filewalker
Tag
Bejegyzések száma: 19

Nagyon gyorsan reagáltál! :-) Köszi
Tulajdonképpen okultam ebből, és az egyik gépemen még nem frissült régi mt4-et letömörítettem zip-be.
Ha módosítanom kell, ha “bug” van, akkor kicsomagolom a rootba, és onnét indítom el. Szerencsére nem kell feltelepített verziónak lennie. Ha frissíteni akarja magát, akkor uac akadályozza, vagy a net le van kapcsolva. Az eredeti ex4 valóban jól fut. Itt annyi történt, hogy ott tároltam az mq4 fájlt is az expert mappában. Frissítéskor átmásolta, újraindult és lefordította magának az mq4-et.
A robotról annyit, hogy egy FFcal indikátort integráltam ami persze ugyanúgy nem indul ha lefordult a 600-ban. Ezeken kívül a következőket hívja meg: stderror.mqh, stdlib.mqh, Kernel32.dll. Az utóbbival kapcsolatban vannak kétségeim. A dll-nél azt írta, hogy az értéke mindenképpen nulla lenne. De ebben az esetben nem egy ilyen hibát írna ki a terminál. Ez a hiba szerintem leginkább egy írásvédett blokkba történő írási kisérlet megakadályozódása miatt lehet. A Hexa kód a memória, vagy valamilyen windowsos állomány dll-je, vagy exéje lehet.
Kivetteem a robotból a kernel32 behívást, és eltávolítottam a társított funkciókat. Sőt kivettem a custom indikátort is. Szerintem ez egy korai MT4 bug lehet, mert nem írt hibát lefordításkor, csaak amikor futtatni akartam. Viszont olyankor volt, hogy hirtelen halállal halt…
Nekem még kicsit szokatlan az “új” metaeditor (mivel ez az mt5-ből köszön vissza).
Biztosan van valami megoldás, ami megmutatja melyik sor okozza az összeomlást.
Nem akartam megtanulni az mq5-öt de már látom, az felé megyünk.