Radu.hu Fórum Kérdések az MQL4 programozási nyelvvel kapcsolatban Meddig érdemes folyamatosan ordert beadni? Válasz erre: Meddig érdemes folyamatosan ordert beadni?

Radulovic Attila
Tag
Bejegyzések száma: 653

Jó a kérdés, nem voltam egyértelmű.

A tick ugye a vezérlés kiindulópontja. Egy tick esetén elindul a program, és ameddig le nem fut, addig az új tickek elvesznek és azokra új programpéldány nem fog indulni – egyszerre tehát egy programpéldány létezhet.
Közben – ha a program hosszabb ideig fut – az eredeti tickhez tartozó ár már valószínűleg “elöregszik”, ezért az összes belső árat és adatot frissíteni kell. Erre jó a RefreshRates, és ez küszöböli ki azt a problémát amit írtál.

Magyarul egy végtelenített expert egyetlen egy tick alapján is szépen tud a végletekig dolgozni. Természetesen ez szélsőség és nem kell erőltetni, de néha jól jöhet. Általában század-ezredmásodperc alatt lefut a program egy-egy tickre, de esetenként – főleg volatilis piacnál és sok nyitási-zárási próbálkozásnál – akár több másodperces is lehet egy-egy tickhez tartozó futás. A lényeg: mindeközben egy jól megírt expert esetén nem veszítünk adatokat, csak másként használjuk fel őket.