Radu.hu Fórum Kérdések a pontos adatokkal kapcsolatban Backteszt Válasz erre: Backteszt

Naki003
Tag
Bejegyzések száma: 2

Szia Attila,
pontositok…, s ketfele valasztom a kerdest.
A Tickstory-val ketfelekepp lehet adatokat beolvasatni az MT4-be: ‘on-the-fly’, azaz kozvetlenul a Duckascopy szervererol, ill. off-line, azaz a Dukascopy webes feluleterol eloszor adathordozora lementve, es aztan onnan beolvasatva a Tickstory-ba es a MT4-be. Innen jott az otlet – nem tudom jo-e-, hogy ha mas broker adatait Dukascopy formatumra alakitok (csv), akkor ezeket is be lehet tolteni az MT4-be a Tickstory segitsegevel. Igy lehetoseg nyilna peldaul arra, hogy ugyanazon instrumentum kulonbozo brokertol szarmazo adatain vizsgaljuk egy adot expert/robot viselkedeset. Lehetseges ez?

A masik kerdes sokkal konkretabb: vannak ninjatrader-es USARus adataim. Itt csak egy bokkeno van (marmint ha a fenti modot szeretnem megvalositani): a Dukascopy-nal nincs ilyen instrumentum. Hogyan lehetseges az USARus adatok MT4-be importalasa? Ha valamilyen “hasonlo” amerikai index-kent importalnam a Tisckstory-ba, az szerinted mukodhetne?

Az importra a masik lehetoseg a CSV2FXT script futtatasa. Ez az, ami az elozo posztomban a leirt hibauzenetet generalta. Mi a megfelelo csv formatum ezen script szamara, s pontosan hova is kell elhelyezni a csv-t futtatas elott. Esetleg tudsz egy jobb/egyzserubb modszert ninjatrader adatok MT4-be importalasara?

Koszi elore is a valaszt, szia, Tamas

S vegul az utolso kerdesem: egeszen pontosan hova kell masolni a csv file-t a