GBP/USD (2016.10.07 1:07) zuhanás hatása?2016-10-07T11:09:38+00:00

Radu.hu Fórum Egyéb GBP/USD (2016.10.07 1:07) zuhanás hatása?

5 bejegyzés megtekintése - 1-5 / 5
 • Szerző
  Bejegyzés
 • Thomas
  Tag
  Bejegyzések száma: 16

  Óriásit zuhant egy perc alatt ma a font, majd visszajött, állítólag robotok reagáltak egy hírre. Kíváncsi lennék egy ilyen zuhanás hatására, ki lehet valahogy elemezni utólag, mi történt volna ha épp kereskedek? Gondolom a Tester-rel nem tudjuk ezt vizsgálni a fix spread miatt.

  Thomas
  Tag
  Bejegyzések száma: 16

  látok 200pip különbséget is egyik brókernél egy 5s-os grafikonon egy záró és nyitóár között

  Radulovic Attila
  Tag
  Bejegyzések száma: 651

  Igen, sajnos a backtesztben nemigazán tudod kitesztelni a valós viselkedést, mert a valós idejű működéshez képest itt nem lesz csúszás, lassabb brókeri reagálás, piaci fennakadás, stb.

  Az, hogy a teszterben a spread fix, az már csak hab a tortán 🙂

  A heves árfolyammozgások esetén történő viselkedést csak valós időben lehet értelmesen tesztelni.

  Thomas
  Tag
  Bejegyzések száma: 16

  Van egyáltalán lehetőség védekezni az ilyen esetekkel szemben? Ez lenullázhat egy számlát, hiába a stoploss, átugorja. Sőt, még tartozhatunk is a brókernek utána, nem?

  Radulovic Attila
  Tag
  Bejegyzések száma: 651

  Igen, bár a valóságban ezen “tartozások” behajtásával kapcsolatban nem hallottam még sikeres precedenst. Érdemes olyan brókercéget választani, akinek a szerződésében az ilyen esetekre kiterjedően nem hárítják a felelősséget az ügyfélre.

  Az ilyen extrém helyzetek elkerülése előre tervezetetten meglehetősen nehéz, tulajdonképpen a legjobb amit tehetsz az a pénzed diverzifikálása (több brókercégek, több számla), illetve a bejelentések időpontjainak előzetes tanulmányozása. A legtöbb esetben lehet tudni, hogy milyen nagy bejelentések lesznek és milyen időpontban; ilyenkor jobb kimaradni a piacból és nem kereskedni.

5 bejegyzés megtekintése - 1-5 / 5

A hozzászóláshoz jelentkezz be!

Adhatok Neked még több ingyenes tartalmat?

Értesítelek hetente megjelenő új tartalmaimról.

Hozzájárulok, hogy az adatvédelmi nyilatkozat szerint biztonságosan kezeld megadott adataimat, valamint hasznos anyagokat és egyedi ajánlatokat küldj nekem termékeiddel, szolgáltatásaiddal kapcsolatban e-mailben