Címkézve: 

3 bejegyzés megtekintése - 1-3 / 3
  • Szerző
    Bejegyzés
  • kosza
    Tag
    Bejegyzések száma: 23

    Szia Radu!
    Tudnál nekem segíteni egy linkkel, vagy valamivel, hogy pontosan mik is a különbségek a régi (pl B509) és az új(B625) MQL szabályaiban/szemantikájában. Átírtam/át”compile”-tam a régebbi nyelven megírt robotjaimat (Kénytelen voltam, mert akárhogy ügyeskedtem a mindenféle trükközésekkel, az egyetlen gondosan őrzött 509-es MT4-emet is „sikerűlt” frissíteniük. Így aztán úgy döntöttem kapitulálok és megtanulom az új nyelvet. Előbb-utóbb…) Nna, szóval a legtöbb hibát sikerült megbütykölni, de pl azokat a setupokat, ahol az iHigh / iLow indiket használnám gyertyaformációk kiszúrására nem hajlandó felismerni a robotom. Egyszerűen nem nyit egy huncut pozit sem, ha ezeket a setupokat adom meg. Bocs, ez hosszas lett.
    Köszönöm: Kosza

    Radulovic Attila
    Tag
    Bejegyzések száma: 653

    Az alábbi oldalon a változások nagyja össze van gyűjtve (MQL5-ként hivatkoznak az új nyelvre, de a felsoroltak az új generációs MQL4-re is igazak)

    http://www.mql5.com/en/docs/migration

    Illetve én is írtam magyarul a lényegesebb változásokról:

    https://www.radu.hu/szoftverek-bejelentesek/fontos-februar-3-an-komoly-mt4-frissites-varhato/

    Az iLow és iHigh függvények továbbra is ugyanúgy használhatóak az új nyelvben is, mint a régiben, szóval itt nem értem pontosan mire gondoltál.

    Ha egy indikátorról van szó, akkor ott vagy a régi, 509-es fordítóval fordítsd le és úgy használd (forráskódot rakd el, hogy az új 625 ne fordítsa le automatikusan), vagy írd át magát az indikátort is. A konkrét kód nélkül nehezen tudnám megmondani, hogy milyen változtatásokra van szükség.

    kosza
    Tag
    Bejegyzések száma: 23

    Kösz, időközben rájöttem: Az összes indi az i….(NULL….)-formában adtam meg, csak az iHigh(0….)-formában. Ezt nem szerette. Tehát iHigh(NULL,…..) a jó formátum.

3 bejegyzés megtekintése - 1-3 / 3
  • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.