Ledarálás?2014-05-24T21:15:24+00:00
9 bejegyzés megtekintése - 1-9 / 9
 • Szerző
  Bejegyzés
 • herp
  Tag
  Bejegyzések száma: 8

  Szia!

  Pár hete olvasgattam az oldaladat, elötte csak a kézi kereskedés érdekelt, azóta viszont kicsit elmélyedtem az automatákban:) Régebben programoztunk TurboPascal-ban, de már nincs kedvem kézzel írni programsorokat, találtam “stratégiaépítőt”, az FxPro Quant-tal szerkesztettem egy idáig működőképesnek tűnő stratégiát.

  A probléma akkor jelentkezett, amikor megpróbáltam h ne csak egy, hanem két esemény (vagy kapcsolattal kötve) is le tudjon zárni pl. egy long pozíciót. Alapból akkor zárna ha az MACD elkezd csökkenni, de akkor is kéne, ha a CCI -100 alá megy. Azt meg tudtam csinálni, hogy ne engedje longot nyitni -100 alatt, de ha ezt a vagy kapcsolatot beteszem a záráshoz, akkor egyhelyben nyit-zár amíg el nem fogy a pénz fele, aztán vége a tesztnek. Ha nincs benne ez a vagy kapcsolat, akkor viszont 66%-os a találati arány, és egész szépen fial, persze csak elméletben.

  Szerinted mi lehet a probléma? Gondolom valami triviális dolog, de az utóbbi 14-15 év eléggé elhomályosította programozási emlékeimet. Szerinted hogy lehetne elkerülni ezt a ledarálás-jelenséget?

  Köszönöm a segítséget, Üdv! Hp

  Istvan
  Tag
  Bejegyzések száma: 9

  Helló!

  Ugye nem baj ha én válaszolok. Én is ott programozok. Használj 2 Close Position-t ugyanazzal a Magic számmal, az a biztos. Az “Or” azért nem jó, mert akkor egyszerre csak az egyikkel zárja de ha mind két indikátor egyszerre ér a záró részhez, akkor nem lesz jó.

  De szerintem ha az első variációval folyamatosan nyit és zár, akkor a nyitó szignál ugyanaz, mint a záró vagy nagyon megközelíti. Azt írtad, hogy akkor már lehet vétel ha CCI > -100
  a zárás viszont -100 alatt lehet. Szerintem ez lesz a baj. Próbáld meg, hogy a nyitás CCI > 100 nál legyen.

  Ha nem megy, írd ide a vétel nyitási és zárási feltételeit. Pl:

  nyitás:
  –Historic data Open > EMA
  –CCI > 100
  –MACD MainLine > SignalLine

  zárás:
  –CCI < -100
  –MACD MainLine < SignalLine

  Vagy valahogy így.

  herp
  Tag
  Bejegyzések száma: 8

  Szia!

  Köszönöm a gyors választ! Jelentem, a tudomány megállt. A két pozíció zárás volt nekem is az első ötletem, de úgy sem működött, akkor jött a vagy kapcsolat, azóta meg minden amit ki tudtam találni, de az eredmény ugyanaz: Ha két irányból szeretném zárni a pozíciót, ledarálja a számlát. (Tán ez a végtelen ciklus, nem?:)

  Már teljesen leegyszerűsítettem a progit, mindent kiszedtem, úgy van hogy működik, de ha bekötöm a második pozíció zárásba a feltételt, akkor darálásra vált. Teljesen eltanácstalanodtam. Ha gondolod átküldöm a kódot, jelenleg rém egyszerű, persze még ezer dolog hiányzik, de menjünk sorba. Végülis le is tudom írni:

  Longot nyit, ha MACD<0 és MACD>MACD(előző) és CCI>-100
  Longot zár, ha MACD>0 és MACD<MACD(előző) — ÉS ide jönne a másik feltétel, hogy akkor is zárjon ha CCI<-100.

  Na itt akadtam el, mert a nyitásnál egyszerű, mer csak megengedni kell, ha mindhárom feltétel teljesül, köt. De zárni akkor is kéne, ha csak a CCI<-100 teljesül. Szerintem erre jó lenne a megengedő vagy kapcsolat, de már nem értek semmit.

  Vagy hagyjam és csináljam SL / TP-vel?

  Istvan
  Tag
  Bejegyzések száma: 9

  Biztos, hogy a cci vel van a baj. Azt is írtam, hogy túl közel van egymáshoz a nyitó és záró jel.
  Vagyis ha MACD-ok vételi jelet adnak, akkor már csak a CCI-n múlik, hogy nyit vagy zár. Ez a -100-as szint ALATT és FELETT van. Ezért amikor nagyon kicsit ingadozik az árfolyam (1-2 pipet), akkor a cci -100 alatt és felett váltakozik. Valamin változtatnod kell Pl. hogy a CCI -70 felett engedje a vételt.
  Kell neki egy kis “rés” ahol nyitva tud maradni a pozíció. A -100 alatt vagy felett nagyon közel van.
  Szerintem ez lehet a baj. Igazából az lenne a legjobb ha az Quant-os modellt el tudnád küldeni de azt nem lehet. A kód íráshoz én nem értek de az fxpro nál már rengeteg robotot csináltam, most is tesztelek.

  herp
  Tag
  Bejegyzések száma: 8

  Szia!

  A ledarálást az adott kérdésben sikerült elkerülni, ahogy írtad megnöveltem a rést. Ezzel is próbálkoztam korábban, csak én 2…5-tel növeltem, most meg 50nel:) Na mindegy, ezen túlestem, bár aggasztó hogy a “nyers” stratégiához képest kicsit rosszabbul teljesít, viszont talán biztonságosabb. Végülis trenddel szemben kereskedik az idő egy részében aztán ha elszáll az árfolyam akkor baj van. A teszt időszakban két ilyen rész is van, azokat elég jól kivédi, a korábbi bukta helyett szerény profitot csinál abban az időben.

  Viszont amit még mindig nem értek, és kezdek beleőrülni: Miért van az, hogy olyan helyeken is nyit v zár, ahol semilyen feltétel nem teljesül? PL: Shortot csak negatív MACD-nél vagy 125 fölötti CCI-nél nyithat, de a diagramon ott van h bőven poztív MACD-nél és bőven 125 alatti CCI-nél lezár, majd nyit egy újat. Egyórás síkon zajlik a mutatvány, szóval olyan nagyon nem kéne ugrálnia.

  Ja és egy régi kérdés, végülis pont az ugráláshoz kapcsolódik: Nincs egy olyan fügvény, amivel a CCI indikátor által adott pontok mozgóátlagát lehetne számítani és az alapján dolgozni? Akkor simulnának az ugrálások talán. Ha gondolod folytathatjuk mailban is a diskurzust:)

  Kösz! Üdv! Hp

  Istvan
  Tag
  Bejegyzések száma: 9

  Átlagolni az indikátort csak úgy lehet ha többet használsz más input-okkal de próbáld ki úgy, hogy rá klikkelsz a CCI-re és a Close Price-t át állítod Open-re. Akkor nem fog ugrálni, mert a nyitó ár az mindig fix így viszont egy kicsit más lesz az eredmény.

  herp
  Tag
  Bejegyzések száma: 8

  Átállítom nyitásira, és 3 kereskedés után ledarálja:( Egyébként végigpróbáltam az összes árral:), de elég csipkés maradt a diagramja akkor is. Aztán megcsináltam az átlagolást 4féle visszatolt értékkel, párosával összeadva, elosztva, de nem tudom működött-e. Ugyanazt a görbét rajzolta ki rá az ablakban, pedig egy négyes mozgóátlagon már kéne laposodniuk a csúscoknak, nem? Majd még próbálgatom, most elég volt, de kösz a segítséget. Később is kérdezhetek?

  Radulovic Attila
  Tag
  Bejegyzések száma: 646

  herp: sajnos én csak mezei metaeditoros programírással foglalkozom, így a vizuális szerkesztőkben nem vagyok kompetens 🙁 Azt hiszem, István segítségével többre mész! 🙂

  István: köszönöm, hogy válaszoltál és segítettél!

  herp
  Tag
  Bejegyzések száma: 8

  Szia Attila!

  Köszönöm a választ, később még lehet kereslek.

  Üdv! Hp

9 bejegyzés megtekintése - 1-9 / 9

A hozzászóláshoz jelentkezz be!

Adhatok Neked még több ingyenes tartalmat?

Értesítelek hetente megjelenő új tartalmaimról.

Hozzájárulok, hogy az adatvédelmi nyilatkozat szerint biztonságosan kezeld megadott adataimat, valamint hasznos anyagokat és egyedi ajánlatokat küldj nekem termékeiddel, szolgáltatásaiddal kapcsolatban e-mailben