8 bejegyzés megtekintése - 1-8 / 8
 • Szerző
  Bejegyzés
 • kiwimango
  Tag
  Bejegyzések száma: 15

  Van-e-é lehetőség valamilyen csoda folytán, tick idejű HST file készítésére ?
  Illetve 6,5 GB-nál nagyobb hst illetve fxt file megnyitására.

  Radulovic Attila
  Tag
  Bejegyzések száma: 653

  Igen, van lehetőség tick adatok alapján HST fájlokat készíteni. Az oldalon található összes megoldás (CSV2FXT, TickStory Light, stb.) ezt csinálja.

  6,5 gigabyte-nál nem lesz nagyobb HST fájlod, lévén hogy a HST fájlok kizárólag gyertyaadatokat tartalmaznak, így MT4 esetében azok legjobb esetben is csak perces felbontásúak lehetnek.

  FXT esetén már lehetséges ekkora fájl, azonban nem könnyű vele dolgozni; ezért javaslom a több részre szakítást. A Tick Data Suite használata esetén maximum 208 GB -ig hozhatsz létre ilyen fájlokat, egyébként a határ 4 GB.

  kiwimango
  Tag
  Bejegyzések száma: 15

  Köszönöm a gyors választ. A HST kérdésem arra irányult, hogy egy indikátor adatait szeretném valamilyen algoritums szerint kinyerni history tick adatok alapú nem offline chartról, mivel a progi ami rendelkezésemre áll kizárólag a HST adatait dolgozza fel. Namármost az indikátort nekem egy tick alapú chartra, de minimum egy másodpercesre kellene ráilleszteni, hogy működjön a dolog. Ez lehetséges ?

  Radulovic Attila
  Tag
  Bejegyzések száma: 653

  Az indikátor adatait tick alapon simán le tudod kérdezni, innentől kezdve hogy mit kezdesz azokkal az adatokkal már teljesen szabad kérdés.

  Persze nem biztos, hogy jól értem a kérdésed:)

  kiwimango
  Tag
  Bejegyzések száma: 15

  az Mt4 chart időkiosztását át lehet-e állítani valamivel, úgy hogy 1 másodperces vagy tick alapon mérjen ? A flexicharttal próbáltam kijátszani a mt4 időkorlátot, de az csak az új tick adatokat rögzíti a history-t nem tudtam vele vizsgálni. A fxt file-ra visszatérve, feltettem a tickdatasuite-ot de ugyanúgy nem nyitja meg a 6gigás filet. Sőt még le is konverteltám vele újra, de úgy sem. brrrrr.

  Radulovic Attila
  Tag
  Bejegyzések száma: 653

  1 másodperces vagy tick adatú chartot még nem láttam, de szerintem megoldható, elvi akadálya nincs.

  Mi történik pontosan tick data suite-tal a 6 gigás fájlnál? 1 óra alatt lekonvertáltál egy 6 gigás fxt-t?

  Így már világos, miért kérdezed a nagy méretű HST fájlokat – passzolom a kérdést, szerintem ha x gigás FXT-t le lehet kezelni, az ugyanekkor HST sem lesz problémás.

  kiwimango
  Tag
  Bejegyzések száma: 15

  7proci van a gépben úgyhogy elég jól konvertál. 6 gigásnál megjelenik a chart várjon a frissítésre felirattal és semmi. A 2.5 Gigást 3másodperc alatt megnyitja. mondjuk 6GB van a gépemben. Létezhet hogy ezért nem nyitja meg ?
  A tick alapú chart mennyire bonyi ? Lehet-e ilyet kérni free megosztásra ?

  Radulovic Attila
  Tag
  Bejegyzések száma: 653

  A tick alapú charttal kapcsolatban nincs konkrét megoldásom, így ebben nem tudok Neked segíteni.

8 bejegyzés megtekintése - 1-8 / 8
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.