MQL4 átírása Easy Languages-re2015-12-10T21:17:18+00:00

Radu.hu Fórum Kérdések az MQL4 programozási nyelvvel kapcsolatban MQL4 átírása Easy Languages-re

6 bejegyzés megtekintése - 1-6 / 6
 • Szerző
  Bejegyzés
 • icrammg
  Tag
  Bejegyzések száma: 31

  Sziasztok

  Van egy agyontesztelt, VPS-en hónapok óta futó robotom, ami MQL4-ben lett megírva.
  A teszteredményeket a TickStory-val csináltam, de mivel szkeptikus vagyok az adatokkal kapcsolatban, kerestem alternatív megoldást backtest-re. A MultiCharts kereskedő programot találtam, ami szintén ad lehetőséget tesztre, de a kiválasztott brókertől lehívott adatokkal. Ezek az adatok az éles kereskedés alkalmával születtek, és nincs “last look”, vagyis nincs varia bennük. Szabályozott teljesülési helyszín.

  A problémám az, hogy a MultiCharts programnyelve az Easy Languages.
  Szóval olyan megoldást keresek, (több órás google-özés meg volt) amivel át tudom konvertálni MQL4-ből a robotot hiba nélkül EasyLanguages-re.

  Radu, ezt véletlenül nem vágod? 🙂

  A válaszokat előre is köszi.
  Üdv

  Radulovic Attila
  Tag
  Bejegyzések száma: 646

  Nem ismerem sem az Easy Language programnyelvet, sem a MultiCharts platformot – ezért sajnos nem tudok ezzel kapcsolatban értékelhető információval szolgálni.

  A visszateszt amúgy is csak egy irányvonalat mutat meg, én a kis méretű éles tesztelési környezetet javaslom. Persze ez csak akkor opció, ha nem veted el magát az MT4 platformot a kereskedésed helyszíneként.

  icrammg
  Tag
  Bejegyzések száma: 31

  Kár. Pedig az eddigi munkáid alapján nyugodt szívvel bíztam volna rád 🙂

  Az MT4-et semmiképpen nem vetem el, egy kiváló eszköz. A múltbéli adatok forrása az ami kérdéses számomra. Pl ott, ahol a letöltött adatokban nincs gap, az éles számlához tartozó grafikonon van. Persze ritka, de van.

  Radulovic Attila
  Tag
  Bejegyzések száma: 646

  A Dukascopy-féle tick adatok miért nem jók számodra?

  icrammg
  Tag
  Bejegyzések száma: 31

  Mert nem náluk van számlám. Mivel egy decentralizált piac, az hogy honnan jön az ár az nagyon fontos.
  Szerintem az ideális, ha minimum ECN brókernél van az ember és a teszthez szükséges adatokat is onnan szedi.
  Az én esetemben ez az LMAX. Mind a Dukascopy mind az LMAX szerveréről lehúzható adat a fent említett programmal, de a robotot át is kéne tenni oda, hogy menjen a teszt.

  Más helyszín visszamenőleges adatairől vannak teszteredményeim és nem onnan ahol kereskedek. Ezt szeretném megoldani valahogy, hogy kellőképpen megnyugodjak.

  Radulovic Attila
  Tag
  Bejegyzések száma: 646

  Megnyugodni? 🙂 Ne keresd a nyugalmat! Neked tick adatokra van szükséged, amit nagyon kevés szolgáltató biztosít visszamenőleg. Legjobb esetben is gyertyaadatokat fogsz kapni, ami több mint a semmi, de a nyugalomhoz kevés.

  Azt mondanám, hogy éles környezetben, kis tétekkel tesztelj stratégiát – de erre nem minden szolgáltató biztosít lehetőséget. Nem tudom, hogy az LMAX környezetében a legkisebb kockázatvállalás mekkora, de hosszabb távon a valós teszt ad bizonyosságot az elvárásaid kapcsán. A visszateszt csak egyfajta iránymutatásként értelmezhető.

6 bejegyzés megtekintése - 1-6 / 6

A hozzászóláshoz jelentkezz be!

Adhatok Neked még több ingyenes tartalmat?

Értesítelek hetente megjelenő új tartalmaimról.

Hozzájárulok, hogy az adatvédelmi nyilatkozat szerint biztonságosan kezeld megadott adataimat, valamint hasznos anyagokat és egyedi ajánlatokat küldj nekem termékeiddel, szolgáltatásaiddal kapcsolatban e-mailben