Új MT4 build bejelentve – 765

Új MetaTrader4 build: 765

Új, hivatalos kiadás érkezett múlt hét pénteken a MT4-hez – a 765-ös build verzió.

A szokásos, angol nyelvű fórumbejegyzést ide kattintva nyithatjátok meg.

A MetaQuotes a megszokott menet szerint ajnározza saját szolgáltatását, a Virtual Hostingot (Virtuális szerver). Ezen kívül inkább az MQL4 nyelvet érinti a legtöbb javítás.

 1. Hosting: a virtuális szerver részleteinél már több részlet látszik: a virtuális MT4 build száma, a szerver processzorának neve és a használt virtuális terminál szálainak száma.
Virtuális terminál részletei

Virtuális terminál részletei

 1. Hosting: A naplómegtekintő új, kényelmes funkciót biztosít a terminál naplója és az expertek naplója közötti váltáshoz. A virtuális szerveren futó MT4 naplómegtekintője mögötti logika megváltozott. Most már a Request gomb megnyomásakor a terminál azonnal lekéri és megjeleníti az új naplófájlokat a szerverről.
Virtuális terminál naplófájljai

Virtuális terminál naplófájljai

 1. Hosting: az expertek és az indikátorok akkor is szinkronizálásra kerülnek, ha azok éppen nem futnak a virtuális terminálban. A korábbi verziókban ilyenkor nem történt szinkronizáció.
 2. Hosting: a szignálok szinkronizációjáért felelős algoritmus megváltozott. Most már a szinkronizálás folyamán nem szükséges engedélyezni a szignálszolgáltatást a kliens terminálban, amennyiben az már korábban migrálásra került.
 3. Hosting: A szinkronizálás folyamán a maximum fájlméret került beállításra. Egy expert advisor, indikátor, eljárásgyűjtemény vagy adatfájl nem lépheti túl a 64 megabyte-ot.
 4. Hosting: Bővített szinkronizáció naplózás a helyi terminál és a virtuális terminál között.
 1. Terminál: Az elmúlt 24 órában kapott hírelemek számának kijelzése hozzáadva.
Hírelemek száma

Hírelemek száma

 1. Terminál: Ha az automatikus elrendezés ki van kapcsolva a pozíciók listájában, a “Profit” oszlop most már helyesen jelenik meg.
 2. Terminál: A charton lévő grafikus objektumok buboréktippjének mérete már helyesen kerül megállapításra.
 3. Terminál: Elérhető a terminál üzbég és tádzsik nyelvű fordítása.
 4. Terminal: Frissült a görög és olasz nyelvi fájl.
 5. MQL4: A CHARTEVENT_MOUSE_MOVE esemény (az OnChartEvent belépési pontnál) generálásra a charton történt kerül jobb klikk esetén is.
 6. MQL4: Az OnChartEvent esemény generálásra kerül akkor is, amikor a Chart eltolás / Automatikus görgetés ki- vagy bekapcsolásra kerül.
 7. MQL4: A CHART_SHOW_DATE_SCALE és CHART_SHOW_PRICE_SCALE chart tulajdonságok most már használhatóak a ChartSetInteger függvénnyel. A két tulajdonság az idő (x) és ár (y) tengely megjelenítéséért felelősek. A korábbi változat build verziókban még nem lehetett használni őket.
 8. MQL4: A sablon függvények felültölthetővé váltak tömb paraméterekkel is.
 9. MQL4: Felültölthető metódusok a saját állandók alapján.
 10. MQL4: A ChartOpen függvény viselkedése megváltozott. Most már ha a beépített idősíkoktól eltérő idősík kerül megadásra, a függvény megpróbálja megnyitni a megfelelő offline chartot.
 11. MQL4: Új viselkedés az INIT_SUCCEEDED -től eltérő OnInit visszatérési érték és strict property használata esetén. Amennyiben egy expert letöltése sikertelen, az eltávolításre kerül a chartról. Korábban – a leírt eseménykor – az expert a charton maradt az inicializációs eljárás sikertelensége ellenére is. Amennyiben a stict property nincs definiálva, ez a viselkedés a helyes – vagyis az expert akkor a charton marad.
 12. MQL4: Javításra került az előre definiált Bid és Ask változók első inicializációja során felmerülő hiba.
 13. MQL4: Az indikátor betöltése közben jelentkező indicator_height tulajdonság hibája javítva lett. A korábbi változatokban a tulajdonság nem került alkalmazásra az indikátor ablak kialakítása folyamán.
 14. MQL4: Javítva a StringTo*Array konverziós függvények hibái.
 15. MQL4: Javítva a hosszú bemenő paraméterek értékeinek beállítása során felbukkanó hiba.
 16. MQL4: Javítva a ObjectGetValueByTime függvény a csatorna objektumok második csatornavonala kapcsán.
 17. MQL4: Javítva a chart skálájának minimum/maximum értékei, amelyek a ChartGetDouble és a WindowPriceMin/WindowPriceMax függvények OnChartEvent eseményen belül kerültek lekérdezésre, amennyiben az esemény a chart ablak minimalizálása/maximalizálása kapcsán következett be.
 18. MQL4: Javítva a ZeroMemory függvény működése a statikus tömbök esetén.
 19. MQL4: Javítva a Switch operátor viselkedése, amennyiben a case feltételek között negatív érték van.
 20. Piac: Javítva a kedves termékek listájában jelentkező hibák.
 21. Piac: Optimalizált és gyorsított logo- és képernyőkép betöltés
 22. Teszter: Javítva a historikus árak tesztelés előtti letöltése
 23. MetaEditor: Javítva a MetaAssist viselkedés pointer referenciaként történő átadásakor
 24. MetaEditor: Javítva a Terminál ablak minimalizálása
 25. MetaEditor: Javítva a MetaEditor összeomlás ciklussal rendelkező programok debuggolása és profilozása folyamán.
 26. Javított hibák a fórumbejegyzések és hibanaplók alapján.
Írta: |2017-08-20T15:57:31+00:002014. december 16., kedd|MetaTrader4, MQL4|0 hozzászólás

A szerzőről:

Radulovic Attila vagyok, a radu.hu tulajdonosa és szerkesztője. Remélem, hasznosnak találod az oldalamon található anyagokat! Célom, hogy hatékony segítséget nyújtsak Neked a kereskedéssel és az automatizálással kapcsolatban. Érdekel a véleményed, kérlek írd meg kommentben!

Hagyj üzenetet

41 − = 33

Adhatok Neked még több ingyenes tartalmat?

Értesítelek hetente megjelenő új tartalmaimról.

Hozzájárulok, hogy az adatvédelmi nyilatkozat szerint biztonságosan kezeld megadott adataimat, valamint hasznos anyagokat és egyedi ajánlatokat küldj nekem termékeiddel, szolgáltatásaiddal kapcsolatban e-mailben