Címkézve: 

5 bejegyzés megtekintése - 1-5 / 5
 • Szerző
  Bejegyzés
 • kocsorm
  Tag
  Bejegyzések száma: 10

  Betettem próbaképpen a gépbe egy SSD meghajtót második meghajtóként, hogy teszteljem a backteszt gyorsulását. Viszont hiába az egész, mert a MT4 telepítés során automatikusan a C:\Users\…. könyvtárban nyitja meg a historikus adatok mappáját.
  Lehet változtatni ezen a telepítési útvonalon, vagy akkor ezek szerint csak úgy lehet SSD-t használni ha eleve az SSD meghajtón van a rendszered is ami a C:\ meghajtó lesz?

  Radulovic Attila
  Tag
  Bejegyzések száma: 653

  Két megoldás van:

  1) Egy terminálra vonatkozó
  Az adott terminal.exe -t a /portable kapcsolóval indítsd! Ekkor a telepítési könyvtár lesz a rendszermappa, és az onnan nyíló almappákban (MQL4, tester, stb.) dolgozhatsz.

  Módosítsd a parancsikont, hogy elkerüld a véletlen /portable nélküli indítást – abban az esetben ugyanis az történik, amit írtál (AppData-s könyvtárban lesz a Rendszermappa).

  2) Minden terminálra vonatkozó
  Kikapcsolhatod a Windowsban a Felhasználói Fiókok Felügyelete nevű funkciót. Ha ezt megteszed, akkor a MT4 nem fog többet az AppData könyvtárba dolgozni – ehelyett mindig a telepítési könyvtár lesz a Rendszermappa.

  Vigyázz, mert egy ilyen módosítás után a meglévő MT4-ek munkakönyvtárai is megváltoznak.

  kocsorm
  Tag
  Bejegyzések száma: 10

  Az első (a /portable paraméteres megoldást) választottam, és valóban az SSD-n a telepítés könyvtárjában létrehozta a MT4 a szükséges könyvtárakat. Az SSD könyvtárakba bemásoltam egy expertet, a szükséges indikátorokat, illetve a tickstoryval egy évnyi adatot egy isnstrumentumra. A tester/history könyvtárban az fxt fájlok egységesen 538 MB-osak lettek.
  Elindítottam az adott expert tesztjét, de semmilyen gyorsulást nem vettem észre annak ellenére, hogy a fájlok SSD-n voltak! Átnéztem a fórumokon a Win7 beállításait, de az eredmény ugyanaz, a teszter nem fut gyorsabban. Mit rontottam el, esetleg mit nézzek még meg? Elég hihetetlen, hogy egy I7-es gép SSD-vel 2 paraméter együttes visszatesztelésekor 1 perc alatt kb 4-5 visszatesztet tud csak kiszámolni egy évre visszamenőleg.

  kocsorm
  Tag
  Bejegyzések száma: 10

  Újrageneráltattam a TickStoryval az éves adatokat és megint megpróbáltam a tesztet, érdekes módon most nagyon gyorsan megcsinálta. Valószínű, hogy az adatokkal lehetett valami baj.

  Radulovic Attila
  Tag
  Bejegyzések száma: 653

  Elképzelhető. Az SSD-n teljesen biztos, hogy gyorsabbnak kell lennie a teszteknek.

5 bejegyzés megtekintése - 1-5 / 5
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.