EA-k védelme visszafordítás ellen2012-11-10T12:28:17+00:00

Radu.hu Fórum Egyéb EA-k védelme visszafordítás ellen

Címkézve: ,

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • GyertyaÖntő
  Tag
  Bejegyzések száma: 3

  Kedves Radu!

  Szeretném megkérdezni, hogy van-e valamilyen védelem az EX4 fájlok MQ4-be visszafordítása ellen, azaz a decompiler ellen. Természetesen valamilyen programozói megoldásra gondolok, lehetőség szerint ingyenes megoldásra.

  Tudom, hogy nincs olyan kód, amit ne lehetne egy jó decompiler-rel visszafordítani, de a közkézen forgó – bárki által használható – EX4toMQ4 decompiler elleni védelemre gondolok elsősorban.
  Fizetős – nagyon drága – megoldást láttam, de szöget ütött a fejembe, hogy talán van egy ennél egyszerűbb megoldás is, amikor egy EX4 visszafordításakor azt a hibaüzenetet kaptam, hogy a file hossza illegális. Vagyis a védelem mindössze annyit tett, hogy a decompiler-t tévesztette meg a saját hosszát illetően.

  Ilyenkor a decompiler hibaüzenettel leáll, vissza nem fordít semmit. Holott talán egyetlen érték megváltoztatása is segíthet abban, hogy a decompiler ne tudja visszafordítani a fájlt.

  Van erre valamilyen okos tanács? Esetleg valaki nézelődött már ebben a témában? Talált valamit?

  Üdv,
  GyertyaÖntő

  Radulovic Attila
  Tag
  Bejegyzések száma: 646

  Sajnos nem tudok jó megoldást arra, amit írtál. Azt tapasztalom, hogy az újabb MT4 buildek által lefordított fájlokra újabb decompiler kell. Vagyis: az újabb fájlokat addig nehezebb visszafejteni, ameddig nincsen frissített decompiler hozzá. Neked milyen verziójú ex4tomq4 programod van?

  Fizetős megoldással én is találkoztam (talán többel is), asszem egynémelyikben kiegészítő program szükségeltetett, a másiknál pedig szerveroldali autentikáció. Istenigazából totális védelem nincs, csak olyan amivel viszonylag megnehezíted a visszafejtéssel próbálkozók dolgát.

  Amennyiben van mit titkolni, akkor megoldás lehet a távoli szerver-kliens kapcsolat: azaz a robotod csak a szerveredtől érkező szignált dolgozza fel, nem önmaga dönt a kötésekkel kapcsolatban. Bár ennek is értelemszerűen megvannak a maga hátrányai.

  A “fájl hossza illegális” hibaüzenet igazi okát nem tudhatjuk, de valóban lehet hogy létezik egyszerű trükk a decompiler megtévesztésére.
  Egy oldalon (már nem tudom hol) arról láttam leírást, hogy az eredeti kód szándékos összezavarása utáni fordítással keletkezett kód visszafejtése után ember legyen a talpán, aki leül és értelmessé alakítja az amúgy is ronda kódot 🙂

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2

A hozzászóláshoz jelentkezz be!

Adhatok Neked még több ingyenes tartalmat?

Értesítelek hetente megjelenő új tartalmaimról.

Hozzájárulok, hogy az adatvédelmi nyilatkozat szerint biztonságosan kezeld megadott adataimat, valamint hasznos anyagokat és egyedi ajánlatokat küldj nekem termékeiddel, szolgáltatásaiddal kapcsolatban e-mailben