Backteszt SSD-n2015-04-21T18:00:56+00:00

Radu.hu Fórum Egyéb Backteszt SSD-n

Címkézve: 

5 bejegyzés megtekintése - 1-5 / 5
 • Szerző
  Bejegyzés
 • kocsorm
  Tag
  Bejegyzések száma: 10

  Betettem próbaképpen a gépbe egy SSD meghajtót második meghajtóként, hogy teszteljem a backteszt gyorsulását. Viszont hiába az egész, mert a MT4 telepítés során automatikusan a C:\Users\…. könyvtárban nyitja meg a historikus adatok mappáját.
  Lehet változtatni ezen a telepítési útvonalon, vagy akkor ezek szerint csak úgy lehet SSD-t használni ha eleve az SSD meghajtón van a rendszered is ami a C:\ meghajtó lesz?

  Radulovic Attila
  Tag
  Bejegyzések száma: 646

  Két megoldás van:

  1) Egy terminálra vonatkozó
  Az adott terminal.exe -t a /portable kapcsolóval indítsd! Ekkor a telepítési könyvtár lesz a rendszermappa, és az onnan nyíló almappákban (MQL4, tester, stb.) dolgozhatsz.

  Módosítsd a parancsikont, hogy elkerüld a véletlen /portable nélküli indítást – abban az esetben ugyanis az történik, amit írtál (AppData-s könyvtárban lesz a Rendszermappa).

  2) Minden terminálra vonatkozó
  Kikapcsolhatod a Windowsban a Felhasználói Fiókok Felügyelete nevű funkciót. Ha ezt megteszed, akkor a MT4 nem fog többet az AppData könyvtárba dolgozni – ehelyett mindig a telepítési könyvtár lesz a Rendszermappa.

  Vigyázz, mert egy ilyen módosítás után a meglévő MT4-ek munkakönyvtárai is megváltoznak.

  kocsorm
  Tag
  Bejegyzések száma: 10

  Az első (a /portable paraméteres megoldást) választottam, és valóban az SSD-n a telepítés könyvtárjában létrehozta a MT4 a szükséges könyvtárakat. Az SSD könyvtárakba bemásoltam egy expertet, a szükséges indikátorokat, illetve a tickstoryval egy évnyi adatot egy isnstrumentumra. A tester/history könyvtárban az fxt fájlok egységesen 538 MB-osak lettek.
  Elindítottam az adott expert tesztjét, de semmilyen gyorsulást nem vettem észre annak ellenére, hogy a fájlok SSD-n voltak! Átnéztem a fórumokon a Win7 beállításait, de az eredmény ugyanaz, a teszter nem fut gyorsabban. Mit rontottam el, esetleg mit nézzek még meg? Elég hihetetlen, hogy egy I7-es gép SSD-vel 2 paraméter együttes visszatesztelésekor 1 perc alatt kb 4-5 visszatesztet tud csak kiszámolni egy évre visszamenőleg.

  kocsorm
  Tag
  Bejegyzések száma: 10

  Újrageneráltattam a TickStoryval az éves adatokat és megint megpróbáltam a tesztet, érdekes módon most nagyon gyorsan megcsinálta. Valószínű, hogy az adatokkal lehetett valami baj.

  Radulovic Attila
  Tag
  Bejegyzések száma: 646

  Elképzelhető. Az SSD-n teljesen biztos, hogy gyorsabbnak kell lennie a teszteknek.

5 bejegyzés megtekintése - 1-5 / 5

A hozzászóláshoz jelentkezz be!

Adhatok Neked még több ingyenes tartalmat?

Értesítelek hetente megjelenő új tartalmaimról.

Hozzájárulok, hogy az adatvédelmi nyilatkozat szerint biztonságosan kezeld megadott adataimat, valamint hasznos anyagokat és egyedi ajánlatokat küldj nekem termékeiddel, szolgáltatásaiddal kapcsolatban e-mailben