Lassuló backteszt2013-08-02T10:43:38+00:00

Radu.hu Fórum Egyéb Lassuló backteszt

3 bejegyzés megtekintése - 1-3 / 3
 • Szerző
  Bejegyzés
 • kosza
  Tag
  Bejegyzések száma: 23

  Szia Radu! Üdv mindenkinek!
  Akadt egy gondom, amire nem találok megoldást. Backtesztelem az expertjeimet az újonnan letöltött Duka tick adatokon. Az első néhány alkalommal a tesztek sebessége nagyon jó, aztán a tesztek elkezdenek akadozni, lassulni mind optimalizálás, mind “látható” módban. Pl: 1000 variációs két éves optimalizálás lefut a frissen letöltött adatokkal kb 2 óra alatt (az időtartam persze nem pontos), majd új paraméterekkel, ismét, és kb az ötödik-hatodik futás után az egész folyamat “belassul”. Tíz óra után kb az ötödénél jár. Ugyanez igaz a látható módban. Egyszerűen megáll, vacakol, majd újra gyorsul, megint megáll stb. Ha újra letöltöm az adatokat a teszsebesség megint jó. Van valami ötleted, hogy mit szúrtam el? Köszönöm: Kosza

  Radulovic Attila
  Tag
  Bejegyzések száma: 646

  Újra letölteni nem kell a Dukascopy adatokat, maximum újragenerálod az FXT fájlokat, nem? Erre gondoltál?
  Ez gyakorlatilag mindenképpen felesleges, hiszen ugyanazon adatok alapján történik meg a generálás újra és újra.

  Lehetséges okok:

  1) maga a robot van rosszul elkészítve, és csak bizonyos helyzetek fennállásakor lassul be. Ez a leggyakoribb eset; ha a készítő nem figyelt arra, hogy a lehető legoptimálisabb, leggyorsabban lefutó kódot hozza létre, akkor ez okozhat teljes vagy időnkénti lassulást.

  2) Az ötödik-hatodik futás alatt komplett optimalizációra gondolsz? Elképzelhető, hogy az optimalizációk között érdemes újraindítanod a terminált, hátha segít valamelyest a lassulás kikerülésében.

  Természetesen így látatlanban nincs több ötletem, de elsőre ennyi jutott eszembe.

  kosza
  Tag
  Bejegyzések száma: 23

  Kösz a választ.
  1) Elsőre magam is arra gondoltam, hogy a robot a hunyó, de ugyanaz a robot, ugyanolyon beállításokkal ugyanazon időszakaszon elsőre-másodszorra normálisan fut, majd belassul.
  2) Komplett optimalizációra gondoltam, igen. De ha belassul akkor az “egyedi futások” is lassúak. Nem csak a terminált, a gépet is újraindítottam, nem segít.

3 bejegyzés megtekintése - 1-3 / 3

A hozzászóláshoz jelentkezz be!

Adhatok Neked még több ingyenes tartalmat?

Értesítelek hetente megjelenő új tartalmaimról.

Hozzájárulok, hogy az adatvédelmi nyilatkozat szerint biztonságosan kezeld megadott adataimat, valamint hasznos anyagokat és egyedi ajánlatokat küldj nekem termékeiddel, szolgáltatásaiddal kapcsolatban e-mailben