Radu.hu Fórum Egyéb Deviza számla kitettség lefedezése – treasury Válasz erre: Deviza számla kitettség lefedezése – treasury

icrammg
Tag
Bejegyzések száma: 34

A dodóról csak annyit tudok, mint bárki más. Viszont azt lehet tudni törikönyvekből, hogy a történelem folyamán 100 plusz-mínusz 10-20 év, egyetlen világhatalom sem volt porondon az elmúlt 1000 évben, és vele együtt a valutája/devizája is ment a kukába. Szóval ketyeg az óra az tengerentúlnak és orosz-kínai fronton erős nyomás van egy dollárt leváltó olajdevizára. De persze sosem lehet tudni mi és mikor következik be. Ettől is szép talán a dolog. Minden dolog :)

“Szerintem nincs annyi hozadéka a dolognak mint amennyit bele kell fektetni (idő/energia).”

Ez pusztán a befektetett és lefedezni kívánt összegtől függ. Van az a pénz, aminél pár USDHUF különbség is fájdalmas tud lenni. És hiába a jövedelmező stratégia, mert amit megkeresünk a vámon elvesztjük a réven.

A diverzifikáció fogalma nem új számomra, 2001 óta tőzsdézem, 2008 óta devizázom és még talpon vagyok :)
Csak ingatagnak érzem ezt a részét a dolognak. A több számla, több költséget és több vesződést jelent. És elég nehéz azt a devizaszámlakosarat megtalálni, ami kritikus időszakban legalább minimum nullás. Mert a párok között van ugyan korreláció, de azok viszonya (pozitív vagy negatív) elég hektikus lehet. Szóval nem vehető biztosra.
Mondjuk megoldás lehet egy menekülő devizában vezetni a számlát, pl CHF.

Mindenesetre amíg a dollár a kereskedni kívánt devizapár elszámoló devizája (EURUSD) addig praktikusnak és átláthatónak tartok egy dollár számlát vezetni, de be is akarom biztosítani magam.

Asszem, jobb híján maradok a fentebb leírt megoldásnál.

Roden, köszi az együtt gondolkodást, és a részedről kibontakozó filozófiai jellegű gondolatokat, mégha sok esetben nem is kapcsolódtak szorosan a témához. Sikeresen törted meg evvel a száraz, lényegretörő műfaját a forexes “szakmának”.
Ezt ellensúlyozandó itt volt Radu a maga jól bevált, sokak által kedvelt stílusával, mint egyfajta moderátor, amit ezúton is köszönök.

Radu, privátban megkereslek majd ebben a témában. Lenne pár kérdésem. Email mehet?

Hosszú távú, profitos kereskedést kívánok minden témában résztvevőnek, magamat is beleértve :D

Üdv