Radulovic Attila
Tag
Bejegyzések száma: 653

Ha kiemelten fontos a pontos kötés, akkor érdemes LIMIT/STOP megbízásokat használni. Természetesen ha ez valamilyen oknál fogva nem megfelelő megoldás, akkor marad az instant (piaci) kötés.

Ebben az esetben én a következő sémát követem:

1) ellenőrizd hogy van-e elegendő pénz a nyitáshoz
2) ellenőrizd hogy lehet-e egyáltalán kereskedni (IsTradeAllowed())
3) egy for/while ciklussal x próbálkozású cikluson belül próbálj nyitni; minden OrderSend előtt legyen RefreshRates(); függvény – ez segít frissen tartani az adatokat, ha elnyúlnak a próbálkozások
4) ügyelj a TP/SL/stop szint/freeze szint szabályokra – ha kell, módosítsd a megváltozott árnak megfelelően

A Slippage paraméterrel minimum elmozdulási távolságban adhatod meg azt, hogy mi az a tolerancia amit a brókertől elfogadsz csúszásként.

Ha mindenképpen csak az 1.200 ár a jó, akkor Slippage értéke legyen nulla és folyamatosan (NEM végtelen módon, hanem maximalizálva) próbálkoznod kell. A próbálkozások között jómagam legalább 1-200 milliszekundum szünetet hagyok.

Ha az a lényeg, hogy a pozíció megszülessen egy tól-ig értéken belül (ez a jellemző), akkor szintén folyamatosan próbálkozva, 3-5 pont Slippage beállítással lehet küzdeni.
Ez azt jelenti, hogy ha 1.120-as áron indítod a folyamatot 3 pont Slippage-dzsel, és közben a bróker megcsúszik akkor gyakorlatilag 1.117 -től 1.123 -ig minden árat elfogadsz. Ha ezen tartományon kívül lesz a jegyzett ár, akkor jön a második próbálkozás. És így tovább, és így tovább. Én általában – egy ticken belül – 15-ször próbálkozom. Amíg ez a 15 próbálkozás nem történik meg, addig nem fejeződik be a program működése. Ez hátrányt nem jelent, mivel a RefreshRates() miatt mindig a legfrissebb és legaktuálisabb árakkal fogsz újra és újra próbálkozni.

Remélem, segítettem!