Címkézve: 

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
  • Szerző
    Bejegyzés
  • Norbert
    Tag
    Bejegyzések száma: 35

    Szia!

    Az utóbbi időben, ahogy foglalkoztam a forex stratégiákkal és EA programozással, sikerült elkészítenem több teljesen automata robotot is. Most a legtöbb profitot hozó EA-t készülök éles számlára rakni, de valamiért nem indul el. Béreltem egy VPS-t, hogy azon éjjel-nappal futhasson, távoli asztali kapcsolattal lehet rácsatlakozni. Az itthoni gépemen teljesen jól működik az EA, de a másik gépen (és egy másik brókernél) nem akar lefutni. A chart jobb felső sarkában ott mosolyog a fej, a Napló kiírta, hogy milyen inputokkal töltötte be az Expertet, a chart fölött be van kattintva a PLAY gomb az EA-ra (hozzáadásnál bejelöltem, hogy élő kereskedés engedélyezése), de ezek ellenére még az init() függvény sem fut le – és semmilyen hibaüzenetet nem kapok.

    Van ötleted?

    Egyébként neked nagyon hálás vagyok. Ha legközelebb Szegeden járok, ihatnánk egy sört! :)

    Radulovic Attila
    Tag
    Bejegyzések száma: 653

    Első körben egy új terminál telepítést javaslok másik könyvtárba, ahol leellenőrzöd hogy hasonló konfigurációval is fennáll-e a probléma.

    Arra figyelj még, hogy az instrumentum ára mozog-e egyáltalán – vannak esetek, amikor pl. az instrumentum igazi neve EURUSDx vagy EURUSDi (azaz pre- vagy postfix-e van), és a metában alapból bentmaradó EURUSD -n próbálod a robotot indítgatni. Elég ritka, de idegesítő hiba – itt nincs tick, hiszen rossz chart van nyitva.

    Ellenőrizd azt is, hogy a terminálban az árak mozognak-e – tehát van-e egyáltalán bejövő tick. A kapcsolat állapotát a terminál jobb alsó sarkában találod.

    Érdemes készítened egy egyszerű expertet (semmi más ne legyen benne, csak egy Print („ehe!”); a start() -on belül). Ezzel az experttel próbálgasd végig az instrumentumokat. Ha ez az expert működik, akkor a tieddel van valami baj.

    Ha végképp nem jutsz semmire, akkor belenézek az EA-ba, hátha valami különleges apróság lesz a hiba oka. Szerintem viszont inkább a terminál hibája vagy valami apró figyelmetlenség a ludas.

    A sörmeghívást elfogadom, mikor jársz erre?:)

    Norbert
    Tag
    Bejegyzések száma: 35

    Belenéztem megint az új brókernél az új terminálba, és csodák csodájára működik, már napok óta. Amikor a fórumbejegyzést írtam csütörtökön, nem működött, de a charton minden bizonnyal rajta hagytam az EA-t. Csütörtök délutántól sajnos más dolgom volt, és nem tudtam ezzel foglalkozni – aztán jött a hétvége, és rá se néztem. Ma felcsatlakoztam, és a számlatörténetből látom, hogy mikor indult be a robot: csütörtök este volt az első kötés.

    Ez hogyan lehetséges?
    Most minden rendben van, de zavar, hogy nem tudom miért nem indult el. Ennyiből bármikor lekapcsolhat?

    Legközelebb talán szeptember közepén leszek Szegeden. Ha megyek, mindenképpen szólok!

    Radulovic Attila
    Tag
    Bejegyzések száma: 653

    Ritkán tapasztalatok „csak úgy” leállást – bizonyára valami apróság volt, előfordul az ilyesmi.

    Ha írsz e-mailt, akkor tudunk előre egyeztetni időpontot!

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
  • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.