Radulovic Attila
Tag
Bejegyzések száma: 653

A hackeléssel valóban nem a bróker saját adatát használod, de ez alap esetben sem igaz, hiszen sokszor előfordul hogy az adatokat a MetaQuotes szerveréről tölti le a Metatrader.

A tick adatok legalább egy megbízható, svájci szolgáltató szemszögéből mutatják a történéseket – és ami a legfontosabb: tick alapon!

Ha a robotod 5 perces idősíkon működik jól, akkor alapvetően M5 idősíkot kéne kiválasztanod. A “különböző idősíkokon való futtatás más-más eredményeket hoz akkor is, ha a választott idősík semmilyen részét nem képezi a stratégiának.” alatt arra céloztam, hogy ha mondjuk a s stratégiai teszter választott idősíkja M5, és nincs minden adatod meg rajta, akkor a véletlenszerűen generált árak száma különbözhet a H1-es idősíkon generált árak számától. Ekkor – habár az M5-ös gyertyák és az abból számolt indikátori adatok stimmelnek – különböző eredményeket kapsz, hiszen a robot másként „sorsol” véletlenszerű árelmozdulásokat a nagyobb idősík adatai miatt.

Igazából nem a legjobban sikerült összefoglalnom a fentieket, de ha kipróbálgatsz egy alap MT4-et egy egyszerű robottal (akár teszt célból is írhatsz egyet), akkor érzékelhető lesz a különbség.