Címkézve: 

3 bejegyzés megtekintése - 1-3 / 3
 • Szerző
  Bejegyzés
 • yoceeka
  Tag
  Bejegyzések száma: 6

  Az érdekes Slippage. Látom még erről nem lett nyitva semmi ezért megtettem mivel számomra és szerintem még sokan másoknak is homály fedi ezt az érdekes mégis fontos kérdést.
  Azt tudjuk, hogy a Slippage az a késés vagy eltérés, ami az order és a megvalósult ár között van.
  De…
  Például, hogy használhatom ezt OrderSend() meghívásakor?Milyen paraméterekkel kell megadni?Gondolom különbözik a paraméter megadása 4 illetve 5 tizedes számjegynél.Szoroznom kell e a Slippage-t Point-al vagy sem. Mert láttam már olyan kódot amiben a Slippage magadása a következőképpen történt:

  OrderSend(Symbol(),OP_BUY,Lot,Ask,Max_Slippage*Point,0,0,"",12345,0,Green);

  Minden mql4 Sample-ban 3 van megadva 4 tizedes számjegynél én próbát tettem demo számlán 5 tizedes számjegynél és megadtam 3 helyet 10 gondolom pont Slippage-t és a nyitó ártól 25 pippre nyitott! ???
  Miért? Mit csináltam rosszul vagy mit értelmezek rosszul?
  Ezzel az újra jegyzést szeretném elkerülni. Hogy tudnám megadni azt, hogy például a nyitó ártól még 1 pipp eltérés belefér de nem 25.

  A segítséget előre is köszönöm!
  Yoc

  Radulovic Attila
  Tag
  Bejegyzések száma: 653

  A slippage paramétert mindig pontban kell megadni. Tehát ha 3/5 tizedesjegyen vagy, akkor 3 pip elvárt slippage esetén 30-at kell megadnod.

  A nyitóártól plusz-mínusz számít a slippage, tehát ha 30-at adsz meg öt tizedesjegy esetén, akkor ha 1.00300 -on akartál eredetileg nyitni, akkor 1.00270 -tól 1.00330 -ig bármit el fogsz fogadni. Ezen kívül a bróker elutasítja a kötésedet, és ha akarsz, újra próbálkozhatsz majd az új árakon.

  ECN számlán egyébként a slippage-nek semmi jelentősége nincs, csak market maker brókereknél számít. ECN esetén ugyanis a bróker delegálja neked az árat, csak az a döntés van a kezedben hogy most akarsz nyitni.

  yoceeka
  Tag
  Bejegyzések száma: 6

  Köszi Radu!

3 bejegyzés megtekintése - 1-3 / 3
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.