Forex programozás felsőfokon – Radu.hu Fórum Egyéb EA-k védelme visszafordítás ellen

Címkézve: ,

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • GyertyaÖntő
  Tag
  Bejegyzések száma: 3

  Kedves Radu!

  Szeretném megkérdezni, hogy van-e valamilyen védelem az EX4 fájlok MQ4-be visszafordítása ellen, azaz a decompiler ellen. Természetesen valamilyen programozói megoldásra gondolok, lehetőség szerint ingyenes megoldásra.

  Tudom, hogy nincs olyan kód, amit ne lehetne egy jó decompiler-rel visszafordítani, de a közkézen forgó – bárki által használható – EX4toMQ4 decompiler elleni védelemre gondolok elsősorban.
  Fizetős – nagyon drága – megoldást láttam, de szöget ütött a fejembe, hogy talán van egy ennél egyszerűbb megoldás is, amikor egy EX4 visszafordításakor azt a hibaüzenetet kaptam, hogy a file hossza illegális. Vagyis a védelem mindössze annyit tett, hogy a decompiler-t tévesztette meg a saját hosszát illetően.

  Ilyenkor a decompiler hibaüzenettel leáll, vissza nem fordít semmit. Holott talán egyetlen érték megváltoztatása is segíthet abban, hogy a decompiler ne tudja visszafordítani a fájlt.

  Van erre valamilyen okos tanács? Esetleg valaki nézelődött már ebben a témában? Talált valamit?

  Üdv,
  GyertyaÖntő

  Radulovic Attila
  Tag
  Bejegyzések száma: 653

  Sajnos nem tudok jó megoldást arra, amit írtál. Azt tapasztalom, hogy az újabb MT4 buildek által lefordított fájlokra újabb decompiler kell. Vagyis: az újabb fájlokat addig nehezebb visszafejteni, ameddig nincsen frissített decompiler hozzá. Neked milyen verziójú ex4tomq4 programod van?

  Fizetős megoldással én is találkoztam (talán többel is), asszem egynémelyikben kiegészítő program szükségeltetett, a másiknál pedig szerveroldali autentikáció. Istenigazából totális védelem nincs, csak olyan amivel viszonylag megnehezíted a visszafejtéssel próbálkozók dolgát.

  Amennyiben van mit titkolni, akkor megoldás lehet a távoli szerver-kliens kapcsolat: azaz a robotod csak a szerveredtől érkező szignált dolgozza fel, nem önmaga dönt a kötésekkel kapcsolatban. Bár ennek is értelemszerűen megvannak a maga hátrányai.

  A “fájl hossza illegális” hibaüzenet igazi okát nem tudhatjuk, de valóban lehet hogy létezik egyszerű trükk a decompiler megtévesztésére.
  Egy oldalon (már nem tudom hol) arról láttam leírást, hogy az eredeti kód szándékos összezavarása utáni fordítással keletkezett kód visszafejtése után ember legyen a talpán, aki leül és értelmessé alakítja az amúgy is ronda kódot :)

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.