Új MT4 build bejelentve – 500

Új MetaTrader4 build: 500

A MetaQuotes bejelentése alapján kiadásra került az 500-as MT4 build, ami a tegnap összeírt változásokon kívül még egy-két apróságot tartalmaz újításként.

Fontos információ, hogy 2013. augusztus 1-jétől a 439-es buildnél régebbi MT4-ek támogatása megszűnik!

A korábban említett változások rövid felsorolása:

 1. belépési, SL és TP értékek változtathatósága fogd és vidd módszerrel (az esetlegesen ugyanitt elhelyezkedő horizontális vonala óvatos “félrekattintással” mozgathatóak csak el)
 2. megjelenhet egy új fül a terminál panelen: a bróker weboldala válik elérhetővé (ha a bróker él ezzel a lehetőséggel)
 3. új fül a terminál panelen: Code Base. Ezen keresztül a mások által feltöltött indikátorok, expertek és szkriptek egy mozdulattal chartra helyezhetőek. Ekkor a terminál letölti és lefordítja az adott segédeszközt, amit a későbbiekben is lehet használni.
 4. több kisebb fejlesztés illetve javítás.
Írta: | 2017-08-20T16:28:31+00:00 2013. május 10., péntek|MetaTrader4, MQL4|6 hozzászólás

A szerzőről:

Radulovic Attila vagyok, a radu.hu tulajdonosa és szerkesztője. Remélem, hasznosnak találod az oldalamon található anyagokat! Célom, hogy hatékony segítséget nyújtsak Neked a kereskedéssel és az automatizálással kapcsolatban. Érdekel a véleményed, kérlek írd meg kommentben!

6 hozzászólás

 1. J054 2013. május. 13. hétfő - 18:14 - Válasz

  Kedves Radu,

  A TickStory-ban nem megy a launcher az 500-as build-el, és így “TestGenerator: internal error because the file not opened” hibaüzit kapok.
  Eddig (495-ig) jól működött, ezért nem foglalkoztam vele, hogy mit is csinál a launcher, és lehet-e “kézzel” indítani teszteléshez (a DukasCopy adatok nyilván nem vesztek el).
  Vagy várjak amíg lesz TickStory frissítés?
  Vagy érdemes (lett volna) a régi build .exe fájlt lementeni és tűzfallal blokkolni, hogy ne frissítsen?

  • Radulovic Attila 2013. május. 13. hétfő - 18:27

   Valóban, a TickStory frissítésben lehet bízni hogy esetleg csinálnak ehhez a buildhez is egy változatot.

   A régi buildek közül a 451-est érdemes elrakni, ott még a LiveUpdate.exe -s megoldás van. A 481-nél már valóban tűzfal blokkolás jöhet szóba – ezt még nem próbáltam, de akkor érdemes a *.metaquotes.net -et tiltani.

 2. petikiss 2013. május. 21. kedd - 20:26 - Válasz

  Sziasztok,

  esetleg nem lehetne valahova felrakni egy 451-es verziot? Barhogy keresem neten, egyszeruen nem talalom. Ha valakinek lenne, es elkuldene, nagyon megkoszonnem 🙂

  Koszonom.

 3. diver 2013. május. 31. péntek - 17:15 - Válasz

  Helló!
  Ezt a 451-es verziót hogy kell használni? Nekem összezagyválta a gépemet egy kicsit. FxPro-t szeretném visszabutítani és backtesztelni.

  • Radulovic Attila 2013. május. 31. péntek - 18:06

   Nem tudja “összezagyválni” a géped, hiszen a saját könyvtárán kívül nem sok vizet zavar.

   Ez egy Exness-es terminál. A visszatesztelésnél teljesen mindegy, milyen terminál volt valaha. A Tickstory Lite -os cikkben leírtam, hogy a számodra fontos brókertől (esetedben FxPro) kiexportált beállításokat a TL beleégeti az FXT fájlokba. Hogy ezeket milyen terminálban használod, az teljesen mindegy.

   Az más kérdés, hogy brókerhez nem kell kapcsolódnod a 451-es terminálból, illetve az instrumentumok listája, stb. is csak az lehet, amely eredetileg az exness-es terminálban volt.

Hagyj üzenetet

Adhatok Neked még több ingyenes tartalmat?

Értesítelek hetente megjelenő új tartalmaimról.