"Új" MQL nyelv2014-04-17T13:32:53+00:00

Címkézve: 

3 bejegyzés megtekintése - 1-3 / 3
 • Szerző
  Bejegyzés
 • kosza
  Tag
  Bejegyzések száma: 23

  Szia Radu!
  Tudnál nekem segíteni egy linkkel, vagy valamivel, hogy pontosan mik is a különbségek a régi (pl B509) és az új(B625) MQL szabályaiban/szemantikájában. Átírtam/át”compile”-tam a régebbi nyelven megírt robotjaimat (Kénytelen voltam, mert akárhogy ügyeskedtem a mindenféle trükközésekkel, az egyetlen gondosan őrzött 509-es MT4-emet is “sikerűlt” frissíteniük. Így aztán úgy döntöttem kapitulálok és megtanulom az új nyelvet. Előbb-utóbb…) Nna, szóval a legtöbb hibát sikerült megbütykölni, de pl azokat a setupokat, ahol az iHigh / iLow indiket használnám gyertyaformációk kiszúrására nem hajlandó felismerni a robotom. Egyszerűen nem nyit egy huncut pozit sem, ha ezeket a setupokat adom meg. Bocs, ez hosszas lett.
  Köszönöm: Kosza

  Radulovic Attila
  Tag
  Bejegyzések száma: 646

  Az alábbi oldalon a változások nagyja össze van gyűjtve (MQL5-ként hivatkoznak az új nyelvre, de a felsoroltak az új generációs MQL4-re is igazak)

  http://www.mql5.com/en/docs/migration

  Illetve én is írtam magyarul a lényegesebb változásokról:

  https://www.radu.hu/2014/01/fontos-februar-3-an-komoly-mt4-frissites-varhato/

  Az iLow és iHigh függvények továbbra is ugyanúgy használhatóak az új nyelvben is, mint a régiben, szóval itt nem értem pontosan mire gondoltál.

  Ha egy indikátorról van szó, akkor ott vagy a régi, 509-es fordítóval fordítsd le és úgy használd (forráskódot rakd el, hogy az új 625 ne fordítsa le automatikusan), vagy írd át magát az indikátort is. A konkrét kód nélkül nehezen tudnám megmondani, hogy milyen változtatásokra van szükség.

  kosza
  Tag
  Bejegyzések száma: 23

  Kösz, időközben rájöttem: Az összes indi az i….(NULL….)-formában adtam meg, csak az iHigh(0….)-formában. Ezt nem szerette. Tehát iHigh(NULL,…..) a jó formátum.

3 bejegyzés megtekintése - 1-3 / 3

A hozzászóláshoz jelentkezz be!

Adhatok Neked még több ingyenes tartalmat?

Értesítelek hetente megjelenő új tartalmaimról.

Hozzájárulok, hogy az adatvédelmi nyilatkozat szerint biztonságosan kezeld megadott adataimat, valamint hasznos anyagokat és egyedi ajánlatokat küldj nekem termékeiddel, szolgáltatásaiddal kapcsolatban e-mailben