5 bejegyzés megtekintése - 1-5 / 5
  • Szerző
    Bejegyzés
  • Tiky
    Tag
    Bejegyzések száma: 3

    Kedves Radu,

    Köszi, hogy létrehoztad az oldalt, nagyon sokat segít eligazodni bizonyos információkban. Gratula hozzá.

    Van egy problémám amit magam nem tudtam megoldani, talán tudsz segíteni.

    Használok egy indikátort, ami kimondottan devizapárokra lett írva (netről szedtem le). A beállításoknál a bemenő adatoknál ott látható, hogy melyik devizapárt szeretném látni az adott charton. Sok devizakereszt benne van. Csak 0-tvagy 1-et kell beírnom, ezt lehet változtatni. Amit egyre írok át azt jeleníti meg a charton.
    Átírni ott nem lehet a beállításokban. A programozásba kell belenyúlni ha ettől eltérő instrumentumot szeretnék megjeleníteni. Ez rendben is volna. Amiben elakadtam, hogy szerettem volna indexekre, aranyra, olajra, CFD részvényekre is használni.

    Gondoltam mi sem egyszerűbb, átírom a programozásban a megadott xy devizapár nevét mondjuk GOLD-ra, vagy OIL-ra. Ez a teória ott működött is.

    Viszont a CFD részvényekre hiába írom át nem történik semmi. Valamiért nem jó. Admiral Markets-t használom. A devizáknál nincs a nevük előtt, után semmi extra karakter. PL EURUSD, az aranynál sincs: GOLD

    A CFD-knél viszont így néz ki: #MSFT
    Tehát van előtte ez a kettős kereszt. Konkrétan ezt így át is írtam, de nem fogadta el. Pedig így van a piacfigyelő ablakban is.

    Elképzelhető, hogy valami más néven, vagy máshogy írva jön a háttérben az adat?

    Mit javasolsz, hogyan tudnám megoldani ezt a problémát?

    Köszönöm.

    Üdv
    Tiky

    Radulovic Attila
    Tag
    Bejegyzések száma: 653

    Amit leírtál, az megfelelő elgondolás és működnie kell. A kódot nem látom, lehet hogy abban van valami elrontva / megbonyolítva. A piacfigyelő ablakban lévő elnevezés a helyes, ennek elegendőnek kell lennie.

    Próbáld ki, hogy ez a sor kiír-e valamit:

    Print(MarketInfo("#MSFT", MODE_BID));

    Ha ez nullát ír ki, akkor valóban van valami (pl. elnevezéssel kapcsolatos) probléma. Ha a konkrét árfolyamot, akkor viszont működnie kell a megoldásnak.

    Hangsúlyozom, hogy a legritkább esetben javaslom a kódba fizikailag beírni egy instrumentum nevét, most a próba miatt tedd csak meg.

    Ellenőrizd továbbá, hogy a megadott paraméterek változói esetében (amit a program használ) történik-e valami szöveges ellenőrzés, módosítás, amely megakadályozza a továbbhaladást a kódban. Gondolok itt arra, hogy lehet hogy az instrumentumnévben vagy valamilyen lekérdezett tulajdonságban deviza elnevezést (USD, EUR, JPY, stb.) keres a program és ha nem talál ilyesmit, nem veszi alapul a megadott stringet.

    Tiky
    Tag
    Bejegyzések száma: 3

    Szia,

    Köszönöm a válaszodat!

    Megnézem, a javasoltak szerint a kódot.

    Jelzem, hogy mi lett vele :)

    Tiky
    Tag
    Bejegyzések száma: 3

    Szia,

    Sajnos nem sikerült megoldani a problémát. Alapvetően amit elfelejtettem írni, hogy nem értek a programozáshoz.
    Olyan Mekk-Elek szinten megy maximum. Itt-ott átírok rajtuk ezt azt. És vagy jó vagy nem :)

    Szóval kipróbáltam de, de az indikátor beállítások ablak sem ugrik fel. Tök süket.

    Szerinted az működhet, hogy átprogramozni az indikátort?
    Pl maga a gondolkodási logikája megmaradna, ugyanúgy számolna, de azokat a paramétereket amikkel nem tudok mit kezdeni átprogramozni megjelenítés szempontjából.

    Most ugyebár úgy van az indi, hogy bele kell programozni magába az indikátorba, hogy melyik instrumentumot jelenítse meg. Aztán ezt a beállítások ablakban már nem tudom változtatni. Ezért kellett átírogatnom. Volt amit elfogadott, volt amit nem. A részvény CFD-ket többnyire nem.

    Szerinted megvalósítható az, hogy a beállítások ablakban én írhassam bele egy üres mezőbe, hogy melyik instrumentumot jelenítse meg? Ha úgy van megírva a kód, hogy nem instrumentum neve van bele programozva, hanem egy utasítás, hogy a beállítások ablakban én általam megadott instrumentumot jelenítse meg. Ami a piacfigyelőben van pont úgy.

    Mit gondolsz erről a megoldásról?

    Radulovic Attila
    Tag
    Bejegyzések száma: 653

    A külső paraméterek bevonása teljesen logikus elvárás részedről, és nagyon kevés kivételtől eltekintve megoldható velük a legtöbb probléma.

    Ha gondolod, megnézem és árajánlatot küldök az indikátor módosítása kapcsán. Az e-mail címem: radu kukac radu.hu, ide küldj e-mailt!

5 bejegyzés megtekintése - 1-5 / 5
  • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.