9 bejegyzés megtekintése - 1-9 / 9
  • Szerző
    Bejegyzés
  • herp
    Tag
    Bejegyzések száma: 8

    Szia!

    Pár hete olvasgattam az oldaladat, elötte csak a kézi kereskedés érdekelt, azóta viszont kicsit elmélyedtem az automatákban:) Régebben programoztunk TurboPascal-ban, de már nincs kedvem kézzel írni programsorokat, találtam „stratégiaépítőt”, az FxPro Quant-tal szerkesztettem egy idáig működőképesnek tűnő stratégiát.

    A probléma akkor jelentkezett, amikor megpróbáltam h ne csak egy, hanem két esemény (vagy kapcsolattal kötve) is le tudjon zárni pl. egy long pozíciót. Alapból akkor zárna ha az MACD elkezd csökkenni, de akkor is kéne, ha a CCI -100 alá megy. Azt meg tudtam csinálni, hogy ne engedje longot nyitni -100 alatt, de ha ezt a vagy kapcsolatot beteszem a záráshoz, akkor egyhelyben nyit-zár amíg el nem fogy a pénz fele, aztán vége a tesztnek. Ha nincs benne ez a vagy kapcsolat, akkor viszont 66%-os a találati arány, és egész szépen fial, persze csak elméletben.

    Szerinted mi lehet a probléma? Gondolom valami triviális dolog, de az utóbbi 14-15 év eléggé elhomályosította programozási emlékeimet. Szerinted hogy lehetne elkerülni ezt a ledarálás-jelenséget?

    Köszönöm a segítséget, Üdv! Hp

    Istvan
    Tag
    Bejegyzések száma: 9

    Helló!

    Ugye nem baj ha én válaszolok. Én is ott programozok. Használj 2 Close Position-t ugyanazzal a Magic számmal, az a biztos. Az „Or” azért nem jó, mert akkor egyszerre csak az egyikkel zárja de ha mind két indikátor egyszerre ér a záró részhez, akkor nem lesz jó.

    De szerintem ha az első variációval folyamatosan nyit és zár, akkor a nyitó szignál ugyanaz, mint a záró vagy nagyon megközelíti. Azt írtad, hogy akkor már lehet vétel ha CCI > -100
    a zárás viszont -100 alatt lehet. Szerintem ez lesz a baj. Próbáld meg, hogy a nyitás CCI > 100 nál legyen.

    Ha nem megy, írd ide a vétel nyitási és zárási feltételeit. Pl:

    nyitás:
    –Historic data Open > EMA
    –CCI > 100
    –MACD MainLine > SignalLine

    zárás:
    –CCI < -100
    –MACD MainLine < SignalLine

    Vagy valahogy így.

    herp
    Tag
    Bejegyzések száma: 8

    Szia!

    Köszönöm a gyors választ! Jelentem, a tudomány megállt. A két pozíció zárás volt nekem is az első ötletem, de úgy sem működött, akkor jött a vagy kapcsolat, azóta meg minden amit ki tudtam találni, de az eredmény ugyanaz: Ha két irányból szeretném zárni a pozíciót, ledarálja a számlát. (Tán ez a végtelen ciklus, nem?:)

    Már teljesen leegyszerűsítettem a progit, mindent kiszedtem, úgy van hogy működik, de ha bekötöm a második pozíció zárásba a feltételt, akkor darálásra vált. Teljesen eltanácstalanodtam. Ha gondolod átküldöm a kódot, jelenleg rém egyszerű, persze még ezer dolog hiányzik, de menjünk sorba. Végülis le is tudom írni:

    Longot nyit, ha MACD<0 és MACD>MACD(előző) és CCI>-100
    Longot zár, ha MACD>0 és MACD<MACD(előző) — ÉS ide jönne a másik feltétel, hogy akkor is zárjon ha CCI<-100.

    Na itt akadtam el, mert a nyitásnál egyszerű, mer csak megengedni kell, ha mindhárom feltétel teljesül, köt. De zárni akkor is kéne, ha csak a CCI<-100 teljesül. Szerintem erre jó lenne a megengedő vagy kapcsolat, de már nem értek semmit.

    Vagy hagyjam és csináljam SL / TP-vel?

    Istvan
    Tag
    Bejegyzések száma: 9

    Biztos, hogy a cci vel van a baj. Azt is írtam, hogy túl közel van egymáshoz a nyitó és záró jel.
    Vagyis ha MACD-ok vételi jelet adnak, akkor már csak a CCI-n múlik, hogy nyit vagy zár. Ez a -100-as szint ALATT és FELETT van. Ezért amikor nagyon kicsit ingadozik az árfolyam (1-2 pipet), akkor a cci -100 alatt és felett váltakozik. Valamin változtatnod kell Pl. hogy a CCI -70 felett engedje a vételt.
    Kell neki egy kis „rés” ahol nyitva tud maradni a pozíció. A -100 alatt vagy felett nagyon közel van.
    Szerintem ez lehet a baj. Igazából az lenne a legjobb ha az Quant-os modellt el tudnád küldeni de azt nem lehet. A kód íráshoz én nem értek de az fxpro nál már rengeteg robotot csináltam, most is tesztelek.

    herp
    Tag
    Bejegyzések száma: 8

    Szia!

    A ledarálást az adott kérdésben sikerült elkerülni, ahogy írtad megnöveltem a rést. Ezzel is próbálkoztam korábban, csak én 2…5-tel növeltem, most meg 50nel:) Na mindegy, ezen túlestem, bár aggasztó hogy a „nyers” stratégiához képest kicsit rosszabbul teljesít, viszont talán biztonságosabb. Végülis trenddel szemben kereskedik az idő egy részében aztán ha elszáll az árfolyam akkor baj van. A teszt időszakban két ilyen rész is van, azokat elég jól kivédi, a korábbi bukta helyett szerény profitot csinál abban az időben.

    Viszont amit még mindig nem értek, és kezdek beleőrülni: Miért van az, hogy olyan helyeken is nyit v zár, ahol semilyen feltétel nem teljesül? PL: Shortot csak negatív MACD-nél vagy 125 fölötti CCI-nél nyithat, de a diagramon ott van h bőven poztív MACD-nél és bőven 125 alatti CCI-nél lezár, majd nyit egy újat. Egyórás síkon zajlik a mutatvány, szóval olyan nagyon nem kéne ugrálnia.

    Ja és egy régi kérdés, végülis pont az ugráláshoz kapcsolódik: Nincs egy olyan fügvény, amivel a CCI indikátor által adott pontok mozgóátlagát lehetne számítani és az alapján dolgozni? Akkor simulnának az ugrálások talán. Ha gondolod folytathatjuk mailban is a diskurzust:)

    Kösz! Üdv! Hp

    Istvan
    Tag
    Bejegyzések száma: 9

    Átlagolni az indikátort csak úgy lehet ha többet használsz más input-okkal de próbáld ki úgy, hogy rá klikkelsz a CCI-re és a Close Price-t át állítod Open-re. Akkor nem fog ugrálni, mert a nyitó ár az mindig fix így viszont egy kicsit más lesz az eredmény.

    herp
    Tag
    Bejegyzések száma: 8

    Átállítom nyitásira, és 3 kereskedés után ledarálja:( Egyébként végigpróbáltam az összes árral:), de elég csipkés maradt a diagramja akkor is. Aztán megcsináltam az átlagolást 4féle visszatolt értékkel, párosával összeadva, elosztva, de nem tudom működött-e. Ugyanazt a görbét rajzolta ki rá az ablakban, pedig egy négyes mozgóátlagon már kéne laposodniuk a csúscoknak, nem? Majd még próbálgatom, most elég volt, de kösz a segítséget. Később is kérdezhetek?

    Radulovic Attila
    Tag
    Bejegyzések száma: 653

    herp: sajnos én csak mezei metaeditoros programírással foglalkozom, így a vizuális szerkesztőkben nem vagyok kompetens :( Azt hiszem, István segítségével többre mész! :)

    István: köszönöm, hogy válaszoltál és segítettél!

    herp
    Tag
    Bejegyzések száma: 8

    Szia Attila!

    Köszönöm a választ, később még lehet kereslek.

    Üdv! Hp

9 bejegyzés megtekintése - 1-9 / 9
  • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.