3 bejegyzés megtekintése - 1-3 / 3
 • Szerző
  Bejegyzés
 • cyber.manus
  Tag
  Bejegyzések száma: 2

  Abban az egyszerűnek tűnő dologban szeretnék segítséget kérni, hogy mi képen történik a robotok optimalizálása DAX-ra. Ugyanis a DAX-on a pont után a tizedes jegyben vagy nulla vagy 5 látható, ezért a robotok többsége nem tudja ezt automatán kezelni, folyamatosan hibákat generál, pontosan azért mert a stopot vagy a TP-t oda szeretné rakni, ahová ugye nem engedélyezett. Ebben szeretnék segítséget kérni, hogy történik ezen probléma megoldása.

  Radulovic Attila
  Tag
  Bejegyzések száma: 653

  Első körben javaslom olvasd el ezt a cikkemet, melyben a pip-point-ticksize összefüggéseiről van szó.

  Programozási szempontból rengeteg dologra kell figyelni, de a dolog kulcsa hogy mindig a brókertől lekérdezett, aktuális infók alapján közelítsd meg a távolságmérést. A MarketInfo-ból a legkisebb elmozdulás (MODE_POINT), illetve a tick méret (MODE_TICKSIZE) legyen a kiindulópont.

  Ha ezeket lekérdezted, akkor már teljesen tiszta hogy mivel kell szoroznod az esetlegesen külső változókból bekért SL/TP távolságokat. Arra azért még figyelned kell, hogy a freeze szint (MODE_FREEZELEVEL) és a stop szint (MODE_STOPLEVEL) értéke mi, és ha túl kevés a külső változóban megadott érték, javítsd ezek alapján.

  Tehát az alap képlet: 10 “pip” (DAX-nál inkább pont) távolság: 10 * Point
  Ezután a kapott számot oszd el a MODE_TICKSIZE értékével – ha nulla a maradék, akkor az értéked használható. Ha nem, akkor a maradékot vond ki/add hozzá az értékhez, és akkor szabályos piaci árértéket fogsz kapni.

  3 és 5 tizedesjegynél annyi plusz dolog jön be a képbe, hogy a kényelmi szempontokat figyelembe véve 10-zel kell szorozni a külső változókban megadott SL/TP értékeket. Ezt ugyan nem mindenki igényli, de szerintem így kényelmesebb az emberek nagy többségének.

  Tehát ott 10 pip távolság = 10 * Point * 10. 10 pip távolság 100 pontnak felel meg.

  cyber.manus
  Tag
  Bejegyzések száma: 2

  Köszönöm a választ, az útmutatás alapján hozzálátok, ha esetleg elakadok, majd jövök kérdezni :)

3 bejegyzés megtekintése - 1-3 / 3
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.