Hozzászólások

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
  • Szerző
    Bejegyzés
  • Naki003
    Tag
    Bejegyzések száma: 2
    Hozzászólás: Backteszt #5154

    Szia Attila,
    pontositok…, s ketfele valasztom a kerdest.
    A Tickstory-val ketfelekepp lehet adatokat beolvasatni az MT4-be: ‘on-the-fly’, azaz kozvetlenul a Duckascopy szervererol, ill. off-line, azaz a Dukascopy webes feluleterol eloszor adathordozora lementve, es aztan onnan beolvasatva a Tickstory-ba es a MT4-be. Innen jott az otlet – nem tudom jo-e-, hogy ha mas broker adatait Dukascopy formatumra alakitok (csv), akkor ezeket is be lehet tolteni az MT4-be a Tickstory segitsegevel. Igy lehetoseg nyilna peldaul arra, hogy ugyanazon instrumentum kulonbozo brokertol szarmazo adatain vizsgaljuk egy adot expert/robot viselkedeset. Lehetseges ez?

    A masik kerdes sokkal konkretabb: vannak ninjatrader-es USARus adataim. Itt csak egy bokkeno van (marmint ha a fenti modot szeretnem megvalositani): a Dukascopy-nal nincs ilyen instrumentum. Hogyan lehetseges az USARus adatok MT4-be importalasa? Ha valamilyen „hasonlo” amerikai index-kent importalnam a Tisckstory-ba, az szerinted mukodhetne?

    Az importra a masik lehetoseg a CSV2FXT script futtatasa. Ez az, ami az elozo posztomban a leirt hibauzenetet generalta. Mi a megfelelo csv formatum ezen script szamara, s pontosan hova is kell elhelyezni a csv-t futtatas elott. Esetleg tudsz egy jobb/egyzserubb modszert ninjatrader adatok MT4-be importalasara?

    Koszi elore is a valaszt, szia, Tamas

    S vegul az utolso kerdesem: egeszen pontosan hova kell masolni a csv file-t a

    Naki003
    Tag
    Bejegyzések száma: 2
    Hozzászólás: Backteszt #5104

    Szia Radu,

    a segitsegedet szeretnem kerni.
    Vannak tobb evre visszamenolegesen Ninjatraderbol szarmazo adataim (*.txt), amiket mt4-ben szeretnek felhasznalni backtesztelesre.
    A fájl-okat excell segitsegevel atkonvertaltam csv-re, ketfele valtozatban is: vesszot ill. pontosvesszot hasznalva elvalasztonak. Az mt4-et (win7es kornyezet) egy kulon helyre installaltam frissen, ahogy a leirasban is szerepel. Ide is, es a …appdata/roaming/…/MQL4/Experts/Files megfelelo alkonyvtaraba is felmasoltam az adat file-t. Az elobbi helyen nyilvan nem volt expert/file konyvtar struktúra, ott manualisan hoztam letre azt. Mindket tipusu csv-t kiprobaltam.

    Egyebirant a konverziohoz mindent a leirasod alapjan csinaltam, megse sikerult a dolog: amikor a scriptet lefuttatom, hibauzenet ugrik fel:

    Error opening CSV fájl. Aborting. Bad CSV format.

    Szerinted mi lehet a hiba, tudnal segiteni?
    Hova is kell masolni pontosan a csv-t, s milyen formatumban?
    Koszonom elore is, szia, Tamas

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2