Hozzászólások

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
  • Szerző
    Bejegyzés
  • Hattori Hanzo
    Tag
    Bejegyzések száma: 5

    Ezt küldték, ha még valakit esetleg érdekel:

    {„tick”:{„instrument”:”EUR_USD”,”time”:”2015-10-16T21:44:37.738865Z”,”bid”:1.13395,”ask”:1.13545}}

    Jelezték, hogy már nem érhető el az adat letöltés.

    Hattori Hanzo
    Tag
    Bejegyzések száma: 5

    Köszi Radu.

    Az nem gond, hogy az időbélyeg csak másodpercre pontos? Valószínű, hogy több tick van, mint másodpercenként egy. Pl. a DukasCopy jóval többet ad. Lehet, hogy az OANDA másodpercenként max. 1 ticket rögzít? Elsőre nem tűnik ésszerűnek.

    Fogalmilag hogy valami „tick pontos”, azt jelenti hogy minden tick rögzítve van, avval tudok dolgozni, vagy csak néha „mintavételez” a bróker és azt adja? Pontos szimulációhoz előbbi kellene, mert egy-két tick alatt is lehet olyan spread nyúlás, ami kivesz. Ezért nem értelmes számomra, hogy csak másodperc pontosságú az OANDA timestamp-je.

    Hattori Hanzo
    Tag
    Bejegyzések száma: 5

    Szia Radu!

    Köszi szépen hogy megkérdezted. Ezen a körön túl vagyok velük, nekem is ezt írták. :) Napersze. Ha viszont megnézed a fórumuk, csináltak konvertert az OANDA-tól letölthető adatokhoz. A konvertert még most is le lehet szedni. Többen szóvá tették ugyanis, hogy csak a saját (előfizetés útján hozzáférhető) adataikkal engednek tick adatokon tesztelni. A konvertert még nem tudtam kipróbálni, de elvben átalakítja az OANDA-tól letöltött tick adatokat olyan formátumra, amit az FT2 elfogad. A konvertált tick adatokat a \data\Ticks könyvtárába kell bemásolni.

    Itt a topic és benne az OANDA-s konverterek is:
    http://forextester.com/forum/viewtopic.php?t=387

    Most nem csak az a pár ezer forint a probléma, de én speciel nem tört FT2-vel nyomulok, hanem megvettem, csak mert korrekt akartam feléjük lenni. Ehhez képest felháborítónak találom, hogy így korlátozzák a szoftver használatát, hogy még az adatokhoz való hozzáférést is pluszban kifizessem nekik.

    A kérdésre visszatérve az kellene, hogy az OANDA-tól milyen formátumban lehet leszedni a tick adatokat. Az OANDA 1000 USD számlaegyenleghez köti az adatok letölthetőségét, amit semmi kedvem betolni nekik, mivel nem kellenek az adataik, csak a formátum, hogy olyanra alakíthassam a Dukascopy-tól töltött (ingyenes) adatokat.

    Hattori Hanzo
    Tag
    Bejegyzések száma: 5

    Ezzel kezdtem. Alapértelmezésben persze nem megy. Az OANDA tick adat formátumát tudod esetleg, hogy milyen? Találtam egy konverter szoftvert, ami az OANDA-tól exportált adatokra elvileg működik. Átalakítja FT2 által már értelmezhető adat formátumra.

    Tehát ezt szeretném: Dukascopy tick adatok -> átalakítás OANDA tick adat formátumára -> konvertáló szoftverrel átalakítás a FT2 formátumára

    Ehhez kellene, hogy az OANDA-tól milyen formátumban tölthetők le a tick adatok.
    Pl.:
    Date,Time,Ask,Bid
    09/04/2013,14:09:32,1.30431,1.30445

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4