Névjegy

Miről szól a blogom?

A bloggal a következő céljaim vannak:

 • segítsem azokat, akik a MetaTrader 4 platformon keresztül szeretnének kereskedni a tőzsde vagy a FOREX világában - akár segédeszközökkel, akár azok nélkül
 • támogatást nyújtsak azoknak, akik szeretnék ezen a platformon megvalósítani ötleteiket, stratégiáikat - azaz szkripteket, indikátorokat vagy akár expert advisorokat akarnak készíteni vagy készíttetni
 • a fentiek blogon történő, ingyenes prezentálásán kívül természetesen munkadíj ellenében le is programozom az egyéni elképzeléseket

Igyekszem olyan bejegyzéseket létrehozni, amik hasznosak lehetnek a témával még ismerkedő, valamint a témával már régebb óta foglalkozó látogatóknak is.

Ki vagyok én ?

Radulovic AttilaRadulovic Attila vagyok, a legtöbben raduként ismernek. Szegeden élek és kereskedési stratégiák MetaTrader platformra való átültetésével foglalkozom, ezen kívül a saját számláimon  való kézi és automatikus kereskedés folyamatos elsajátításával vagyok elfoglalva.

A Metatrader4 terminál, valamint a TickStory Lite nevű alkalmazás felhasználói felületeit is én fordítom le magyar nyelvre.

Ezen kívül egy szegedi tőzsdei oktatással foglalkozó innovatív vállalkozás robotprogramozója és IT-felelőse vagyok.

Amennyiben érdekel hogy mi mások véleménye a munkámról, olvass bele a beszámolókba.

Van egy ötletem, szeretnék belőle programot!

Amennyiben érdekel, hogy hogyan válhat egy stratégiád kész robottá, kattints ide!

Elérhetőségeim

E-mail cím radu kukac radu pont hu
Telefonszám Telefonszám
Skype név Skype nevem

A fentieken kívül az oldalon található kapcsolatfelvételi űrlapon keresztül is felveheted velem a kapcsolatot!

Milyen gyorsan fogsz reagálni az e-mailemre, megkeresésemre ?

Igyekszem 24-48 órán belül válaszolni. A reakció gyorsasága függ az éppen aktuális munkáimtól és határidőimtől.

Amennyiben ennyi időn túl sem kapsz tőlem választ, kérlek keress ismételten egy másik csatornán (pl.: Skype vagy telefon). Alapelvem, hogy minden e-mailre válaszolok.

Ha mégsem kapsz tőlem választ, akkor annak természetesen nem szándékosság, hanem nagy valószínűséggel például a spam-szűrőm lesz az oka.

Oszd meg, ha hasznosnak találtad!

16 hozzászólás a(z) “Névjegy” bejegyzéshez

  • Kedves László!

   Köszönöm megkeresésed, a radu kukac radu pont hu e-mail címen érsz el. (időközben erre az oldalra is kitettem)

  • Hello Haffre!

   Klasszikus értelemben vett gombokat csak nagyon körülményesen lehet létrehozni Metatraderben. Ha barátságban vagy a billentyűkombinációkkal, akkor hozzá lehet rendelni kombinációkat nyitó-záró szkriptekhez.
   Záró szkriptet találsz a Hasznos eszközök menüben! Ha konkrétabb elképzelésed van, akkor keress meg e-mailben!

 1. Szia!

  Egy új téma ötletem is van, bár ez inkább szakmai vonalnak szól: Programozási hibák és következményeik az MT4 alatt. És rögtön 2 témával gyarapítom is:
  - Sokan az első robotok megírásakor a használják az Close[0], High[0] fg-t. És a tesztek során nagyon jó eredményt érnek el. Majd jön a fekete leves és demoban veszítenek. Sajnos ez az MT4-hibája a tesztek során. Ha olyan robotot kapunk amiben ez van, inkább felejtsük el.
  - Divide by Zero error. Súlyos következménye van ennek a típusú hibának. Live demo charton az ablak folyamatosan rajzolja a következő gyertyákat, és a mit sem sejtők delikvens azt hiszi hogy a robot fut.... Pedig ha átnéznék a naplót és ott megjelenik a fenti hiba, akkor azon a charton már semmilyen robot nem működik. (Ez csak akkor derül ki, ha valamilyen "jelentős rendszert" vagy aktív időkiírást építünk az EA-ba :-)

  Zsoolt

  • Kedves Zsolt!

   A Close[0] és High[0] tömbökkel kapcsolatban sejtem mire gondolsz, azonban bizonyos esetekben valakinek pont ezekere az éppen változó értékekre van szüksége. Nagy általánosságban igaz a megállapításod, de körültekintő használat esetén képezheti akár a stratégia részét is az éppen változó gyertya vizsgálata.

   A nullával való osztás egyértelműen programozási hiba, vagyis ilyen jellegű hiba előfordulásakor a programozó vét hibát. Az expert leállása valóban kellemetlen, így észrevételed és javaslatod abszolút jó ötlet.

   Köszi a hozzászólást!

 2. Visszajelzés: Eladó robotok: MA-Reloaded robot | Radu MetaTrader blogja

 3. Visszajelzés: Eladó robotok: Method-RSI robot | Radu MetaTrader blogja

 4. Visszajelzés: Új 865-ös MT4 build érhető el | Radu MetaTrader blogja

 5. Visszajelzés: Megjelent a TickStory Lite 1.7.1-es verziója! | Radu MetaTrader blogja

 6. Visszajelzés: Új, 880-as MT4 build jelenik meg | Radu MetaTrader blogja

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!