Vonal objektum használata a charton2017-10-17T13:18:29+00:00

Radu.hu Fórum Kérdések az MQL4 programozási nyelvvel kapcsolatban Vonal objektum használata a charton

Címkézve: 

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • Afropapa8
  Tag
  Bejegyzések száma: 1

  Szia.

  A célom a következő elemekből áll:
  (Amit még megtudok oldani:
  -Amikor aktiválom az expertet, két vízszintes vonalat rajzoljon fel a chartra valahova. (Ezt még meg tudom oldani) A példa kedvéért legyen zöld és piros.

  (Amit már nem tudok megoldani)
  -A fenti zöld vonal kézzel mozgatásával az összes (több long irányú) pozíció TP-jét ennek a vonalnak a szintjére helyezze abban a pillanatban ahogy megmozdítom kézzel fel vagy le. Tanácsot szeretnék kérni.
  -Lehet-e egyáltalán egy vesztőben lévő long pozíciónak nyitóár alatti a TP-je, ha meg van a minimális távolság az aktuális ártól?

  Előre is köszönöm szépen a válaszodat

  Radulovic Attila
  Tag
  Bejegyzések száma: 651

  Kedves Afropapa8!

  A vonal mozgatásának követésének elméleti alapja viszonylag egyszerű: tárolnod kell a vonal utolsó árszintjét, és az OnChartEvent() -en belül az CHARTEVENT_OBJECT_DRAG eseményt kell kezelned. Ez az esemény akkor kerül meghívásra, amikor a vonal megváltozik, azaz a mozgatása befejeződik.

  A megváltozott árat szintén eltárolod. Az eltárolásnak alapvetően az ellenőrizhetőség miatt van szerepe, hiszen nem biztos, hogy az a helyszín, ahová a vonalat húztad, helyes. Ekkor a legutolsó eltárolt értékre kell visszrajzolni a vonalat. Ezen túlmenően az eltárolás a visszateszti ellenőrzéshez is fontos, hiszen ott nem lehet az OnChartEvent() -öt használni.

  Ez egy jó kiindulópont, de ha elakadtál, majd jelzed.

  Második kérdésed kapcsán: igen. a célárnak csupán egy feltételnek kell megfelelni: buy pozíció esetén a beállítás pillanatában az aktuális ár felett, míg sell pozíció esetén alatt kell lennie. A célár teljesülése során simán lehet, hogy veszteséges lesz a trade.

  Stoploss esetén ugyanez a szabály, csak pont fordítva: buy pozíció esetén a beállítás pillanatában az aktuális ár alatt, míg sell pozíció esetén felett kell lennie.

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2

A hozzászóláshoz jelentkezz be!

Adhatok Neked még több ingyenes tartalmat?

Értesítelek hetente megjelenő új tartalmaimról.

Hozzájárulok, hogy az adatvédelmi nyilatkozat szerint biztonságosan kezeld megadott adataimat, valamint hasznos anyagokat és egyedi ajánlatokat küldj nekem termékeiddel, szolgáltatásaiddal kapcsolatban e-mailben