Címkézve: 

14 bejegyzés megtekintése - 1-14 / 14
 • Szerző
  Bejegyzés
 • viktor999
  Tag
  Bejegyzések száma: 38

  Sziasztok!

  Valaki nézzen utána : ha törlöm az új metát (személyes adatok törlése is bepipálva)
  nálam a rejtett hosszú nevű UAC-os könyvtárat nem törli ki!!!!
  Ezzel csak az a bajom ,hogy a teszter tick adatbázist sem törli,ergó a vinyón lesz hihetetlen
  adatmennyiség elrejtve!!!
  Miután ezt észrevettem csak 120Gb-t adattól sikerült megszabadítanom az SSD-met….
  Ez csak nálam van így vagy már más is találkozott a teleszemetelt vinyó problematikájával ? (win8)

  Üdv:V

  Radulovic Attila
  Tag
  Bejegyzések száma: 653

  Jogos az észrevétel, a tesztkörnyezetemben sem törölte uninstall esetén az AppData-n belüli könyvtárat.

  Bejelentem a MetaQuotes-nak, aztán meglátjuk hogy mit reagálnak rá.

  viktor999
  Tag
  Bejegyzések száma: 38

  Köszönöm!! Emiatt majdnem vettem új SSD-t, ez azért nagyon szívatós volt :-((

  Radulovic Attila
  Tag
  Bejegyzések száma: 653

  Azt válaszolták, hogy újraindítás után mindenképp törlődnie kell a könyvtárnak. Volt már újraindításod?

  Nekem a friss telepítéseknél restart sem kellett, de nálam is van pár ottmaradt könyvtár… Letesztelnéd újra, hogy hátha rájöjjünk milyen extra feltételnek kell teljesülnie, hogy ott ragadjanak a könyvtárak?

  Radulovic Attila
  Tag
  Bejegyzések száma: 653

  Illetve fontos kérdés, hogy sima vagy rendszergazdai felhasználód van-e, és hogy az UAC (Felhasználói Fiókok Felügyelete) be van-e kapcsolva?

  viktor999
  Tag
  Bejegyzések száma: 38

  -persze,rendszergazdi vagyok a profilban
  -UAC ki van kapcsolva
  -több embrtől kérdeztem mindenféle oprendszer és beállítással:mindenkinél nem törli!!

  csúsztatnak a fiúkák ,ha újraindítás kellene akkor esetleg törlés után egy feliratnak illene
  megjelenni ,hogy indítsd újra a gépet :-))

  Radulovic Attila
  Tag
  Bejegyzések száma: 653

  Igen, szenvednek szerencsétlenek… Milyen MT4 build verzió volt ez? Tudod esetleg?

  viktor999
  Tag
  Bejegyzések száma: 38

  625

  apapirrasokatir
  Tag
  Bejegyzések száma: 8

  Szia Radu, sziasztok.

  Egy kis segítségre lenne szükségem. Egy Backteszt-el tesztelgettem a hétvégén. Eddig. A teszter ablakba betettem az xSzuperTrend indikátort is ( mivel annak a jelzésére lépek ki). Tökéletesen működött, viszont egyszer csak valami változott, pedig nem változtattam semmi beállításon.

  Jelenleg nem számol az xSzupertrend. Vagy egyszínű zöld, vagy egyszínű piros jelzést ad, holott, pont az lenne a lényege, hogy long irány esetén zöld, short esetén piros. Ha újra ráhúzom a chartra (teszterben) akkor újra számol és kirajzolja a piros és zöld színeket, de ugye nem rakhatom rá kilépéskor minden gyertya után újra és újra, tudjam mikor kell kiszállnom. Egyébként a sima szupertrend indik jól működnek. Más indikátort nem próbáltam.

  Töröltem a teljes Metatradert. Beállításokkal együtt. Újra telepítettem. Viszont semmi nem változott. ….még a teszter beállítások is megmaradtak.

  Abba bele sem merek gondolni, hogy mi van a kereskedési chartokon.

  Tudnál segíteni? Megpróbálom újra letörölni a metát. Most figyelmesebben. Más nem jut eszembe.

  Köszi!

  Sanyi

  Radulovic Attila
  Tag
  Bejegyzések száma: 653

  Az xSupertrend indikátorral kapcsolatban pont a napokban kérdeztek. Annak az érdeklődőnek is azt javasoltam, felejtse el az indikátort, mivel újrarajzol és így alkalmatlan robotizálásra és mindennapos használatra is.

  Használd helyette a vonalrajzoló SuperTrend indikátort, amiből szintén millió fajtát találsz a neten. Fontos, hogy ellenőrizd le – például így, ahogyan leírtad -, hogy az indikátor ugyanazon jelzéseket adja-e folyamatában, mint utólag. Ha nem, akkor felejtsd el, mert csak hibás jelzéseket fog neked adni.

  A témáról bővebben itt olvashatsz.

  A jövőre nézve még annyi kérésem lenne hozzád, hogy meglévő fórumtémához csak akkor szólj hozzá, ha a hozzászólásod a témához kapcsolódik. Egyébként nyiss új témát! Köszönöm.

  apapirrasokatir
  Tag
  Bejegyzések száma: 8

  Szia Attila,
  Köszönöm a választ. Sajnos nekem ez nem megoldás, mert nem arra az
  indikátorra szól a stratégiám, de örülök, hogy próbáltál segíteni.
  Szép napot,
  Sanyi

  Radulovic Attila
  Tag
  Bejegyzések száma: 653

  A SuperTrend és az xSupertrend között csak a megjelenítési módszer a különbség, egyébként teljesen ugyanaz. Csak az xSuperTrend el van rontva, és mivel újrarajzol, alkalmatlan bárminemű felhasználásra.

  Vagyis simán felhasználhatod a “normál” SuperTrendet, hiszen ha ugyanazokat a jeleket adja, akkor stratégiailag is megfelelő.

  apapirrasokatir
  Tag
  Bejegyzések száma: 8

  Igen újra rajzol. Nem vagyok nagy szaki de úgy tudom az xSuper a felettes idősík adatait használja és azért rajzol újra. Viszont az xSuper még így is sokkal optimálisabb helyeken jelzi a kiszállást. A jelenlegi beállítással. Ezért is ragaszkodnék/om hozzá. Illetve ezért próbálnám azt helyreállítani, hogy újra működjön jól, mint inkább indikátort változtatni. Ki tudja mennyi idő a másik indikátort így beállítani, ha egyáltalán lehetséges. Plusz azt sem tudom, hogyan kezdhetnék neki a supertrend állítgatásainak, mert teljesen más látható a indikátorok beállítási paneljein. Én meg sajnos ehhez már nem értek.
  Az alap kérdés végül is lehetett volna az is, hogyan lehet úgy letörölni a metát, hogy az esetlegesen hibát okozó részek ne maradjanak a gépen. Mert sokat teszteltem úgy, hogy jól működött madjd váratlanul valami elromlott. Eddig nem jöttem még rá, hogyan állítsam vissza az eredeti állapotot. Pedig Uninstall programmal kitörlöm a visszamaradt alkotóelemeket (amit megtalál a program) is és ezt követően telepítem újra. Újraindítást is csinálok. Kipróbáltam másik bróker metatrader -jét is de érdekes módon ott sem működik.
  Elég kínos. Már arra is gondoltam, ha végképp nem boldogulok újra kell telepítenem a gépem, mert az oprendszer mélyén állítódott át valami?

  Köszi Radu,
  Sanyi

  Radulovic Attila
  Tag
  Bejegyzések száma: 653

  Az xSupertrendnek valóban megadható más idősík, azonban ez csak kézi kereskedésnél számít, robotosnál nem, mivel ott eleve a megfelelő idősík adatát kérdezed majd le, amikor szükséged lesz rá.

  Az újrarajzolás nem csak idegen idősík használatakor, hanem aktuális idősík használatakor is megtörténik, ami arra utal hogy az indikátor kompletten kuka.

  A beállításokat ráadásul nem kell megváltoztatnod, hiszen – mint írtam – a két indikátor alapjait tekintve egy és ugyanaz. Azaz ha átírod a beállításokat, a SuperTrend_AutoTF -et false -ra rakod akkor a két indikátor jelzései ugyanott lesznek. Mindemellett továbbra is óva intelek az xSuperTrend használatától, hiszen expertből a sima SuperTrendet le tudod kérdezni bármilyen idősíkra. Szóval ha már tudod, hogy például mi a belépési jeled, akkor az xSuperTrendre nincs szükséged.

  Ha mégis, akkor keress belőle olyan verziót, ami helyesen működik. Tudom, hogy nem örülsz a “ne használj olyat, ami újrarajzol” mondatnak, de hidd el hogy egészen sok felesleges önszívatástól mentelek meg ezzel.

  A fentiekből következik, hogy a MT4-ednek az égvilágon semmi baja, a problémádat nem a MT4 okozza. Az indikátorod nem váratlanul romlott el, hanem eleve hibás volt, csak korábban nem jött elő a probléma, ezért nem tűnt fel. Ennyi.

  Tehát: az indikátort dobd ki, van belőle 24 másik ami hasonló (vagy ugyanolyan) eredményt ad majd, csak helyes működés mellett. Ha kell, és dobsz egy e-mailt akkor szívesen át is küldöm a SuperTrend helyesen működő változatát. Nekem nincsen belőle multi idősíkos, de a neten biztosan találsz olyat is. A korábban belinkelt cikkem segítségével pedig simán le tudod tesztelni, hogy minden frankó-e.

14 bejegyzés megtekintése - 1-14 / 14
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.