Forex programozás Fórum Egyéb Lassuló backteszt

3 bejegyzés megtekintése - 1-3 / 3
  • Szerző
    Bejegyzés
  • kosza
    Tag
    Bejegyzések száma: 23

    Szia Radu! Üdv mindenkinek!
    Akadt egy gondom, amire nem találok megoldást. Backtesztelem az expertjeimet az újonnan letöltött Duka tick adatokon. Az első néhány alkalommal a tesztek sebessége nagyon jó, aztán a tesztek elkezdenek akadozni, lassulni mind optimalizálás, mind „látható” módban. Pl: 1000 variációs két éves optimalizálás lefut a frissen letöltött adatokkal kb 2 óra alatt (az időtartam persze nem pontos), majd új paraméterekkel, ismét, és kb az ötödik-hatodik futás után az egész folyamat „belassul”. Tíz óra után kb az ötödénél jár. Ugyanez igaz a látható módban. Egyszerűen megáll, vacakol, majd újra gyorsul, megint megáll stb. Ha újra letöltöm az adatokat a teszsebesség megint jó. Van valami ötleted, hogy mit szúrtam el? Köszönöm: Kosza

    Radulovic Attila
    Tag
    Bejegyzések száma: 653

    Újra letölteni nem kell a Dukascopy adatokat, maximum újragenerálod az FXT fájlokat, nem? Erre gondoltál?
    Ez gyakorlatilag mindenképpen felesleges, hiszen ugyanazon adatok alapján történik meg a generálás újra és újra.

    Lehetséges okok:

    1) maga a robot van rosszul elkészítve, és csak bizonyos helyzetek fennállásakor lassul be. Ez a leggyakoribb eset; ha a készítő nem figyelt arra, hogy a lehető legoptimálisabb, leggyorsabban lefutó kódot hozza létre, akkor ez okozhat teljes vagy időnkénti lassulást.

    2) Az ötödik-hatodik futás alatt komplett optimalizációra gondolsz? Elképzelhető, hogy az optimalizációk között érdemes újraindítanod a terminált, hátha segít valamelyest a lassulás kikerülésében.

    Természetesen így látatlanban nincs több ötletem, de elsőre ennyi jutott eszembe.

    kosza
    Tag
    Bejegyzések száma: 23

    Kösz a választ.
    1) Elsőre magam is arra gondoltam, hogy a robot a hunyó, de ugyanaz a robot, ugyanolyon beállításokkal ugyanazon időszakaszon elsőre-másodszorra normálisan fut, majd belassul.
    2) Komplett optimalizációra gondoltam, igen. De ha belassul akkor az „egyedi futások” is lassúak. Nem csak a terminált, a gépet is újraindítottam, nem segít.

3 bejegyzés megtekintése - 1-3 / 3
  • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.