Erőforrásigény: kereskedések végigpörgetése2013-09-05T16:49:37+00:00

Radu.hu Fórum Kérdések az MQL4 programozási nyelvvel kapcsolatban Erőforrásigény: kereskedések végigpörgetése

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • Norbert
  Tag
  Bejegyzések száma: 35

  Szia!

  Nem találtam információt az OrderSelect() működésének alapjaival kapcsolatban, ezért forulok hozzád, hátha tudod a választ. A kérdésem a következő:

  Ha egy ciklussal végigfuttatom a kereskedéseimet, akkor az mennyire terheli a gépet, illetve szervert? Pontosabban a szerverről szedi az adatokat, vagy a terminálból? Ugyanis gondolom, hogy az utóbbi esetben gyorsabb az eljárás. Azért érdekel, mert minden tick-nél át akarom futtatni az összes bent lévő kereskedésemet (ami kivételes esetekben 100 fölé is mehet), majd azok adataival egy-két gyors számítást elvégezni. Nem tudom, hogy milyen erőforrásigényei vannak ennek. Ha csak a kliensgépet terheli (terminálból kéri), akkor semmi gond, alárakok egy erős vasat, de a szervert és kapcsolat sebességét véletlenül sem akarom feláldozni.

  A ciklus egyszerűen csak így néz ki:

  for (i=0; i
  

  Oké, semmi számtás az egész, de ha minden ticknél 100 kereskedést lekérek a szerverről, az már problémás lehet, gondolom. Persze tárolhatnék minden megnyitott kereskedést tömbben, amit végigfuttatni valószínűleg gyorsabb, de ezt el akarom kerülni.

  Köszönöm a válaszodat!

  Norbert
  Tag
  Bejegyzések száma: 35

  Megvan a válasz: az OrderSelect() a terminalban tárolt pool adatait szedi ki, tehát nem lassítja a szervert.
  http://www.metatrader4.com/forum/12049

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2

A hozzászóláshoz jelentkezz be!

Adhatok Neked még több ingyenes tartalmat?

Értesítelek hetente megjelenő új tartalmaimról.

Hozzájárulok, hogy az adatvédelmi nyilatkozat szerint biztonságosan kezeld megadott adataimat, valamint hasznos anyagokat és egyedi ajánlatokat küldj nekem termékeiddel, szolgáltatásaiddal kapcsolatban e-mailben