Új MT4 build bejelentve – 507

Új MetaTrader4 build: 507

A MetaQuotes bejelentése alapján kiadásra került az 507-es MT4 build, ami néhány hasznos újdonságot tartalmaz.

Fontos információ, hogy 2013. augusztus 1-jétől az 500-as buildnél régebbi MT4-ek támogatása megszűnik! A korlátozás nem vonatkozik az MT4 mobilalkalmazásaira.

Újdonságok és fejlesztések

Aki lusta végigolvasni, annak javaslom a lényegesebb pontokat: 1, 2, 3, 4, 21.

1. Terminál: Kijelzésre kerül az aktuális (vagy beállított) ártól való távolság pontban, amennyiben mozgatásra kerül egy adott kereskedési vagy kilépési (sl/tp) szint.

A fordító megjegyzése: a hétvégi bejelentés miatt még nem tudtam tesztelni a funkciót, de érdekes hogy a kijelzésben “pip”-et írnak, miközben 3/5 tizedesjegy esetén a legjobb esetben is csak pontokról lehet szó. A képen ráadásul pontban jelzik az aktuális ár és az új árszint távolságát, amit hibásan a régi és új árszint távolságaként tüntettek fel…

Szintek kezelése

Szintek kezelése

2. Terminál: A kereskedési szintek távolságának kijelzése az aktuális piaci ártól pontokban és számladevizában kijelzésre kerül buboréktipp formájában.

Buboréktipp

Buboréktipp

3. Terminál: a Chartok beállításai közé bekerült a “Use ‘Alt’ key to drag trade levels” (‘Alt’ billentyű használata a kereskedési szintek mozgatásához) opció. Vagyis bekapcsolás esetén a kereskedési szintek csak akkor mozgathatóak, ha az Alt billentyű le van nyomva. Ezzel a legutóbbi build által okozott kellemetlenségek (horizontális vonalak és egyéb objektumok nehéz mozgathatósága a One Click Trading funkció miatt) megszűnnek.

Alt módosító billentyű a kereskedési szintek mozgatásához

Alt módosító billentyű a kereskedési szintek mozgatásához

4. Terminál: A számla devizaneme kijelzésre kerül a számla státuszsorában.

Számla devizaneme a státuszsorban

Számla devizaneme a státuszsorban

5. Terminál: Javítva: a pozíciók gyors zárásához használt X jelek néhány Windows témában nem helyesen jelentek meg.

6. Terminál: Javítva: végtelen számú kereskedési szint megjelenítése a charton

7. Terminál: Javítva: szünetek a figyelmeztetésekben.

8. Terminál: Javítva: árstatisztika generálása a részletes jelentésekben.

9. Terminál: Javítva: Navigátor és Piacfigyelő ablakok és “gyors nyitás” funkció megjelenítése nagy Windows betűtípusoknál.

10. Terminál: Javítva: alapértelmezett csúszóstop szintek generálása.

11. Terminál: Javítva: “gyors nyitás” panel helyes megjelenítése a chart színsémájának változtatásakor

12. Terminál: Javítva: a “gyors nyitás” panelen a 7 vagy több karakterből álló ár helyesen kerül megjelenítésre

13. Terminál: Javítva: néhány esetben a függő megbízás lejárati dátuma törlésre került a One Click-féle mozgatás során

14. Terminál: Javítva: a felület japán fordítása, más nyelvek fordításai is frissültek (a fordító megjegyzése: a magyaré nem hiszem…)

15. Szignálok: a szignállista kijelzése módosításra került.

  • bekerült a “Szignál ára”, illetve a  fizetős/ingyenes szignál szűrő.
  • szignáltípus – demó, verseny vagy élő.
  • brókercég neve és a szervernév eltávolításra került.

16. Szignálok: a Navigátor ablakból egy számla összeköthető az MQL5 weboldalon szereplő számlával. (Fordító megjegyzése: a szignálos funkciókat nem követem, így őszintén szólva fogalmam sincs, hogy mire jó ez…)

17. Szignálok: figyelmeztetést kapunk, amennyiben a szignál szolgáltatójának számláján és a miénken különböző a devizanem.

18. Szignálok: a szignálról történő leiratkozást meg kell erősíteni. Erre azért volt szükség, hogy megakadályozzák a “véletlen” leiratkozást a fizetős szignálokról.

19. Szignálok: Javítás: néhány esetben újrajegyzett ár pozíciózárást okozott.

20. MQL4: Javítva: néhány esetben a Digits és Points változók hibásan lettek feltöltve számlaváltoztatás után.

21. Teszter: visszatesztelés során megadható a tesztelés során használni kívánt spread. A régi viselkedés az alapértelmezett, vagyis “Current” opció esetén a gomb megnyomásakor érvényes legutolsó piaci spreadet használja fel a program. A fordító megjegyzése: változó spreades brókereknél ez okozta azt a kellemetlenséget, hogy hétvégén a program a pénteki nap zárás környéki, jellemzően magas spreadjét vette alapul a tesztelésekhez. Ez a probléma most már megszűnik, mivel pontban megadható a spread. 3/5 tizedesjegy esetén körültekintően kell megadni a spread értékét: 2 pipes spread esetén 20-at kell beírni.

Változtatható spread backtesztelés során

Változtatható spread backtesztelés során

22. Metaeditor: Javítva: görgetősávok frissítése szerkesztés közben.

23. Fórumbejegyzések és hibanaplók alapján történt javítások.

Ne lepődjünk meg, az 507-es verzió által használt metalang.exe semmilyen expertet, indikátort vagy szkriptet nem hajlandó lefordítani. Korábbi metalang.exe használata javasolt! 

A frissítés 482-es build verzió után automatikusan megtörténik.

Írta: |2017-08-20T16:30:46+00:002013. június 23., vasárnap|MetaTrader4, MQL4|2 hozzászólás

A szerzőről:

Radulovic Attila vagyok, a radu.hu tulajdonosa és szerkesztője. Remélem, hasznosnak találod az oldalamon található anyagokat! Célom, hogy hatékony segítséget nyújtsak Neked a kereskedéssel és az automatizálással kapcsolatban. Érdekel a véleményed, kérlek írd meg kommentben!

2 hozzászólás

  1. […] ← Előző […]

  2. […] Ahogyan azt korábban már itt a blogon is olvashattátok, 2013. augusztus 1-től megszűnik az 500-as buildnél régebbi MT4A "MetaTraderA MetaQuotes nevű cég által kifejlesztett online kereskedési szoftver. 4 platform" rövidítése. terminálok támogatása. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a robotok és a kézi kereskedés sem fog működni addig az érintett terminálokon, ameddig nem történik meg a kötelező frissítés. Sőt, néhol a számlára való bejelentkezés is gondot okozhat, vagy még rosszabb: minden jónak néz ki, csak a robotok nem tudnak dolgozni a háttérben. Amennyiben egy vagy több kötés, zárás nem következik be a korábban várt (és addig jól teljesülő) szituációkban, erősen javaslom a terminál verziószámának felülvizsgálatát. […]

Hagyj üzenetet

Adhatok Neked még több ingyenes tartalmat?

Értesítelek hetente megjelenő új tartalmaimról.

Hozzájárulok, hogy az adatvédelmi nyilatkozat szerint biztonságosan kezeld megadott adataimat, valamint hasznos anyagokat és egyedi ajánlatokat küldj nekem termékeiddel, szolgáltatásaiddal kapcsolatban e-mailben