Forex programozás Fórum Egyéb Windows 10-re frissítés

Címkézve: ,

3 bejegyzés megtekintése - 1-3 / 3
  • Szerző
    Bejegyzés
  • oferenc
    Tag
    Bejegyzések száma: 10

    Kedves Radu!

    Jelenleg Windows 8.1 alatt fut az MT4.
    A gépem mostanában gyakran felajánlja a Windows 10-re frissítés lehetőségét.
    Szeretném frissíteni, de nem tudom, hogy büntetlenül meg lehet-e ezt tenni.
    A kérdésem tehát az, hogy okozhat-e az operációs rendszer ilyen frissítése valamilyen problémát az MT4 működésében.

    Oláh Ferenc

    Radulovic Attila
    Tag
    Bejegyzések száma: 653

    Igyekszem teljes választ adni erre, bár meglehetősen nehéz – kifejtem azt is, hogy miért.

    A Windows 10 és a MT4 kapcsolata meglehetősen rosszul indult, konkrétan a 765-ös verzió egyszerűen nem volt hajlandó elindulni. Mivel a Windows 10 egy relatíve friss rendszer, ezért bármikor előfordulhatnak olyan új problémák, amelyekre sem a felhasználók, sem a MetaTrader gyártója nincs felkészülve. Ilyen esetben elképzelhető, hogy a javítást tartalmazó frissítésre napokat kell várni – ez pedig bőven elég kellemetlenség. Ilyesmi már többször történt a MT4 esetében is az elmúlt hónapokban.

    Figyelembe kell venni olyan apróságokat is, ami tulajdonképpen nem hiba, de mégis hibát okoz; saját projektjeim közül egyben például egy MT4-en belül megváltoztatott rutin okoz kellemetlenségeket, és ennek javítása rám (a programozóra) hárul – akkor is, hogy ha a korábban (évekkel ezelőtt) elkészített eredeti megoldás helyes, és az elmúlt években hibátlanul működött. A történet pikantériája, hogy tulajdonképpen a MetaQuotes igazából jót akart ezzel a változtatással, a végeredmény szempontjából azonban az senkit nem vigasztal :) Ez az adott probléma például kizárólag Windows 10 operációs rendszeren, egy bizonyos MT4 build változattól tapasztalható.

    Régebbi rendszerekkel – Windows 8.1, Windows 7 – a fentiekhez hasonló, újonnan felbukkanó hiba már kevésbé fordulhat elő. A saját preferenciám egyébként még mindig Windows 7.

    Én magam tehát semmiképp nem frissítenék Windows 10-re, ha nem muszáj.

    Természetesen annál inkább vagy kitéve a lehetséges problémáknak, minél több robotot és segédprogramot futtatsz. Ha egy mezei MT4-et használsz, amiben semmilyen robotot vagy kereskedési rendszert nem alkalmazol, nyugodtan frissíts.

    Ha éles kereskedési környezetről beszélünk, akkor viszont jól gondold meg a frissítést! Ha pedig otthoni gépen futtatsz kereskedési robotot, akkor ahelyett mindenképpen javaslom a folyamatosan működő, szerver típusú megoldás bevezetését.

    oferenc
    Tag
    Bejegyzések száma: 10

    Kedves Radu!

    Köszönöm a válaszodat!
    És mivel nem feltétlenül szükséges a Windows 10, így a javaslatod szerint eljárva nem frissítek.

    Köszönettel: Oláh Ferenc

3 bejegyzés megtekintése - 1-3 / 3
  • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.