4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
  • Szerző
    Bejegyzés
  • folditamas
    Tag
    Bejegyzések száma: 3

    Optimalizálok egy robotot két hónapos időtávon. Kiválasztom a nekem tetsző adatsort, és ezzel visszatesztelem. Egészen más eredményeket ad, 90 %-os pontosság mellett.

    Radulovic Attila
    Tag
    Bejegyzések száma: 653

    Ha változó spread van a brókerednél, akkor ha az optimalizációt nyitott piac esetén végzed el, akkor egy-egy teszt az éppen aktuális változó spreaddel kerül futtatásra. Amikor kiválasztasz egy jónak tűnő eredményt, akkor az egyedi futtatásnál megint csak más lesz az aktuális spread, amivel a teszt le fog futni.

    A MT4 az egész teszt során az éppen aktuális (amikor a gombot megnyomod) spread-et használja fel az egész tesztidőszakra.

    Ha fix spreaded van, akkor érdemes még egy MT4 bugot figyelembe venni: amennyiben kezdő- és végidőpontot adtál meg az optimalizációnak, akkor ezt csak az első lépésnél veszi figyelembe az MT4. Minden további pass-ben a teljes elérhető időszakot teszteli le, emiatt kaphatsz különböző eredményeket.

    Javaslom a 99%-os adatokkal való tesztelést, amiről csomó anyagot találsz itt a blogon.

    Janos87
    Tag
    Bejegyzések száma: 2

    Hello,

    épp fut egy optimalizálásom, és a második szám kisebb, mint az első. Miért van ez? A második szám, nem a maximális lehetőségek száma?

    Köszi a választ előre is

    Üdv János

    Radulovic Attila
    Tag
    Bejegyzések száma: 653

    De, én is így tudom. Valószínűleg valamilyen MT4 hibára bukkantál rá:)

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
  • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.