Hogy lehet, hogy az optimalizáció egyik részeredményét külön lefuttatva más eredményt kapok?

Miért kapok eltérő eredményeket az otpimalizáció egyik részeredmények egyéni futtatásakor?

A jelenség: optimalizáció után az ember kiválaszt egy sort, és azt a beállítást akarja egyedileg további tesztelések alá vetni. Ezután meglepve tapasztalható az, hogy az optimalizáció során kapott eredmény teljesen eltér az egyénileg futtatott teszt eredményétől.

Ez akkor történik meg, ha megadjuk a kezdő- és végdátumot a tesztelésnél. Sajnos ez egy hiba a Metatrader 4-ben: csak az optimalizáció első lépése veszi alapul a megadott időszakot, a további lépések a teljes rendelkezésre álló időszakon lefutnak. Azaz amennyiben beállítjuk, hogy 2009/01/01 -től 2009/12/31 között fusson az optimalizáció, akkor azt csak az első “körben” veszi alapul a terminál, minden további körben az összes rendelkezésre álló adaton végigfuttatja az egyes teszteket.

Jú minőségű (99%-os backtesztelés) során két megoldás jöhet szóba:

  1. készíts konkrétan olyan FXT fájlt, amelyben csak az általad tesztelendő időszak van benne
  2. ne adj meg tól-id időpontot, és akkor az összes rendelkezésre álló időszakon le fog futni minden egyes teszt az optimalizáción belül.

A jó minőségű adatok előállításáról és használatáról ide kattintva olvashatsz bővebben.

Írta: |2017-08-19T21:06:37+00:002013. március 3., vasárnap|Gyakran Ismételt Kérdések, Jó minőségű adatok, Visszatesztelés, optimalizáció| Hogy lehet, hogy az optimalizáció egyik részeredményét külön lefuttatva más eredményt kapok? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A szerzőről:

Radulovic Attila vagyok, a radu.hu tulajdonosa és szerkesztője. Remélem, hasznosnak találod az oldalamon található anyagokat! Célom, hogy hatékony segítséget nyújtsak Neked a kereskedéssel és az automatizálással kapcsolatban. Érdekel a véleményed, kérlek írd meg kommentben!

Adhatok Neked még több ingyenes tartalmat?

Értesítelek hetente megjelenő új tartalmaimról.

Hozzájárulok, hogy az adatvédelmi nyilatkozat szerint biztonságosan kezeld megadott adataimat, valamint hasznos anyagokat és egyedi ajánlatokat küldj nekem termékeiddel, szolgáltatásaiddal kapcsolatban e-mailben