szóval ketyeg az óra az tengerentúlnak és orosz-kínai fronton erős nyomás van egy dollárt leváltó olajdevizára. De persze sosem lehet tudni mi és mikor következik be. Ettől is szép talán a dolog. Minden dolog :)

    „Szerintem nincs annyi hozadéka a dolognak mint amennyit bele kell fektetni (idő/energia).”

    Ez pusztán a befektetett és lefedezni kívánt összegtől függ. Van az a pénz, aminél pár USDHUF különbség is fájdalmas tud lenni. És hiába a jövedelmező stratégia, mert amit megkeresünk a vámon elvesztjük a réven.

    A diverzifikáció fogalma nem új számomra, 2001 óta tőzsdézem, 2008 óta devizázom és még talpon vagyok :)
    Csak ingatagnak érzem ezt a részét a dolognak. A több számla, több költséget és több vesződést jelent. És elég nehéz azt a devizaszámlakosarat megtalálni, ami kritikus időszakban legalább minimum nullás. Mert a párok között van ugyan korreláció, de azok viszonya (pozitív vagy negatív) elég hektikus lehet. Szóval nem vehető biztosra.
    Mondjuk megoldás lehet egy menekülő devizában vezetni a számlát, pl CHF.

    Mindenesetre amíg a dollár a kereskedni kívánt devizapár elszámoló devizája (EURUSD) addig praktikusnak és átláthatónak tartok egy dollár számlát vezetni, de be is akarom biztosítani magam.

    Asszem, jobb híján maradok a fentebb leírt megoldásnál.

    Roden, köszi az együtt gondolkodást, és a részedről kibontakozó filozófiai jellegű gondolatokat, mégha sok esetben nem is kapcsolódtak szorosan a témához. Sikeresen törted meg evvel a száraz, lényegretörő műfaját a forexes „szakmának”.
    Ezt ellensúlyozandó itt volt Radu a maga jól bevált, sokak által kedvelt stílusával, mint egyfajta moderátor, amit ezúton is köszönök.

    Radu, privátban megkereslek majd ebben a témában. Lenne pár kérdésem. Email mehet?

    Hosszú távú, profitos kereskedést kívánok minden témában résztvevőnek, magamat is beleértve :D

    Üdv

    icrammg
    Tag
    Bejegyzések száma: 35

    Köszönöm a segítséged, sajna nem botlottam bele az előzetes kutakodás közben…
    Legközelebb tüzetesebben keresek.

    Egy kiterjettebb kereső esetleg segített volna, bár tudom, a kulcsszavak és egyéb kiszámíthatatan dolgok közbeszólnak. Nem lehet könnyű így sem ezt a blogot és fórumot vinni a munka mellett. Csak gratulálni tudok és őszinte, tényleg őszinte elismerésem!!! Párját ritkitja a teljesítményed szakmai témában. Csak így tovább! És valszeg lelkes ügyfeled lesz és marad mindenki emiatt. Velem egyetemben!

    icrammg
    Tag
    Bejegyzések száma: 35

    Szia Radu,

    A függő pozíciók esete itt nem áll fenn.

    Igen, mindösszesen annyi kellene, hogy ellenőrizze van e ellentétes pozi nyitva és ha igen akkor ne kössön.

    Köszi a segítséget!

    icrammg
    Tag
    Bejegyzések száma: 35

    Ok. Értelek. Van igazság abban amit mondasz, de ettől még keresem azt a technikát, amivel okosan le lehet fixálni a tőke devizanemét, hogy visszaváltáskor ne legyen meglepi.

    És igen, azt is értem, hoggy akár jobb is lehetne, de én speciel ezen pluszban nem óhajtok izgulni. Nem elég, hogy a kereskedett páron fogok-e vagy sem, még a számla devizaneme is elhasalhat, és akkor van igazán gond.

    Asszem meg is van egyébkét a megoldás (jobb híján). Párhuzamosan kell változtatni a számla értékével a hedzselés mértékét, lépésközöket beiktatva. Mondjuk ha a számla x% bukóban van, akkor a lefedezést is csökkentem arra mértékre. X tetszőleges szám, szerintem kb 5 és 10 közé raknám.

    icrammg
    Tag
    Bejegyzések száma: 35

    Bocsánat a hosszú szünet miatt, valamiért a spambe kerültek az értesítések, hogy válasz jött. Most látom, hogy írtatok.

    Köszi az okfejtét. Jól hangzik, csak valami nem ment át. A problémám kisarkítva az, hogy ha meghasal a dollár és dollár van egy számlán és mondjuk nem 245 HUF lesz hanem 19 HUF az árfolyam, mert tudomisén atomháború lesz kínával, akkor gyakorlatilag lehet nekem a legnyereségesebb robotom az ég adta világon, és több ezer %-os hasznom, semmit nem érek vele, mert elolvad a nyereség az árfolyamkülönbözet miatt amikor visszaváltom HUF-ra.

    Valamint evvel vitatkoznék:

    „De ha az USDHUF 280-ról lement 245-re, akkor ez azt jelenti, hogy erősebb forint van a kezedben, vagyis 20=11!!!”

    Épp ez a lényeg. Nincs forint a kezemben, mert dollár van a számlán és ha én azt onnan kiveszem, mert költeni akarom itthon forintban, akkor kevesebb forintot kapok érte. Az erősebb forint annak jó, aki külföldön akarja elkölteni és előtte átváltja ottani valutára, vagy egy importős cégnek. De nem nekem, aki a kistermelői piacon akarok ugyanúgy 2200 forintos kolbászt venni a dolláromat átváltva forintra.

    Ezért kell és szokás is nagybefektetői körökben, vagy olyan cégeknél akik exportálnak futures ügyletekkel lefedezni a majdani teljesítés idejére a kitettségüket. De a devizapiacon a bizonytalan hozam miatt ez a megoldás nem megoldás.

    A kérdésem továbbra is fennáll. Létezik e öszetettebb, „inteligens” megoldás a számlán lévő deviza és a remélhető majdani hozam itthoni devizában való értékmegőrzésére az adott devizapár (jelen példában USDHUF) shortolásán kívül?

    Radut megkövetem, USDHUF shortot akartam írni az elején is.

    icrammg
    Tag
    Bejegyzések száma: 35

    Összeollóztam, amit nem neveznék írásnak :) de értem amit mondasz. A feltételrendszert kell úgy átalakítani, hogy kizárja ezt az esetet.

    Köszi!

    icrammg
    Tag
    Bejegyzések száma: 35
    Hozzászólás: Köt ahol nem szabadna #4835

    Csinálok egy videót és elküldöm, hogy lásd mire gondolok. Pár nap, mert telken leszek gép nélkül.

    Kb arra gondoltam igen.

    icrammg
    Tag
    Bejegyzések száma: 35

    Mert nem náluk van számlám. Mivel egy decentralizált piac, az hogy honnan jön az ár az nagyon fontos.
    Szerintem az ideális, ha minimum ECN brókernél van az ember és a teszthez szükséges adatokat is onnan szedi.
    Az én esetemben ez az LMAX. Mind a Dukascopy mind az LMAX szerveréről lehúzható adat a fent említett programmal, de a robotot át is kéne tenni oda, hogy menjen a teszt.

    Más helyszín visszamenőleges adatairől vannak teszteredményeim és nem onnan ahol kereskedek. Ezt szeretném megoldani valahogy, hogy kellőképpen megnyugodjak.

    icrammg
    Tag
    Bejegyzések száma: 35

    Kár. Pedig az eddigi munkáid alapján nyugodt szívvel bíztam volna rád :)

    Az MT4-et semmiképpen nem vetem el, egy kiváló eszköz. A múltbéli adatok forrása az ami kérdéses számomra. Pl ott, ahol a letöltött adatokban nincs gap, az éles számlához tartozó grafikonon van. Persze ritka, de van.

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 23