Windows 10-re frissítés2015-12-12T19:50:43+00:00

Radu.hu Fórum Egyéb Windows 10-re frissítés

Címkézve: ,

3 bejegyzés megtekintése - 1-3 / 3
 • Szerző
  Bejegyzés
 • oferenc
  Tag
  Bejegyzések száma: 10

  Kedves Radu!

  Jelenleg Windows 8.1 alatt fut az MT4.
  A gépem mostanában gyakran felajánlja a Windows 10-re frissítés lehetőségét.
  Szeretném frissíteni, de nem tudom, hogy büntetlenül meg lehet-e ezt tenni.
  A kérdésem tehát az, hogy okozhat-e az operációs rendszer ilyen frissítése valamilyen problémát az MT4 működésében.

  Oláh Ferenc

  Radulovic Attila
  Tag
  Bejegyzések száma: 646

  Igyekszem teljes választ adni erre, bár meglehetősen nehéz – kifejtem azt is, hogy miért.

  A Windows 10 és a MT4 kapcsolata meglehetősen rosszul indult, konkrétan a 765-ös verzió egyszerűen nem volt hajlandó elindulni. Mivel a Windows 10 egy relatíve friss rendszer, ezért bármikor előfordulhatnak olyan új problémák, amelyekre sem a felhasználók, sem a MetaTrader gyártója nincs felkészülve. Ilyen esetben elképzelhető, hogy a javítást tartalmazó frissítésre napokat kell várni – ez pedig bőven elég kellemetlenség. Ilyesmi már többször történt a MT4 esetében is az elmúlt hónapokban.

  Figyelembe kell venni olyan apróságokat is, ami tulajdonképpen nem hiba, de mégis hibát okoz; saját projektjeim közül egyben például egy MT4-en belül megváltoztatott rutin okoz kellemetlenségeket, és ennek javítása rám (a programozóra) hárul – akkor is, hogy ha a korábban (évekkel ezelőtt) elkészített eredeti megoldás helyes, és az elmúlt években hibátlanul működött. A történet pikantériája, hogy tulajdonképpen a MetaQuotes igazából jót akart ezzel a változtatással, a végeredmény szempontjából azonban az senkit nem vigasztal 🙂 Ez az adott probléma például kizárólag Windows 10 operációs rendszeren, egy bizonyos MT4 build változattól tapasztalható.

  Régebbi rendszerekkel – Windows 8.1, Windows 7 – a fentiekhez hasonló, újonnan felbukkanó hiba már kevésbé fordulhat elő. A saját preferenciám egyébként még mindig Windows 7.

  Én magam tehát semmiképp nem frissítenék Windows 10-re, ha nem muszáj.

  Természetesen annál inkább vagy kitéve a lehetséges problémáknak, minél több robotot és segédprogramot futtatsz. Ha egy mezei MT4-et használsz, amiben semmilyen robotot vagy kereskedési rendszert nem alkalmazol, nyugodtan frissíts.

  Ha éles kereskedési környezetről beszélünk, akkor viszont jól gondold meg a frissítést! Ha pedig otthoni gépen futtatsz kereskedési robotot, akkor ahelyett mindenképpen javaslom a folyamatosan működő, szerver típusú megoldás bevezetését.

  oferenc
  Tag
  Bejegyzések száma: 10

  Kedves Radu!

  Köszönöm a válaszodat!
  És mivel nem feltétlenül szükséges a Windows 10, így a javaslatod szerint eljárva nem frissítek.

  Köszönettel: Oláh Ferenc

3 bejegyzés megtekintése - 1-3 / 3

A hozzászóláshoz jelentkezz be!

Adhatok Neked még több ingyenes tartalmat?

Értesítelek hetente megjelenő új tartalmaimról.

Hozzájárulok, hogy az adatvédelmi nyilatkozat szerint biztonságosan kezeld megadott adataimat, valamint hasznos anyagokat és egyedi ajánlatokat küldj nekem termékeiddel, szolgáltatásaiddal kapcsolatban e-mailben