COF258
Tag
Bejegyzések száma: 30

A fájlneves ötletre nem is gondoltam volna…viszont ha jól sejtem, így minden teszt végén (optimalizáció során is) új fájlt hoz létre és nem egy csv-ben lesz az összes . Huhh, ezen még elmeditálok köszönöm. :-D

Bocsánat, rosszul emlékeztem!
A várt eredmény az, aminek (ha jól értelmezem a képletedet) van egyszerűbb módja.
Mégpedig:

Várt eredmény = (nyereséges kereskedések / összes kereskedés) * (bruttó profit / profitos kereskedések) – (veszteséges kereskedések / összes kereskedés) * (bruttó veszteség / veszteséges kereskedések)

Tehát ahogy én értelmezem:

nyk=nyereséges kereskedések száma ??= profitos kereskedések száma ??
ök= összes kereskedés száma
bp=bruttó profit
vk=veszteséges kereskedések száma
bv=bruttó veszteség

Várt eredmény = (nyk/ök) * (bp/nyk) – (vk/ök) * (bv/vk)

azaz : (bp/ök) – (bv/ök)

ez egyszerűsítve: (bp – bv) / ök

Az eddigiek alapján így is a MT által számolt eredményt kapom…

Ha jól értem a Rel DD a példádat kiegészítve: 10000-1000=10% a RelDD, egyenleg=9000; Ezek után ha profitálok 500-at és innen ismételten elvesztek 500-at akkor  500/9500)*100=5.26% lesz az új RelDD? Azaz a legutóbbi profitos kereskedés utáni egyenlegből és az azt követő negatív kereskedések összességéből számolható?

Vagy, például a múlt héten 10000-nél volt a számlám, a jelenben 9000-nél. Ha profitálok 500-at akkor csökken a RelDD, ha tovább csökken az egyenleg akkor növekszik? Így, hogy leírtam ez tűnik logikusabbnak… :$

…bocs, ha nagyon érthetetlen vagyok…úgy fest, nehéz ezt megfognom.

Most azon is elgondolkodtam, hogy a maximális lehívást is jól értelmeztem-e? Mindenkori maximum és az utána következő legalacsonyabb pont különbsége. És maxDD csak akkor változik, ha a következő különbségi érték az előzőnél nagyobb, vagy ha elérünk egy új maximumot az előző számított értékünket figyelmen kívül hagyjuk és nulláról kezdjük a számolást?