Forex programozás felsőfokon – Radu.hu Fórum Egyéb Windows 10-re frissítés

Címkézve: ,

3 bejegyzés megtekintése - 1-3 / 3
 • Szerző
  Bejegyzés
 • oferenc
  Tag
  Bejegyzések száma: 10

  Kedves Radu!

  Jelenleg Windows 8.1 alatt fut az MT4.
  A gépem mostanában gyakran felajánlja a Windows 10-re frissítés lehetőségét.
  Szeretném frissíteni, de nem tudom, hogy büntetlenül meg lehet-e ezt tenni.
  A kérdésem tehát az, hogy okozhat-e az operációs rendszer ilyen frissítése valamilyen problémát az MT4 működésében.

  Oláh Ferenc

  Radulovic Attila
  Tag
  Bejegyzések száma: 653

  Igyekszem teljes választ adni erre, bár meglehetősen nehéz – kifejtem azt is, hogy miért.

  A Windows 10 és a MT4 kapcsolata meglehetősen rosszul indult, konkrétan a 765-ös verzió egyszerűen nem volt hajlandó elindulni. Mivel a Windows 10 egy relatíve friss rendszer, ezért bármikor előfordulhatnak olyan új problémák, amelyekre sem a felhasználók, sem a MetaTrader gyártója nincs felkészülve. Ilyen esetben elképzelhető, hogy a javítást tartalmazó frissítésre napokat kell várni – ez pedig bőven elég kellemetlenség. Ilyesmi már többször történt a MT4 esetében is az elmúlt hónapokban.

  Figyelembe kell venni olyan apróságokat is, ami tulajdonképpen nem hiba, de mégis hibát okoz; saját projektjeim közül egyben például egy MT4-en belül megváltoztatott rutin okoz kellemetlenségeket, és ennek javítása rám (a programozóra) hárul – akkor is, hogy ha a korábban (évekkel ezelőtt) elkészített eredeti megoldás helyes, és az elmúlt években hibátlanul működött. A történet pikantériája, hogy tulajdonképpen a MetaQuotes igazából jót akart ezzel a változtatással, a végeredmény szempontjából azonban az senkit nem vigasztal :) Ez az adott probléma például kizárólag Windows 10 operációs rendszeren, egy bizonyos MT4 build változattól tapasztalható.

  Régebbi rendszerekkel – Windows 8.1, Windows 7 – a fentiekhez hasonló, újonnan felbukkanó hiba már kevésbé fordulhat elő. A saját preferenciám egyébként még mindig Windows 7.

  Én magam tehát semmiképp nem frissítenék Windows 10-re, ha nem muszáj.

  Természetesen annál inkább vagy kitéve a lehetséges problémáknak, minél több robotot és segédprogramot futtatsz. Ha egy mezei MT4-et használsz, amiben semmilyen robotot vagy kereskedési rendszert nem alkalmazol, nyugodtan frissíts.

  Ha éles kereskedési környezetről beszélünk, akkor viszont jól gondold meg a frissítést! Ha pedig otthoni gépen futtatsz kereskedési robotot, akkor ahelyett mindenképpen javaslom a folyamatosan működő, szerver típusú megoldás bevezetését.

  oferenc
  Tag
  Bejegyzések száma: 10

  Kedves Radu!

  Köszönöm a válaszodat!
  És mivel nem feltétlenül szükséges a Windows 10, így a javaslatod szerint eljárva nem frissítek.

  Köszönettel: Oláh Ferenc

3 bejegyzés megtekintése - 1-3 / 3
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.