Stratégiák programozása

Általános információk

Amennyiben van egy ötleted, elméleted vagy stratégiád amelyből szeretnél MetaTrader 4 platformon használható programot készíttetni, keress meg a radu kukac radu pont hu e-mail címen! A részleteket, a határidőt és az árat természetesen előre tisztázzuk. Kapcsolatfelvétel előtt arra kérlek, olvasd el ezt az oldalt!

Milyen programokat tudok elkészíteni?

Gyakorlatilag a platformon elérhető összes program (szkript, indikátor, expert advisor) elkészítését vállalom határidőre, mql4 programozási nyelven.  (A határidő - mint a kivitelezés többi paramétere - előzetes megbeszélés kérdése!)

Hogyan lesz egy stratégiából expert advisor?

Általában ha van egy stratégiád, annak van egy forrása: vagy saját, vagy egy idegen ötlet bizonyos mértékű módosított verziója. Ha az ember úgy érzi működik a stratégiája, akkor rengeteget tesztel vele úgymond "kézzel". Ha ezen a ponton még nem vagy túl, akkor indulásként mindenképpen ezt javaslom. Kivétel ez alól, ha már az alapstratégiád is annyira bonyolult, hogy gépiesített backteszt (visszateszt) nélkül nem tudsz érdemi eredményeket kapni.

Ha tehát saját stratégiád már - szerinted - működőképes, akkor elképzelhető hogy érdemes automatizálni. Ebben az esetben azt várod az automatizációtól, hogy a te stratégiádat folyamatosan és pontosan végrehajtva a következőket generálja:

 • gyorsabb és pontosabb működés
 • több kötés (a robot nonstop tud működni)
 • könnyebb visszatesztelhetőség
 • egyszerűbb használhatóság (pl. több pozíció esetén jövőbeli robotod könnyebben állít csúszóstopot, mint te kézzel)

Természetesen az is előfordulhat, hogy a kész robot nem váltja be a hozzá fűzött reményeket. Mit jelent ez? Azt, hogy habár a robot 100%-ig azt csinálja, amit te akarsz hogy csináljon, de maga a stratégia mégsem működik valamiért. Ebben az esetben folyamatos és többszöri módosítás válik szükségessé, aminek során igyekszem gyors és segítőkész kivitelezőként részt venni. Jómagam a robotod működési pontosságáért vagyok csak felelős, a sikerességéért természetesen nem.

Út közben te döntöd el, hogy elfogadod-e saját tapasztalataimat és véleményemet a kivitelezéssel kapcsolatban.

Amennyiben felkeltettem érdeklődésedet, keress meg és beszélgessünk - aztán el fogod tudni dönteni, hogy mennyire lehet számodra is hatékony és eredményes együttműködésünk!

Mi kell egy árajánlathoz?

Ahhoz, hogy árat és határidőt tudjak adni szükségem van a következőkre:

 • a stratégia rövid összegzése
 • leírás a használni kívánt indikátorokról (egyedi indikátor(ok) esetén csatold őket)
 • be- és kilépési jelzések leírása
 • extra funkciók iránti elvárás (money management, csúszóstop, nullába húzás, stb.)
 • egyéb kérések, kérdések

Természetesen ha úgy érzed, hogy a fentiek közül bármelyiket is inkább szóban mondanád el, lehetőség van beszélgetésre Skype-on vagy telefonon, illetve személyes konzultációkor Szegeden.

Hogyan tartjuk majd a kapcsolatot?

Az árajánlati szakaszban e-mailben, illetve Skype-on - ezutóbbi azért hatékony, mert a kitűnő hangminőség mellett egyáltalán nincs időbeli korlát, illetve a képernyőmegosztás segítségével egymás képernyőit is láthatjuk.

Elfogadott árajánlat után a projektet egy projektmenedzser rendszerben kezeljük, ahol minden észrevétel, módosítási és hibajavítási igény visszakereshető. Természetesen bármikor újra konzultálhatunk Skype-on is.

Amennyiben nem szereted a Skype-ot, természetesen elérsz telefonon is a 62/202-372-es telefonszámon.

A stratégiám titkos, nem akarom kiadni!

Amennyiben nem szeretnéd kiadni a stratégiád részleteit (pl. indikátorok finombeállításai, számadatok, távolságok, stb.) akkor természetesen ezt nem kell megtenned. Programozási szempontból nem szükséges titkos számkombinációkat tudnom.

Mindemellett minden kettőnk között létrejött információcsere üzleti titoknak minősül, így annak megfelelően kezelem.

Nem tudom, milyen robotot szeretnék!

Mindenekelőtt olvasd el ezt a cikket!

Van lehetőség arra, hogy a robotom értesítsen smsben vagy e-mailben ha új pozíciót nyit?

Igen, van. Sőt: nem csak új pozíció nyitásánál, hanem gyakorlatilag bármilyen általad meghatározott eseménynél kaphatsz jelzéseket smsben vagy e-mailben. A részletekről itt olvashatsz!

Elérhetőségeim

E-mail cím radu kukac radu pont hu
Telefonszám Telefonszám
Skype név Skype nevem

Vélemények

Amennyiben érdekel hogy mi mások véleménye a munkámról, olvass bele a beszámolókba.

Kockázati figyelmeztetés

A devizával történő tőkeáttétes kereskedés nagyarányú kockázatot jelent, és nem minden befektető számára alkalmas. A nagy mértékű értékingadozás Ön ellen vagy Önnek is dolgozhat. A devizákkal való kereskedés megkezdése előtt körültekintően mérlegelnie kell a befektetési céljait, a tapasztalata szintjét és a kockázati éhségét. Lehetséges, hogy a kezdő befektetését részben vagy teljes egészében elveszíti, ennél fogva nem szabad olyan pénzt befektetnie, amelynek elvesztését nem engedheti meg magának. Tartózkodnia kell mindennemű kockázattól, mely a devizák kereskedésével kapcsolatos, és tanácsot kell kérnie egy független pénzügyi tanácsadótól, ha bármi kétsége van.

A blog szerkesztőjeként fontosnak tartom, hogy mindenki a saját kockázati szintjének megfelelően próbálkozzon az online kereskedési piactereken.

Legjobb igyekezetem ellenére sem áll rendelkezésre az a képesség, hogy felmérjem: ki milyen kockázati tűrőképességgel bír, illetve hogy az általa kockáztatni kívánt pénzmennyiség aktuális teljes elvesztése mennyire rengetné meg anyagi helyzetét. Éppen ezért mindenkit óva intek az online kereskedés kapcsán attól az általános nézettől, hogy könnyen és kockázatmentesen meg lehet gazdagodni a robotok által.

Ha nem vagy biztos a dolgodban, mindenekelőtt olvasd el a robot típusokról szóló cikkemet, illetve a MNB Felügyelet elemzését a tőkeáttétes kereskedésekről.

A felügyeleti szerv véleménye szerint egyáltalán nem érdemes "ügyletet generáló szoftvereket" használni, ezzel én nem értek egyet. Amennyiben valaki képes pár minimális - akár saját maga által deklarált - szabályt betartani, annak nem kell rettegni a váratlan veszteségektől hiszen a legrosszabb esetre felkészülve már a kereskedés megkezdése előtt pontosan tudnia kell a maximálisan elveszthető pénzösszeg mértékét.

Kérlek, hogy robotírás illetve eladó robotok kapcsán csak a fentiek részletes tanulmányozása után keress meg!

Oszd meg, ha hasznosnak találtad!

36 hozzászólás a(z) “Stratégiák programozása” bejegyzéshez

 1. Kedves Radu!

  Bennem is kikristályosodott egy módszer, melyet jelenleg is tesztelek. A módszer lényege végett mindenképpen szükségem lenne a segítségedre a programozással kapcsolatban.
  Kérlek tájékoztass az elérhetőségeidről, és az egyéb feltételekről.

  Segítségedet köszönöm,
  Gábor

 2. Visszajelzés: Hogyan döntsem el, hogy milyen robot való nekem? | Radu MetaTrader blogja

 3. Szia Radu!
  Kérlek segíts nekem egy keveset, még nagyon kezdő vagyok az mql4 programozásban és egy alaphibát nem tudok megoldani. Két mozgóátlagos roboton dolgozom és nem tudom hogy oldjam meg hogy visszatesztelésnél ne keressen olyan variációt ahol a gyors nagyobb periódusú mint a lassú mert ekkor ellentétesen kezd el kereskedni.
  Tehát úgy kellene hogy van az állítás miszerint FastMA >= SlowMA, ha ez igaz akkor írja ki hogy a mozgóátlagok periódusai nem megfelelőek és utána állítsa le a programot illetve ha az állítás hamis akkor folytassa a programot.
  Sikerült megoldanom a problémát más módszerekkel is de nekem így kellene így szeretném valahogy megírni. Légyszives ha tudsz akkor segíts.

  • Kedves Sándor!

   Igen, nagy valószínűséggel tudok segíteni Neked. Az e-mail címemre (a Névjegy oldalon megtalálod) egy projekt összefoglalót küldj el légyszíves, a többit megbeszéljük majd mondjuk Skype-on. Köszi!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!