Hozzászólások

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Bejegyzés
 • Hattori Hanzo
  Tag
  Bejegyzések száma: 5

  Ezt küldték, ha még valakit esetleg érdekel:

  {“tick”:{“instrument”:”EUR_USD”,”time”:”2015-10-16T21:44:37.738865Z”,”bid”:1.13395,”ask”:1.13545}}

  Jelezték, hogy már nem érhető el az adat letöltés.

  Hattori Hanzo
  Tag
  Bejegyzések száma: 5

  Köszi Radu.

  Az nem gond, hogy az időbélyeg csak másodpercre pontos? Valószínű, hogy több tick van, mint másodpercenként egy. Pl. a DukasCopy jóval többet ad. Lehet, hogy az OANDA másodpercenként max. 1 ticket rögzít? Elsőre nem tűnik ésszerűnek.

  Fogalmilag hogy valami “tick pontos”, azt jelenti hogy minden tick rögzítve van, avval tudok dolgozni, vagy csak néha “mintavételez” a bróker és azt adja? Pontos szimulációhoz előbbi kellene, mert egy-két tick alatt is lehet olyan spread nyúlás, ami kivesz. Ezért nem értelmes számomra, hogy csak másodperc pontosságú az OANDA timestamp-je.

  Hattori Hanzo
  Tag
  Bejegyzések száma: 5

  Szia Radu!

  Köszi szépen hogy megkérdezted. Ezen a körön túl vagyok velük, nekem is ezt írták. 🙂 Napersze. Ha viszont megnézed a fórumuk, csináltak konvertert az OANDA-tól letölthető adatokhoz. A konvertert még most is le lehet szedni. Többen szóvá tették ugyanis, hogy csak a saját (előfizetés útján hozzáférhető) adataikkal engednek tick adatokon tesztelni. A konvertert még nem tudtam kipróbálni, de elvben átalakítja az OANDA-tól letöltött tick adatokat olyan formátumra, amit az FT2 elfogad. A konvertált tick adatokat a \data\Ticks könyvtárába kell bemásolni.

  Itt a topic és benne az OANDA-s konverterek is:
  http://forextester.com/forum/viewtopic.php?t=387

  Most nem csak az a pár ezer forint a probléma, de én speciel nem tört FT2-vel nyomulok, hanem megvettem, csak mert korrekt akartam feléjük lenni. Ehhez képest felháborítónak találom, hogy így korlátozzák a szoftver használatát, hogy még az adatokhoz való hozzáférést is pluszban kifizessem nekik.

  A kérdésre visszatérve az kellene, hogy az OANDA-tól milyen formátumban lehet leszedni a tick adatokat. Az OANDA 1000 USD számlaegyenleghez köti az adatok letölthetőségét, amit semmi kedvem betolni nekik, mivel nem kellenek az adataik, csak a formátum, hogy olyanra alakíthassam a Dukascopy-tól töltött (ingyenes) adatokat.

  Hattori Hanzo
  Tag
  Bejegyzések száma: 5

  Ezzel kezdtem. Alapértelmezésben persze nem megy. Az OANDA tick adat formátumát tudod esetleg, hogy milyen? Találtam egy konverter szoftvert, ami az OANDA-tól exportált adatokra elvileg működik. Átalakítja FT2 által már értelmezhető adat formátumra.

  Tehát ezt szeretném: Dukascopy tick adatok -> átalakítás OANDA tick adat formátumára -> konvertáló szoftverrel átalakítás a FT2 formátumára

  Ehhez kellene, hogy az OANDA-tól milyen formátumban tölthetők le a tick adatok.
  Pl.:
  Date,Time,Ask,Bid
  09/04/2013,14:09:32,1.30431,1.30445

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4