Címkézve: 

3 bejegyzés megtekintése - 1-3 / 3
 • Szerző
  Bejegyzés
 • kosza
  Tag
  Bejegyzések száma: 23

  Szia Radu!
  Tudnál nekem segíteni egy linkkel, vagy valamivel, hogy pontosan mik is a különbségek a régi (pl B509) és az új(B625) MQL szabályaiban/szemantikájában. Átírtam/át”compile”-tam a régebbi nyelven megírt robotjaimat (Kénytelen voltam, mert akárhogy ügyeskedtem a mindenféle trükközésekkel, az egyetlen gondosan őrzött 509-es MT4-emet is “sikerűlt” frissíteniük. Így aztán úgy döntöttem kapitulálok és megtanulom az új nyelvet. Előbb-utóbb…) Nna, szóval a legtöbb hibát sikerült megbütykölni, de pl azokat a setupokat, ahol az iHigh / iLow indiket használnám gyertyaformációk kiszúrására nem hajlandó felismerni a robotom. Egyszerűen nem nyit egy huncut pozit sem, ha ezeket a setupokat adom meg. Bocs, ez hosszas lett.
  Köszönöm: Kosza

  Radulovic Attila
  Tag
  Bejegyzések száma: 653

  Az alábbi oldalon a változások nagyja össze van gyűjtve (MQL5-ként hivatkoznak az új nyelvre, de a felsoroltak az új generációs MQL4-re is igazak)

  http://www.mql5.com/en/docs/migration

  Illetve én is írtam magyarul a lényegesebb változásokról:

  https://www.radu.hu/2014/01/fontos-februar-3-an-komoly-mt4-frissites-varhato/

  Az iLow és iHigh függvények továbbra is ugyanúgy használhatóak az új nyelvben is, mint a régiben, szóval itt nem értem pontosan mire gondoltál.

  Ha egy indikátorról van szó, akkor ott vagy a régi, 509-es fordítóval fordítsd le és úgy használd (forráskódot rakd el, hogy az új 625 ne fordítsa le automatikusan), vagy írd át magát az indikátort is. A konkrét kód nélkül nehezen tudnám megmondani, hogy milyen változtatásokra van szükség.

  kosza
  Tag
  Bejegyzések száma: 23

  Kösz, időközben rájöttem: Az összes indi az i….(NULL….)-formában adtam meg, csak az iHigh(0….)-formában. Ezt nem szerette. Tehát iHigh(NULL,…..) a jó formátum.

3 bejegyzés megtekintése - 1-3 / 3
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.