Connection2015-11-27T11:09:28+00:00
7 bejegyzés megtekintése - 1-7 / 7
  • Szerző
    Bejegyzés
  • BillyBill
    Tag
    Bejegyzések száma: 33

    Szia Radu,
    Szerinted mi okozhatja a következő connection-problémákat?
    1./ A TimeLocal() működik, de a TimeCurrent() nem
    2./ Egyikük sem működik
    (Működés alatt azt értem, hogy egy adott expertben szerepel mindkettő az OnTimer-ben, de van úgy, hogy az egyik vagy pedig mindkettő áll, nem frissül. Mi a különbség az 1. és a 2. között?)

    Radulovic Attila
    Tag
    Bejegyzések száma: 645
    • A TimeCurrent() a legutolsó ismert brókeridőt (szerveridőt) adja vissza; zárt piacnál ez nem fog változni.
    • A TimeLocal() a saját számítógéped idejét adja vissza, ennek mindig változnia kell.

    Olyat nem láttam még, hogy egyik sem frissül; nem lehet, hogy az OnTimer frissítése nem történik meg megfelelően? Milyen frissítési időközt állítottál be?

    BillyBill
    Tag
    Bejegyzések száma: 33

    Természetesen tudom, melyik mire való. Nem zárt piacról beszélek, ott nyilván nem változik a szerveridő.
    Bizony mindkét verziót tapasztaltam, nem is egyszer. Tehát:
    1./ A lokális idő szépen pereg, de a szerveridő áll (a Market Watch sem frissül)
    2./ Mind a lokális, mind a szerveridő áll, majd x idő múlva (akár percek is) magukra találnak, és peregnek tovább
    A frissítési idő 100-500 msec közötti. A gépem elég izmos, nem hiszem, hogy ott lenne a gubanc.
    Az nyilvánvaló számomra, hogy a connection-nel van probléma, de nem igazán értem, miből fakadhat a különbség az 1. és 2. verzió között?

    Radulovic Attila
    Tag
    Bejegyzések száma: 645

    Érdekes. Próbáld meg a lehető legegyszerűbb módon (mármint kódilag) reprodukálni a szituációt, és ha sikerül, csatold a kódot ide – hátha van benne valami, ami ilyesmit okozhat.

    BillyBill
    Tag
    Bejegyzések száma: 33

    A kód biztosan jó (ezt azért merem állítani, mert napokig is tud futni hibátlanul, mígnem az említett problémák jelentkeznek).
    Szerintem
    ad 1: átmeneti szerverfagyás (a lokális idő pörög, mert azt a program a gépemről olvassa, nem a szerverről)
    ad 2: erre nem tudok rájönni, de el tudom képzelni, hogy az MT4 memória-kezelése a hunyó, maga a program fagy le időlegesen

    Radulovic Attila
    Tag
    Bejegyzések száma: 645

    Én mindent elhiszek, de így nem tudok több javaslatot tenni 🙂

    Hála az égnek ilyen hibával nem találkoztam még, persze ez nem jelenti azt, hogy nem létezhet ilyesmi.

    Radulovic Attila
    Tag
    Bejegyzések száma: 645

    Írtad, hogy a Market Watch sem pörög. Ezt újragondolva a brókercéghez való kapcsolatot ellenőrizném először, mert ez valóban nem expert által előidézett problémának tűnik. A TimeLocal leállása pedig tényleg x-akta, semmiképp sem lenne szabad állnia.

7 bejegyzés megtekintése - 1-7 / 7

A hozzászóláshoz jelentkezz be!

Adhatok Neked még több ingyenes tartalmat?

Értesítelek hetente megjelenő új tartalmaimról.

Hozzájárulok, hogy az adatvédelmi nyilatkozat szerint biztonságosan kezeld megadott adataimat, valamint hasznos anyagokat és egyedi ajánlatokat küldj nekem termékeiddel, szolgáltatásaiddal kapcsolatban e-mailben