Forex programozás Fórum Kérdések az MQL4 programozási nyelvvel kapcsolatban Erőforrásigény: kereskedések végigpörgetése

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
  • Szerző
    Bejegyzés
  • Norbert
    Tag
    Bejegyzések száma: 35

    Szia!

    Nem találtam információt az OrderSelect() működésének alapjaival kapcsolatban, ezért forulok hozzád, hátha tudod a választ. A kérdésem a következő:

    Ha egy ciklussal végigfuttatom a kereskedéseimet, akkor az mennyire terheli a gépet, illetve szervert? Pontosabban a szerverről szedi az adatokat, vagy a terminálból? Ugyanis gondolom, hogy az utóbbi esetben gyorsabb az eljárás. Azért érdekel, mert minden tick-nél át akarom futtatni az összes bent lévő kereskedésemet (ami kivételes esetekben 100 fölé is mehet), majd azok adataival egy-két gyors számítást elvégezni. Nem tudom, hogy milyen erőforrásigényei vannak ennek. Ha csak a kliensgépet terheli (terminálból kéri), akkor semmi gond, alárakok egy erős vasat, de a szervert és kapcsolat sebességét véletlenül sem akarom feláldozni.

    A ciklus egyszerűen csak így néz ki:

    for (i=0; i
    

    Oké, semmi számtás az egész, de ha minden ticknél 100 kereskedést lekérek a szerverről, az már problémás lehet, gondolom. Persze tárolhatnék minden megnyitott kereskedést tömbben, amit végigfuttatni valószínűleg gyorsabb, de ezt el akarom kerülni.

    Köszönöm a válaszodat!

    Norbert
    Tag
    Bejegyzések száma: 35

    Megvan a válasz: az OrderSelect() a terminalban tárolt pool adatait szedi ki, tehát nem lassítja a szervert.
    http://www.metatrader4.com/forum/12049

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
  • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.