Címkézve: 

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • Afropapa8
  Tag
  Bejegyzések száma: 1

  Szia.

  A célom a következő elemekből áll:
  (Amit még megtudok oldani:
  -Amikor aktiválom az expertet, két vízszintes vonalat rajzoljon fel a chartra valahova. (Ezt még meg tudom oldani) A példa kedvéért legyen zöld és piros.

  (Amit már nem tudok megoldani)
  -A fenti zöld vonal kézzel mozgatásával az összes (több long irányú) pozíció TP-jét ennek a vonalnak a szintjére helyezze abban a pillanatban ahogy megmozdítom kézzel fel vagy le. Tanácsot szeretnék kérni.
  -Lehet-e egyáltalán egy vesztőben lévő long pozíciónak nyitóár alatti a TP-je, ha meg van a minimális távolság az aktuális ártól?

  Előre is köszönöm szépen a válaszodat

  Radulovic Attila
  Tag
  Bejegyzések száma: 653

  Kedves Afropapa8!

  A vonal mozgatásának követésének elméleti alapja viszonylag egyszerű: tárolnod kell a vonal utolsó árszintjét, és az OnChartEvent() -en belül az CHARTEVENT_OBJECT_DRAG eseményt kell kezelned. Ez az esemény akkor kerül meghívásra, amikor a vonal megváltozik, azaz a mozgatása befejeződik.

  A megváltozott árat szintén eltárolod. Az eltárolásnak alapvetően az ellenőrizhetőség miatt van szerepe, hiszen nem biztos, hogy az a helyszín, ahová a vonalat húztad, helyes. Ekkor a legutolsó eltárolt értékre kell visszrajzolni a vonalat. Ezen túlmenően az eltárolás a visszateszti ellenőrzéshez is fontos, hiszen ott nem lehet az OnChartEvent() -öt használni.

  Ez egy jó kiindulópont, de ha elakadtál, majd jelzed.

  Második kérdésed kapcsán: igen. a célárnak csupán egy feltételnek kell megfelelni: buy pozíció esetén a beállítás pillanatában az aktuális ár felett, míg sell pozíció esetén alatt kell lennie. A célár teljesülése során simán lehet, hogy veszteséges lesz a trade.

  Stoploss esetén ugyanez a szabály, csak pont fordítva: buy pozíció esetén a beállítás pillanatában az aktuális ár alatt, míg sell pozíció esetén felett kell lennie.

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.