Forex programozás Fórum Egyéb Az ideális Expert nyomában Válasz erre: Az ideális Expert nyomában

Roden
Tag
Bejegyzések száma: 52

Köszi a pozitív visszajelzést. Az igazság az, hogy az oldaladon közétett MQL könyv miatt kezdtem el foglalkozni a MetaTrader programozással – ezúton is köszönöm, hogy hozzáférhetővé tetted. Innen származik a szemléletem is az eseménykezeléssel kapcsolatban.

A hitel, bónusz kezelésről:
Tudni kell, hog általában tőkecél -ban gondolkodom. Ez azt jelenti, hogy van egy „számla stratégia” a többi „szituáció stratégia” felett. Tehát ha a különbőző instrumentumokon kölönböző ötletek alapján (géppel/kézzel) nyitott megbízások összesítve elérnek egy bizonyos tőkenövekményt (pl. 5%) akkor azt külön is lekezelem (zárás, részleges zárás, SL, stb.).
Így fordult elő velem, hogy éles számlán, nyitott pozíciók melett, pénzbefizetés és credit jóváírás után(=tőkenövekedés), a robotom azonnal zárásokat hajtott végre, így szinte azzonal buktam a befizetett összeg egy jókora részét. Szerencsére nem nagy összegről volt szó, de fájt. Ettem a kefét, hogy hogyan nem gondoltam erre. Ehh.
Ha belegondolok, hogy közzéteszem (eladom) ezt a robotot – ami egyébként minden mást jól csinál, de meghülyül ha pénzt fizetnek be a számlára – hát biztos lettek volna kellemetelen következményei.

A lényeg az, hogy a fenti sémából kihagyhatóak a MoneyManagement cimkével ellátott szakaszok, attól az még lehet egy teljes értékű EA. De ha van MoneyManagement (ami ugye az én olvasatomban azt jelenti, hogy nem csak az egyes pozíciókat menedzseli a robot, hanem a teljes számlát is), akkor viszont foglalkozni a kell a befizetéssel/jóváírással mint eseménnyel, és annak lehetséges hatásaival.

Ami a vizuális megjelenítést illeti, mindeddig nem törődtem vele, lévén többnyire olyan startégiák foglalkoztatnak amelyek 3-4 idősík adatát veszik figyelembe egyidőben, az meg ugye MT4 alatt nem tesztelhető.
De feltételezem az IsTesting() vagy az IsVisualMode() függvény használatára gondolsz. (Esetleg másra is?)

Jelenleg a MT4 programozást csak ‘hobbi’ tevékenységként űzöm. A saját ötleteimet csiszolgatom.
Az implementálás is egy izgalmas dolog, de fontosabb kérdés, hogy mit is kellene implemetálni tulajdonképpen. :)
A fentiekből adódóan nincs rálátásom milyen eseti felhasználói igények vannak.