Forex programozás Fórum Kérdések az MQL4 programozási nyelvvel kapcsolatban EA indikátorának megjelenítése, a stratégiateszter vizuális módjában Válasz erre: EA indikátorának megjelenítése, a stratégiateszter vizuális módjában

Radulovic Attila
Tag
Bejegyzések száma: 653

Teljesen jól írod, a helyzet jelenleg pontosan ez. Én magam a tester.tpl -es megoldást használom (helyesebben a robot nevének megfelelő tpl-t készítek), és ez így valóban csak részmegoldás az általad leírtak miatt. Ami még esetleg egy „házi” megoldásként szóba jöhet: a robot OnInit() részében meghívsz egy saját függvényt, amely egy Windows-os dll-en keresztül létrehoz egy olyan tpl fájlt, amely tartalmazza az éppen aktuális (robotparaméterek alapján) paraméterezett indikátorokat. Mivel a tpl fájl viszonylag egyszerűen összerakható, ezért ez nem lesz kifejezetten kihívás és meg lehet csinálni. A Windows dll-es megoldás azért kell, mert egyébként az MQL4 beépített fájlkezelő függvényeivel *templates* könyvtárhoz nem fogsz tudni hozzáférni, vagy abban fájlt létrehozni.

Tehát simán MQL4-ből hozd létre a sablon fájlt egy átmeneti néven a Files mappába (tester\Files vagy MQL4\Files), majd onnan mozgasd el a templates\ -be és a ChartApplyTemplate függvénnyel érvényesítsd azt a chartra.

Ez az egyetlen megoldás, amely jelenleg eszembe jut és ami lefedheti az elképzelésedet.