Kivitelezőként maximálisan azt tartom szem előtt, hogy a kereskedési stratégiád alapján a legprofibb kereskedési expert advisort hozzam létre számodra. Hiszek abban, hogy egy műszakilag kifogástalan, megbízható és teherbíró MetaTrader kereskedő robot közelebb juttat a céljaidhoz.

Ahhoz, hogy egy stratégiából megfelelő robot születhessen, a veled való együttműködésre nem csupán MetaTrader programozásként, hanem egy komplett szolgáltatásként tekintek. Ennek a szolgáltatásnak összefüggő, és minden pontján kellően részletes tervezésű folyamata van.

Ezen az oldalon kifejtem az összes lépést, hogy elképzelhesd, hogyan is gondolkodom a folyamatról, valamint néhány, munkámat és hozzáállásomat minősítő ügyfélvéleményt is megosztok veled.

Radulovic Attila vagyok, MetaTrader programozó.

Radulovic Attila (Radu)

2010 óta vállalkozásom fő profilja a MetaTrader programozás. Azóta több száz kereskedővel konzultáltam, dolgoztam együtt, és legalább ugyanennyi egyedi robotot készítettem.

Közel áll hozzám az MQL4 és MQL5 programozás is, és lelkesedéssel tölt el, ha robottá formálhatok egy kereskedési stratégiát.

Szeretek kommunikálni, és a kapcsolatfelvételtől az átadásig csak arra összpontosítok, hogy a lehető legjobb expert advisort készíthessem el számodra.

Radulovic Attila vagyok, MetaTrader programozó.

Radulovic Attila, MetaTrader programozó

2010 óta vállalkozásom fő profilja a MetaTrader programozás. Azóta több száz kereskedővel konzultáltam, dolgoztam együtt, és legalább ugyanennyi egyedi robotot készítettem.

Közel áll hozzám az MQL4 és MQL5 programozás is, és lelkesedéssel tölt el, ha robottá formálhatok egy kereskedési stratégiát.

Szeretek kommunikálni, és a kapcsolatfelvételtől az átadásig csak arra összpontosítok, hogy a lehető legjobb expert advisort készíthessem el számodra.

A folyamatban természetesen a forex robot programozás igényli a legtöbb időt, de az előzetes felmérésre, és az utánkövetésre is sok időt fordítok.

Az eseményeket három fő kategóriába sorolom, és mindhármat hangsúlyosnak tartom:

 • megrendelés előtti,

 • megrendeléskori, és

 • megrendelés utáni történések.

Számomra tehát nem csupán a robot programozás a lényeges, hanem minden, ami a folyamatot egy profi szolgáltatássá emeli a programozáson felül.

A MetaTrader kereskedési robotod elkészítési folyamata az alábbi lépésekből tevődik össze:

 • Szakmai konzultáció

 • Pontos árajánlat

 • Döntés az opcionális kényelmi funkciókról

 • Előlegfizetés

 • Egyedi kereskedési expert és dokumentáció átadása

 • Tesztelési időszak és kommunikáció

 • Fennmaradó munkadíj kifizetése

 • Utógondozás: finomítások, új funkciók egyeztetése és fejlesztése

Az első lépés a konzultáció.

Miért tartom fontosnak a konzultációt?

Radulovic Attila

A szakmai konzultáció együttműködésünk első lépése. A szakmai egyeztetés során a stratégiádról (és egy kicsit rólad) beszélünk. Ez számodra azért előnyös, mert miután megismertem a kereskedési stratégiád körvonalait, valamint felmértem tőzsdei felkészültséged, testre szabottabb kérdéseket tudok feltenni neked. Ezen kívül, ha nyitott vagy rá, már a megbeszélésünk során megosztom veled ötleteimet és meglátásaimat a stratégiád kapcsán. Őszinte leszek, tehát ha úgy érzem, hogy nem a robot leprogramozása lenne a számodra optimális lépés, azt is megosztom veled.

Olvasd el a következő bejegyzést, ha kíváncsi vagy egy konkrét konzultáció rövid történetére és arra, hogyan lett belőle konkrét előny az ügyfelem számára.

A kapcsolattartásra az e-mailen kívül a Skype és a Zoom szoftvereket szoktam használni.

Egyeztetni leginkább Skype-on (radu_szeged néven találsz), illetve e-mailben a radu@radu.hu e-mail címen fogunk. Ezen kívül képernyőmegosztó szoftvert is használunk majd, amelyet én biztosítok számodra. Ezek használatával kapcsolatban segítségek nyújtok Neked, ne aggódj, ha még nem használtál ilyesmit.

Elfogadott árajánlat után a projektet egy projektmenedzser rendszerben kezeljük, ahol minden észrevétel, módosítási és hibajavítási igény visszakereshető. Természetesen szükség esetén ismét beszélhetünk Skype-on is.

Amennyiben nem szereted a Skype-ot, konzultációnk alkalmával természetesen telefonon is elérsz a +36 62/202-372 telefonszámon.

Pontos árajánlat

Mi kell egy pontos árajánlathoz? Mielőtt erre válaszolok, szeretném elmondani, hogy mit jelent számomra az a kifejezés, hogy pontos árajánlat.

A pontos árajánlat számomra azt jelenti, hogy:

 • meghatározom a projekt munkadíját és a percre pontos átadási időpontot;

 • beszéltünk egy online konzultáció alkalmával, amely során a fontos alapokon kívül rákérdeztem a lényegtelennek tűnő részletekre is;

 • megismertem az összes, számodra fontos elvárást és célt, amelyet el akarsz érni az automatizálási igényeddel;

 • biztosítottad számomra a leírásodat, az indikátorokat, sablonokat, egyéb fontos fájlokat;

 • mindketten biztosak vagyunk abban, hogy – ha az ár megfelelő – egymással szeretnénk dolgozni a projekt keretén belül.

Fontos, hogy én nem kezdek kivitelezésbe online konzultáció nélkül. Nem hagyom el, és nem tudok eltekinteni tőle. Felmerülnek majd olyan apró részletek is, amelyek írásban elvesznének, vagy nagyon lassan lehetne őket egyeztetni. Cél az is, hogy a későbbi közös kommunikáció és nyelvezet alapjait lefektethessük.

Ha szeretnél konzultálni velem kereskedőrobot kapcsán, foglalj kozultációt a gombra kattintva!

Amennyiben nem szeretnéd kiadni a stratégiád részleteit (pl. indikátorok finombeállításai, számadatok, távolságok, stb.) akkor természetesen ezt nem kell megtenned. Programozási szempontból nem szükséges tudnom a titkos számkombinációkat és értékeket.

A stratégia alap vázát viszont mindenképpen meg kell ismernem ahhoz, hogy automatizálni tudjam. Ha ez számodra nem fogadható el, akkor magadnak kell elvégezni a programozást. Ebben is tudok Neked segíteni, keress fel nyugodtan ebben az esetben is!

Minden, kettőnk között létrejött információcsere üzleti titoknak minősül, így annak megfelelően kezelem.

Konzultációnkat követően írásban összegzem a stratégiádat, melyet elküldök a részedre a pontos árral és határidővel együtt.

Extra kényelmi funkciók kiválasztása

Már a megrendelési szakaszban felkínálom neked azokat a plusz funkciókat, amelyeket az évek során saját tapasztalataim, valamint ügyfeleim visszajelzései alapján hoztam létre annak érdekében, hogy növeljék a robotok hatékonyságát, valamint elősegítsék a nyereséges kereskedést. Választásuk teljes mértékben opcionális, és később is igényelhető.

Ilyen extrák például, a teljesség igénye nélkül:

Előleg kifizetése

Ha úgy döntesz, hogy megbízol engem kereskedési robotod elkészítésével, a munkadíj 50%-át kérem el tőled előleg formájában, előlegszámla ellenében. Ezt az összeget közvetlenül az egyedi árajánlati oldaladról bankkártyával, vagy átutalással tudod kifizetni.

Vállalkozásom alanyi adómentes, tehát nem terheli ÁFA a fizetendő munkadíjat.

További robotok megrendelésekor már nem fogok tőled előleget kérni.

Egyedi kereskedési expert és dokumentáció átadása

Hiszek abban, hogy egy egyedi termék vagy szolgáltatás birtokba vételekor hatalmas előny, ha a készítő egy prezentáció formájában adja át a produktumot. Ezzel adom meg a tiszteletet irántad és a projekted iránt is. Ez a szolgáltatási folyamatom része, 10 éve minden egyes robotot így adok át. Az esemény a gyakorlatban úgy néz ki, hogy képernyőmegosztással részletesen bemutatom az elkészült kereskedési robotot: végigmegyek az összes paraméteren, azok jelentésén, a grafikus felületen, valamint a telepítési tudnivalókon. A bemutató 1-1,5 óra attól függően, hogy mennyire komplex robotról van szó.

Nagyon hasznos a prezentáció abból a szempontból is, hogy a paraméterek bemutatása során általában a stratégiát is elismétlem számodra, így már ekkor kiderülhetnek az eltérések, amelyek így rövid úton korrigálhatók.

Az összes paraméterről, és a fontosabb tudnivalókról írásos dokumentációt biztosítok számodra. A robotok rendkívül hasznos eszközök, de sok funkcióval és paraméterrel rendelkeznek. Óhatatlanul előfordul, hogy egy-egy ritkábban használt funkció céljára később nem emlékszel pontosan. A dokumentációval felvértezve azonban akár hónapokkal később is felidézheted, mire szolgál az adott paraméter.

Az átadásról kérésedre videófelvétel készül, melyet bármikor visszanézhetsz a jövőben.

Tesztelési időszak és kommunikáció

Kétféle tesztelési időszakot különböztetek meg, melyek célja valamelyest eltérő.

Radulovic Attila robot programozás szakértő

Az egyik ilyen időszak az elsődleges tesztelési időszak, melynek jellemző hossza 7-10 munkanap. A célja, hogy kiderüljön számodra, hogy az általad elvárt stratégia és a leprogramozott robot viselkedése megegyezik-e, vagyis egy alapvetően műszaki jellegű tesztről szól. Természetesen már ez idő alatt is használhatod a robotodat valós időben, akár éles számlán is.

Ennyi idő biztosan elegendő arra, hogy körvonalazódjon, szükségét látod-e valamilyen javításnak. Ha igen, akkor a tesztelési időszak hossza rugalmasan bővül.

A másik tesztelési időszak a másodlagos tesztelési időszak, melynek hossza 1 hónap, az átadástól számítva. Ez idő alatt bármilyen hibát, vagy problémát jelzel a részemre, én azt külön munkadíj nélkül megkeresem és kinyomozom, a javítások (vagyis az esetleges programozási hibák korrekciója) szintén ingyenesen történnek meg. Ha új funkciókra van szükséged, azok fejlesztésére is lehetőség van bármikor, előzetes egyeztetést és árajánlat létrehozását és elfogadását követően.

Igen ritkán fordul elő, hogy a egy hónap elteltével olyan hibára vagy jelenségre bukkansz a programban, ami addig nem jött elő, és nem tudod a választ rá. Tipikusan ilyenek a különleges helyzetek, például amikor egy-egy ritka piaci szituáció miatt előáll egy olyan helyzet, amelyet a robot nem tudott megfelelően kezelni: indokolatlannak tűnő, vagy hiányzó kötések, pontatlannak tűnő méretezés stb. Egy-egy ilyen dolog történhet műszaki (programozási) vagy stratégiai (tervezési) hiányosság miatt, de gyakran előfordulnak a környezeti (számítógépes) problémák is. Arra, hogy az adott jelenség mi miatt fordul elő, kizárólag a környezet vizsgálata alapján tudok választ keresni: beállítások, naplófájlok, számlakivonatok megtekintésével. A folyamatot egyszerű megfogalmazással nyomozásnak szoktam nevezni. A nyomozás végén kiderül, hogy a program okozta-e a hibát, vagy az más okból történt. Ha programozási hiba, akkor díjmentesen javítom, ha stratégiai hiányosság, akkor pedig segítek megfogalmazni és kitalálni a szükséges új szabályokat, amelyek ezt követően kérésedre beépíthetők a robotba is.

Fontos, hogy nálam a javítások időkorlát nélkül díjmentesek, ugyanakkor lényeges az is, hogy – a robot komplexitásától függően – 1-2 órányi elmélyülésre van szükség. Az átadást követő egy hónapon túl mindössze ezt kell finanszíroznod. Ennek oka, hogy lehetetlenség fejben tartani több száz stratégiát és robotot. Míg az első pár hónapban kapásból tudom, hogy hol keressem a kérdésedre a választ a nyomozás során, később már több időbe telik, hogy felidézzem, mi a robot stratégiája, mit miért tesz, mire valók a paraméterek stb.

A kommunikációra egy online projektmenedzser szoftverben kerül sor, melyet díjmentesen biztosítok számodra. A felületen az első pillanattól kezdve megtalálod a projekthez szükséges letölthető fájlokat, a dokumentációt, és a köztünk lévő levelezést. Ez mindkettőnk számára megkönnyíti a későbbi kommunikációt, hiszen ha bármelyikünk hozzászólást hoz létre, a projektkezelő automatikusan értesíti a másik felet. Mivel minden ügyfelem rendelkezik ilyen hozzáféréssel, egy-egy ilyen üzenetnél pontosan látható számomra, hogy melyik ügyfelem, melyik robotja kapcsán kér segítséget, így mindenkivel a saját feladatában tudok kommunikálni. Ez hatékonyabb és átláthatóbb folyamatokat tesz lehetővé, mint az e-mailezés.

Robot programozás fennmaradó munkadíjának kifizetése

A munkadíj előlegen felüli, fennmaradó 50 százalékának rendezése az elsődleges tesztelési időszak lezárultakor történik.

Ez egyáltalán nem a köztünk lévő kapcsolat megszűnését jelenti, épp ellenkezőleg: egy új időszak kezdődik.

Utógondozás: finomítások, új funkciók egyeztetése és fejlesztése

Radulovic Attila kereskedési robot programozó

Az átadást követően kezdődik az új időszak, az utógondozás szakasza. Ekkor változó gyakorisággal fogunk kommunikálni, mely gyakoriság elsősorban rajtad múlik. Ha lelkes vagy és belveted magad a kereskedésbe vadonatúj kereskedési experteddel, akkor valószínű, hogy csőstül jönnek majd a felismerések, és ötletek. A ritkább kommunikáció általában az időhiány miatt áll elő, hiszen ha valakinek nincsen elegendő ideje foglalkozni új eszközével, akkor kevesebb kérdés jut a felszínre.

A legjellemzőbb dolog, hogy az aktív használat során olyan felismeréseket teszel, amelyek alapján új funkciók fogalmazódnak meg benned, vagy éppen a jelenlegi funkciókat akarod módosítani. A fejedben megváltozhatnak a belépési, zárási szignálok, felmerülhet benned igény új indikátorok bevonására, kitalálhatsz új menedzselési módszereket is.

Kíváncsi vagyok arra, hogyan válik be számodra az új robot, érdekelnek a tapasztalataid, és örömmel segítelek téged a továbbiakban is, akár visszatesztelésről, optimalizálásról, akár új ötletekről, funkciós kívánalmakról, vagy közös gondolkodásról van szó.

Út közben Te döntöd el, hogy elfogadod-e tapasztalataimat és véleményemet a kivitelezéssel kapcsolatban.

Korábbi ügyfeleim visszajelzései

Olvass el néhány korábbi véleményt ügyfeleimtől a robotprogramozás és konzultáció témakörében!

A. Attila

Maximális profizmus az első perctől kezdve. Határidők pontos betartása nagyon fontos és ezt hoztad is. Ami viszont még inkább pozitív, hogy az átadás után sem engeded el az ügyfél kezét és maximális supportot nyújtasz nekünk. Szintén kiemelném a proaktivitásodat, ami alapján nem kizárólag az ügyfél igényét kódolod le, hanem tovább is gondolod és javaslatot teszel miként lehet sokkal használhatóbb az a robot, ami megálmodunk.

Több fórumnak is tagja vagyok és ha robot programozás, akkor mindenhol te kapod a legtöbb elismerő szót és szavazatot. Meg sem fordult a fejemben máshoz menni.

Ajanidisz Attila

Szakmailag tapasztalt és felkészült. Közvetlen és barátságos beszélgetés volt. Nagyon szimpatikus és pozitív kisugárzású személyiség. Számomra igen megnyerő és megbízható benyomást keltett. Bátran és nagyon szívesen bízom rá a robotom programozását. Ő olyan típusú embernek tűnik aki mindig a megoldást keresi nem pedig kifogásokat.

Ráadásul nagyon rugalmasnak és lelkiismeretesnek tűnik aki elkötelezett és elszánt ebben a szakmában, szerintem igazi maximalista típus, aki nem enged ki silány munkát a kezei közül.

Csermák Ricsi
D. Zsolt

Robotok terén abszolút kezdő vagyok, ezért nekem a leginkább szimpatikus a türelme és a segítőkészsége volt, amit a robotom átadásakor lezajlott “oktatás”, majd az azt követő tesztelés során tanúsított.

A programozási hibákat gyorsan javította, sőt a tesztelés közben fellépő egyéb problémák megoldásában is nagyon segítőkész volt (amik ráadásul nem is a robot hibái voltak, hanem az én zöldfülűségemből adódtak). A munka során a hozzáértésével kapcsolatosan kétségem sem támadt, legközelebb is mindenképp hozzá fordulnék.

Dukai Zsolt

Tetszett a nyitott és szakmai hozzáállása. Egyértelműen képben van szakmai oldalról ezzel a területtel, és emberileg is nagyon szimpatikus volt. Egyelőre még nem robotos ügyfélként kértem a segítségét, de így is éreztem, hogy szívesen megosztja velem az általa tudott információkat. Nagyon köszönöm neki ezt ezúton is.

Rák Kálmán
K. Csaba

Attilával az első találkozásunk alkalmával rögtön megtaláltuk a közös nevezőt. Ő is, mint ahogy mi is, a magyar pénzügyi kultúra fejlesztését tarja missziójának.

Ritka ez a fajta hozzáállás.

Egyébként Attila munkájával, szakmai hozzáértésével a legteljesebb mértékben meg voltunk elégedve. Ötleteivel mindig segítette a projektünket. Kiszámíthatóan, pontosan és gyorsan dolgozott. Lelkesedése és a szakma iránti lojalitása inspiráló. A későbbiekben is vele tervezzük az együttműködésünk.

Kiss Csaba

Türelem, professzionalitás, maximális segítőkészség.

Részemről teljes bizalom a szolgáltatás iránt. Tanácsot és segítséget kapok még olyan kérdésekben is, ami már nem feltétlenül Radu kompetenciája. Köszönöm!

Bori Péter

Rendkívül igényes és aprólékos kivitelezés. Az első ember, akinek elkezdtem mondani a stratégiámat, és nem csak azonnal megértette, de javított is rajta.

Aki esetleg sokallja az árat, az azt vegye figyelembe, hogy nem „csak” egy ízig vérig profi robotot fog kapni, amihez nagyon sok szakértelem és tapasztalat kell, hanem egy kitűnő szolgáltatást. És ez óriási különbség. Nem lesz olyan, hogy valami gond van, és egyedül maradsz.

A robotom sokkal többet tud annál, mint amire eredetileg számítottam.

Tibor

Nagyon hasznos volt a konzultációnk!

Gyakorlati tapasztalataid alapján találkoztál már ezzel a problémával, ezért nagyon hamar sikerült megoldani és olyan megoldást mutattál, amire én magamtól nem jöttem volna rá (tudom, mert már korábban próbálkoztam magam is). Nagyon jól magyaráztad közben a dolgokat, és sok információt adtál át rövid idő alatt – hamar levetted, hogy az adott témakörben milyen szinten vagyok és ehhez igazítottad az átadott információkat. Nagyon érződött, hogy alaposan ismered az MT4-et, tényleg nem tudtam olyat kérdezni, amire nem tudtál volna válaszolni.

Hatalmas segítséget kaptam a további MT4 fejlesztői és tesztelői munkámhoz ezzel, úgyhogy hálás köszönet!

Serflek Szabolcs

Nagyon tetszett, hogy Attila felkészült. Ez a konzultáció úgy kezdődött, hogy robot kellene, de közben kiderült, hogy VPS szerverre, és forex másoló programra van szükségem. Körülbelül 20 másodpercig tartott ezt kihámozni.

Meglett a szerver, és volt egy gyors oktatás a Forex Copier 3 használatáról. Elégedett vagyok.

Szapu Tamás

Közvetlen módon, érthetően fogalmazva kaptam választ a kérdéseimre. Ezúton is köszönöm a segítséget, Radu!

Megóvott egy elég nagy hibától.

Erdei János

Régóta figyelemmel kísérem a tevékenységed. Megbízható szakembert kerestem, aki tréder és programozó látásmóddal is rendelkezik.

Köszönöm a munkádat!

Segítőkész, barátságos, precíz és szakmailag felkészült szakembernek ismertelek meg, a robotot kiváló minőségben készítetted el, remélem hosszútávon együtt fogunk működni.

Marosi Géza László

További kérdéseim vannak!

A MetaTrader 4 és MetaTrader 5 platformon elérhető összes programot, szkriptet, indikátort és expert advisort (robotot), egyszerre akár a két platformra is.

Igen. Nem kívánom, hogy ezt most elsőre elhidd – olvasd el néhány ügyfelem véleményét! Lojális ember és megbízható partner vagyok, nem fogom a hátad mögött másokkal megosztani a stratégiád részleteit. Ezen túlmenően, ha igényled, köthetünk titoktartási szerződést is. Én és kivitelezőm is maximális diszkrécióval kezeljük a projektedet.

Igen. Én őszinte vagyok a hozzám érkező érdeklődőkkel. A tapasztalatom miatt már az első kapcsolatfelvételünk során kialakul egy benyomásom arról, hogy szakmailag mennyire vagy felkészült a kereskedés témakörében. Ha azt veszem észre, hogy az automatizált kereskedés számodra még túlságosan kockázatos út, akkor ezt jelzem számodra és lehet, hogy én mondok nemet az együttműködésünkre – a Te érdekedben.

Igyekszem számodra értékes javaslatokat tenni, amelyek beépítéséről Te döntesz majd. Az évek során rengeteg stratégiával találkoztam, a bennük lévő technikák és módszerek mindegyike elérhető már az Interneten. Én abban segítek, hogy – felmérve az elvárásaidat – kiegészítem az szisztémádat olyan technikai elemekkel, amelyek hasznosak lehetnek.

Természetesen, hiszen a szolgáltatásom nagy része a technikai részletekről szól. A legfontosabb technikai részlet a stratégiád automatizálása. Ezen kívül szóba jöhet például a MetaTrader 4 vagy MetaTrader 5 kezelésével kapcsolatban felmerülő kérdések és problémák megoldása, segítség a VPS szerverre történő telepítésben, e-mail / SMS értesítés beállításában.

Az első, egyeztető beszélgetést hang alapon – azaz Zoom-on, Skype-on vagy telefonon – fogjuk megejteni egy előre egyeztetett időpontban, egy konzultáció keretein belül. Ez nagyon hatékony, hiszen egy rövid bemutatkozást követően a stratégiád részleteiről fogunk beszélgetni. Felmerülnek majd olyan apró részletek is, amelyek írásban elvesznének, vagy nagyon lassan lehetne őket egyeztetni. A cél az, hogy a későbbi közös kommunikáció és nyelvezet alapjait lefektethessük.

Ez nagyon változó. Lévén hogy speciális, egyedi szoftverről van szó, nem tudok Neked előzetesen árat mondani. A robotok ára akár több száz ezer forintig is terjedhet, függően attól, hogy mennyire bonyolult a stratégia és mennyire időigényes annak kivitelezése.

Természetesen vannak előre megírt modulok, mindemellett a modulok kifejlesztése és folyamatos tökéletesítése is időbe került.

Fontos tudnod, hogy számomra a minőség és a megbízhatóság a legfontosabb szempont – egy pénzt kezelő szoftvert készülsz készíttetni. Az olcsó megoldásoknál előbb-utóbb problémákba fogsz ütközni – én működő és stabil megoldást szállítok Neked.

Látatlanban csak nagy általánosságban tudok nyilatkozni: egy robot általában 1-2 héten belül létrejöhet az előleg beérkezésétől számítva.

Az első projektünknél minden esetben 50% előleget kérek. A projekt fennmaradó munkadíját a tesztelést követően szükséges kifizetned. A robotot már a teljes kifizetés előtt megkapod, és tesztelheted a saját számítógépeden.

A fennmaradó munkadíjak kifizetése átlagosan 5-10 nap alatt szokott megtörténni. Ha bármilyen félreértés vagy súlyos hiba merül fel az átadás során, annak felelősségét én vállalom. Ez a programozási és műszaki jellegű dolgokra vonatkozik, tehát ha a robot műszakilag tökéletesen működik, de pénzt veszít, akkor az a Te kockázatod, nem az enyém.

Az első projekt kifizetését követő módosítások, illetve a további projektek esetén már nem feltétlen kérek Tőled előleget, hiszen már kialakult a köztünk lévő bizalom.

Igen, kizárólag számlával nyújtok szolgáltatást. A vállalkozásom alanyi adó mentes, azaz áraimat nem terheli ÁFA – a megbeszélt nettó összegek tehát számodra bruttó összegek is egyben. Kifizetést csak díjbekérő vagy számla ellenében kérek Tőled, a fizetési mód banki átutalás, banki befizetés vagy kártyás tranzakció lehet.

Díjmentesen projektmenedzseri rendszert biztosítok számodra. Ez a rendszer az e-mail alapú kommunikációt váltja ki, gyakorlatilag a projekted kapcsán egy ún. feladatban fogunk kommunikálni. A felület lehetőséget biztosít a fájlok csatolására, hozzászólások írására és az összes résztvevőnek azonnal e-mailt küld, ha valaki hozzászól a feladathoz. A felület használata egyszerű, és természetesen segítséget is nyújtok számodra, ha igényled.

Ezen túlmenően az átadás és a kiemelten fontos megbeszélések továbbra is hang alapon történnek majd. A hang alapú kommunikáció aránya nálam körülbelül 20%, ami azt jelenti, hogy 10 esetből csak 2 alkalommal fogunk hanggal beszélgetni, az összes többi esetben bőven elegendő az írásbeli kommunikáció.

A felmerülő programhibákat az átadástól számított 1 hónapon belül javítom díjmentesen. A robotod működését jellemzően ennek az időnek a töredéke alatt is le tudod majd tesztelni, de ha mégsem, akkor 1 hónapon belül állok rendelkezésedre. Amennyiben az az idő eltelik, akkor sem hagylak faképnél, ha kiderül valami addig bujkáló hiba, csak akkor már legalább egy konzultáció szükséges ahhoz, hogy felvegyem a fonalat a stratégiáddal kapcsolatban.

Egy robot programszerűen viselkedik: ha hiba van benne, akkor az nagyon gyorsan kiderül. Ritka az, hogy egy átvett projektben olyan probléma merül fel, ami az első 1 hónapnyi futtatás alatt nem bukkant fel.

Szeretném, hogy így legyen – azonban én sem rendelkezem végtelen idővel, így elképzelhető, hogy egy kivitelezőmmel fogok tartani a kapcsolatot. Aggodalomra semmi ok: az ő munkáját is felügyelem, azaz azonos minőséget és kiszolgálást fogsz kapni akkor is, ha nem közvetlenül velem leszel munkakapcsolatban.

35 hozzászólás

 1. Farkas Andrea 2010. december. 1. szerda at 13:02 - Reply

  Szia!
  Egy robot programozással kapcsolatban szeretnék veled beszélni, kérlek írd meg emailben, hogy ennek mi a módja.
  köszi: Farkas Andrea

  • radu 2010. december. 1. szerda at 13:26

   Kedves Andrea!

   Küldtem e-mailt, várom jelentkezésed.

 2. Nagy Gábor 2010. december. 5. vasárnap at 21:25 - Reply

  Kedves Radu!

  Bennem is kikristályosodott egy módszer, melyet jelenleg is tesztelek. A módszer lényege végett mindenképpen szükségem lenne a segítségedre a programozással kapcsolatban.
  Kérlek tájékoztass az elérhetőségeidről, és az egyéb feltételekről.

  Segítségedet köszönöm,
  Gábor

  • radu 2010. december. 5. vasárnap at 22:14

   Kedves Gábor!

   Küldöm az e-mailt, köszönöm érdeklődésedet!

 3. balogh laszlo 2010. december. 20. hétfő at 07:57 - Reply

  Szia Radu.Szeretnék egy progit készítettni,ebben szeretném segítségedet kérni.Üdv balogh laci.

  • radu 2010. december. 20. hétfő at 22:13

   Küldtem e-mailt, várom válaszod.

 4. Kacsári József 2011. január. 14. péntek at 21:16 - Reply

  Szia Radu! Egy idővalumokra épülő indikátor/script elkészítésében szeretném segítségedet kérni.
  Segítséged köszönöm!
  Joseph

  • radu 2011. január. 15. szombat at 00:14

   Kedves József!

   Küldtem e-mailt, várom válaszod.

 5. Mónika 2011. március. 4. péntek at 10:30 - Reply

  Kedves Radu!

  Nekem van egy stratégiám, amit teljesen automatizálni szeretnék. Hogyan tudnál ebben segíteni?

  Üdv;

  Mónika
  Ps.: kérlek, az e-mail-emre írj, azt szoktam nézegetni.

  • radu 2011. március. 4. péntek at 12:00

   Kedves Mónika!

   Küldtem e-mailt, köszönöm a megkeresést.

 6. Sascha Radulovic 2011. március. 22. kedd at 09:02 - Reply

  very nice page. Why don’t you write it in English? you would have more clients for sure…

  • radu 2011. március. 22. kedd at 09:08

   I’ve enough work already… :)

 7. Kellner Mátyás 2011. április. 17. vasárnap at 12:32 - Reply

  Kedves Radu!
  Van egy-két stratégiám, amiből EA-t kéne varázsolnod.
  A részletekkel kapcsolatban várom jelentkezésed.
  Üdvözlettel,
  Mátyás

  • radu 2011. április. 18. hétfő at 10:49

   Kedves Mátyás!

   A héten meg foglak keresni, köszönöm érdeklődésedet.

   Radu

 8. Marton Tamás Csaba 2011. április. 25. hétfő at 18:22 - Reply

  Tisztelt Radu
  Egy-két ötlet körvonalazódott a fejemben a stratégiámmal kapcsolatban. Ennek automatizálásában kérném a segítséged. Kérlek ennek feltételei megbeszélésének okán lc keres meg.
  Üdvözlettel
  Tamás

  • radu 2011. április. 25. hétfő at 21:48

   Kedves Tamás!

   Köszönöm érdeklődésedet, kereslek e-mailben.

   Radu

 9. Kiss Csilla Renáta 2011. június. 21. kedd at 07:11 - Reply

  Kedves Radu,

  szeretnék veled elkészíttetni egy EA-t, stratégia fejben.

  Várom jelentkezésedet,

  Kiss Csilla Renáta

  • radu 2011. június. 21. kedd at 17:12

   Kedves Csilla!

   E-mailben kereslek!

 10. jambrik.peter 2011. július. 19. kedd at 11:23 - Reply

  Kedves Radu!

  Küldtem e-mailt EA módosításról! :)

  Üdvözlettel:
  Péter

  • radu 2011. július. 19. kedd at 11:43

   Kedves Péter!

   Válaszoltam!

 11. Csengeri Balazs 2011. szeptember. 14. szerda at 10:11 - Reply

  Szia Radu
  Nekem több kereskedési elképzelésem is lenne és erre szeretnék robotokat irtani.
  Az lenne a kérdésem,hogy mi ennek a menete?
  Köszönettel
  Csengeri Balázs

  • radu 2011. szeptember. 14. szerda at 10:31

   Kedves Balázs!

   Köszönöm érdeklődésed! Küldök egy e-mailt, amelyben leírom az információkat!

 12. yaza 2012. január. 3. kedd at 12:30 - Reply

  Szia Radu!
  engem is érdekelne a programozás, ha még aktuális.
  üdv.
  attila

  • radu 2012. január. 3. kedd at 12:34

   Kedves yaza!

   A regisztrációkor megadott e-mail címedre fogok írni levelet!

 13. radu 2012. február. 7. kedd at 12:41 - Reply

  Raptor: a beszélgetést áttettem a Kérdezz oldalra (legalján keresd)!

 14. sukosd.janos 2012. november. 16. péntek at 00:20 - Reply

  Szia Radu!
  Kérlek segíts nekem egy keveset, még nagyon kezdő vagyok az mql4 programozásban és egy alaphibát nem tudok megoldani. Két mozgóátlagos roboton dolgozom és nem tudom hogy oldjam meg hogy visszatesztelésnél ne keressen olyan variációt ahol a gyors nagyobb periódusú mint a lassú mert ekkor ellentétesen kezd el kereskedni.
  Tehát úgy kellene hogy van az állítás miszerint FastMA >= SlowMA, ha ez igaz akkor írja ki hogy a mozgóátlagok periódusai nem megfelelőek és utána állítsa le a programot illetve ha az állítás hamis akkor folytassa a programot.
  Sikerült megoldanom a problémát más módszerekkel is de nekem így kellene így szeretném valahogy megírni. Légyszives ha tudsz akkor segíts.

 15. sukosd.janos 2012. november. 16. péntek at 00:29 - Reply

  Na közben megvan, hála a magyar könyvednek :D
  csak simán return köll. :D

 16. brazil83 2012. december. 21. péntek at 01:47 - Reply

  Szia Radu!
  Nekem van egy stratégiám, amit automatizálni szeretnék. Tudnál ebben segíteni?

  Üdv;Sándor

  • radu 2012. december. 21. péntek at 07:40

   Kedves Sándor!

   Igen, nagy valószínűséggel tudok segíteni Neked. Az e-mail címemre (a Névjegy oldalon megtalálod) egy projekt összefoglalót küldj el légyszíves, a többit megbeszéljük majd mondjuk Skype-on. Köszi!

 17. Janos87 2013. augusztus. 22. csütörtök at 18:53 - Reply

  Szia Radu,

  Küldem e-mailt a radu@radu.hu-ra. Megkaptad?

  Üdv Janos

 18. tibi001 2014. január. 11. szombat at 16:29 - Reply

  Szia Radu!

  Küldtem emailt stratégia programozással kapcsolatban.
  Megkaptad?

  Üdv: Tibi

  • Radulovic Attila 2014. január. 11. szombat at 18:07

   Meg, és válaszolni is fogok. Köszönöm szépen türelmedet!

 19. draco 2016. január. 28. csütörtök at 12:30 - Reply

  Szia Radu,

  küldtem emailt programozással kapcsolatban, de nem kaptam visszaigazolást. Lehet, hogy a csatolt jpg miatt a szemétbe került? Nem sürgetlek, csak annyi a kérdésem, megkaptad-e, az érdemi válasz természetesen ráér.

  Üdv,
  Péter

  • Radulovic Attila 2016. január. 28. csütörtök at 14:36

   Kedves Péter!

   Tegnap kaptam tőled levelet (egész pontosan alig több, mint egy napja) – hamarosan válaszolok.

Leave A Comment

Üdvözöllek!

Radulovic Attila (Radu) vagyok.

Radulovic Attila (Radu)

MetaTrader 4 és MetaTrader 5 platformokra készítek tőzsdei robotokat (experteket) egyedi megrendelésre, ezen kívül a kereskedés témaköréhez nyújtok segítséget szakmai blogomon keresztül.

Az alábbi gombra kattintva részletesen megosztom Veled, hogy milyen tartalmakkal tudlak segíteni Téged.