Radu.hu Fórum Kérdések az MQL4 programozási nyelvvel kapcsolatban Kötés szimbólum ellenőrzéssel Válasz erre: Kötés szimbólum ellenőrzéssel

Radulovic Attila
Tag
Bejegyzések száma: 653

Én azt gondolom, hogy mindenképpen a szimbólumok string ellenőrzésével esnék neki a dolognak. Azon egyszerű oknál fogva, hogy gyakorlatilag mindig rendelkezésre állnak az adatok, nem kell globális változókkal vagy más adatmentéssel bajlódni.

A következőket javaslom:

1) olvasd be a számodra fontos pozíciókat (for az OrdersTotal() alapján, magic szám ellenőrzés ha kell, stb.)
2) ha nincs egy pozíció sem, nyilván nyithatsz bármi.
3) ha van pozíció, akkor minden iterációban vizsgáld meg, hogy az adott order OrderSymbol() -ján belül van-e olyan szövegrész, ami az új (nyitandó) pozíciód instrumentumában van. Tehát ha pl. EURUSD -ot akarsz kötni, akkor vizsgáld meg hogy van-e valamilyen EUR vagy USD végződésű/kezdetű szimbólumú pozíció.

A konfigurálásnál annyit mindenképpen meg kell adni, hogy az első három és az utolsó három, vagy más karakterek együttállása azonosítja a keresztárfolyamok egy-egy oldalát. Vannak ugyanis olyan brókerek, ahol pl. raknak egy pontot az instrumentumok végére, vagy más postfixet. Van ahol prefix van, így ez teljesen változó lehet. Példa:

EURUSD, USDJPY, stb. – 0-2. karakter, illetve 3-5. karakter
microEURUSD, microUSDJPY – 5-7. karakter, illetve 8-10. karakter

És így tovább.

Összességében csak a fentieket kell leellenőrizned minden nyitás előtt.