Címkézve: 

9 bejegyzés megtekintése - 1-9 / 9
 • Szerző
  Bejegyzés
 • Thomas
  Tag
  Bejegyzések száma: 16

  Sziasztok!

  Néha hiányt tapasztalok az adatokban az IC Markets brókernél, főleg fontos események környékén, pl. múlt pénteken a Non-Farm Employment Change után egy órán keresztül tulajdonképp nulla volt a Volume az MT4-ben. Keressek más brókert? Kezdőként nehéz dönteni melyiket válasszam. Ha érdekel valakit a válaszuk, ide másolom.

  Radulovic Attila
  Tag
  Bejegyzések száma: 653

  Mindenképpen érdekes lehet a válaszuk másoknak is, így megköszönöm hogy ha a lényeget idemásolod (a munkatársuk neve, e-mail címe, stb. ne legyen megosztva – azt hiszem, ez így korrekt).

  Adathiány rendszeresen előfordul a legtöbb brókercégnél, igaz, ezt én leginkább csak utólag szoktam tapasztalni.

  Thomas
  Tag
  Bejegyzések száma: 16

  Íme a válaszuk, de én már nem bízom bennük. Egy korábbi esetnél a liquidity provider-t okolták, hogy 2-3 percet késett az ugrás az árfolyamban egy eseménynél, az Interactive Brokers adataihoz képest. Múlt pénteken viszont percenként 1 tick jött egy órán keresztül.

  Please be informed that, it may happen occasionally that you notice some gaps in MT4 historical data or the chart data is incomplete. This happens because the chart is not uploading correctly. If these gaps occur within the past few months, it is possible to retrieve the missing data by refreshing the chart. You may need to Right Click in the chart area and then click “Refresh”. You may also follow the below mentioned steps:
  – Go to the price gap in your history center and mark a few of the last entries before the gap.
  – Delete about ten entries and close the history center.
  – Then right click in the EURUSD chart and select “Refresh”.
  – Now check on your chart to see if the missing price data is now appearing. If this does not work for the first time, it is possible that you have to refresh the chart up to three or four times before the gaps disappear. Once the data is visible in the chart, you should also be able to see it in the history center.

  If the refreshing of the chart does not work, you may need to look at manually resetting your MT4 chart data. Increasing the volume of data in the History Center in your platform is one of the option. Please follow below mentioned steps:
  – Increase the quantity of bars in MetaTrader 4 settings to the maximum (MT4 > Tools > Options > Charts > Max bars in history).
  – Go to the History Center in MetaTrader 4 (MT4 > Tools > History Center).
  – Choose the time-frame of the necessary instrument you are interested in (double click for example on EURUSD > M1 ) and press Download.
  – Don’t forget to close and re-open the platform and refresh the charts.

  Radulovic Attila
  Tag
  Bejegyzések száma: 653

  Igazából ez nem segít rajtad, hiszen valós időben hiányoztak a tickek. Arról nem is beszélve, hogy a history centeres megoldás alkalmazásakor az ő saját árszolgáltatójuk adataid kevered össze – akaratlanul – a MetaQuotes adataival. Egy korábbi cikkemben írtam erről részletesen, ha még nem olvastad, javaslom mert pont idevág.

  Thomas
  Tag
  Bejegyzések száma: 16

  Keresek másik brókert, de túl sokan vannak, nehéz leszűkíteni a listát még ezzel a szűrővel is.
  Tudsz esetleg ajánlani MT4 ECN brókert expert-ekhez?

  Radulovic Attila
  Tag
  Bejegyzések száma: 653

  Egy ideje már nem ajánlok brókercéget, mert gyakorlatilag egyikben sem bízom meg maximálisan. Az ügyfeleim tapasztalata és ajánlása alapján például az FxPro, a Pepperstone és a Thinkforex azok, amelyekről jókat hallok.

  Thomas
  Tag
  Bejegyzések száma: 16

  Köszönöm, ez segít most leszűkíteni a listát, mert egyikükre én is gondoltam.

  Thomas
  Tag
  Bejegyzések száma: 16

  A Pepperstone-nál is tapasztaltam hogy szünetelteti az adatszolgáltatást fontosabb események idején. Valószínűleg egyesek kihasználják a késést különböző brókerek adatai között, ez ellen védekeznek. Felmerült bennem egy kérdés ezzel kapcsolatban: ha van pl. egy stoploss-om az árfolyamtól 2 pip távolságban és mondjuk 5 percig nem jön adat, és ezalatt 100 pip-et mozgott az árfolyam keresztül a stoploss szintemen, akkor vajon kb. 98 pip-pel arrébb záródik a pozícióm?

  Radulovic Attila
  Tag
  Bejegyzések száma: 653

  Igen, nagy valószínűséggel ott fog majd zárulni, ahol lesz ár (és végrehajtás).

9 bejegyzés megtekintése - 1-9 / 9
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.