Forex programozás Fórum Egyéb törlés Válasz erre: törlés

Radulovic Attila
Tag
Bejegyzések száma: 653

Az xSupertrendnek valóban megadható más idősík, azonban ez csak kézi kereskedésnél számít, robotosnál nem, mivel ott eleve a megfelelő idősík adatát kérdezed majd le, amikor szükséged lesz rá.

Az újrarajzolás nem csak idegen idősík használatakor, hanem aktuális idősík használatakor is megtörténik, ami arra utal hogy az indikátor kompletten kuka.

A beállításokat ráadásul nem kell megváltoztatnod, hiszen – mint írtam – a két indikátor alapjait tekintve egy és ugyanaz. Azaz ha átírod a beállításokat, a SuperTrend_AutoTF -et false -ra rakod akkor a két indikátor jelzései ugyanott lesznek. Mindemellett továbbra is óva intelek az xSuperTrend használatától, hiszen expertből a sima SuperTrendet le tudod kérdezni bármilyen idősíkra. Szóval ha már tudod, hogy például mi a belépési jeled, akkor az xSuperTrendre nincs szükséged.

Ha mégis, akkor keress belőle olyan verziót, ami helyesen működik. Tudom, hogy nem örülsz a „ne használj olyat, ami újrarajzol” mondatnak, de hidd el hogy egészen sok felesleges önszívatástól mentelek meg ezzel.

A fentiekből következik, hogy a MT4-ednek az égvilágon semmi baja, a problémádat nem a MT4 okozza. Az indikátorod nem váratlanul romlott el, hanem eleve hibás volt, csak korábban nem jött elő a probléma, ezért nem tűnt fel. Ennyi.

Tehát: az indikátort dobd ki, van belőle 24 másik ami hasonló (vagy ugyanolyan) eredményt ad majd, csak helyes működés mellett. Ha kell, és dobsz egy e-mailt akkor szívesen át is küldöm a SuperTrend helyesen működő változatát. Nekem nincsen belőle multi idősíkos, de a neten biztosan találsz olyat is. A korábban belinkelt cikkem segítségével pedig simán le tudod tesztelni, hogy minden frankó-e.