Radulovic Attila
Tag
Bejegyzések száma: 653

Az első kérdés kapcsán jó volna látnom az indikátort. Még az is lehet, hogy maga az indikátor szar és te mindent jól csinálsz.

A második kérdés kapcsán: rakd el minden tickhez tartozó indikátori értéket. A legelső tick az gyakorlatilag a gyertya nyitóára, szóval azzal kapcsolatban extra dolgot nem kell tenned.
A második ticknél pedig hasonlítsd össze a kettőt.

A tickek darabszámát a Volume értékek őrzik (Metatrader alatt; egyébként ez az érték a kereskedési mennyiségekre vonatkozna).

Tehát: minden tickben lekérdezed az indikátor aktuális értékét – mondjuk egy CurrentValue változóba. Eközben van egy feltételed, ami csak akkor teljesülhet ha Volume értéke 1. Ekkor a CurrentValue értékét – még mielőtt feltöltenéd az aktuális tickhez tartozó indikátori értékkel – elrakod egy PrevValue -változóba. Ezután már csak megvárod if (Volume == 2) feltétel teljesülését, és itt azt csinálsz ezen belül amit akarsz.

PrevValue értéke az init után legyen -1, amit persze ellenőrzöl a Volume == 2 feltételben is, hiszen ha pont úgy sikerül elindítanod a robotot hogy a PrevValue -nak még nincs értéke, akkor nem lesz jó az adatod. Ilyen esetekben várj a következő gyertyáig.