Forex programozás Fórum Egyéb Sose bízz a trendvonalban? Hozzászólás: Sose bízz a trendvonalban?

Radulovic Attila
Tag
Bejegyzések száma: 653

Szia Roden!

Bocs, hogy csak most válaszolok. A dolog nyitja szerintem az, hogy a W1 idősíkon rajzoltad be a trendvonalat anno. Minél magasabb az idősík, annál több idő van a két gyertya közötti idő között. W1-esnél legalább 1 hét a különbség. Ha ezután az alsóbb idősíkokon megvizsgálod a trendvonalak pontját, teljesen máshová kerülnek, mint ahol eredetileg felrajzoltad.

Például ha D1-en berajzolsz egy trendvonalat délután 16:32 perckor, akkor a kezdeti és a végpont is valamely nap 00:00 órájára fog kerülni. Ha most 2019.05.09 16:32 van, és teszem azt a mai napra rakod a vonal végét, akkor 2019.05.09. 00:00 órára kerül majd. Ennek D1-en nincs jelentősége, viszont ha most lejjebb váltasz, akkor látható, hogy totál máshol lesz mondjuk H4-en, hiszen ott már pontosabban lehet rajzolni (pl. 04:00 órára, 08:00, stb.)., tehát ott elméletileg – idő szempontjából – be lehetne rajzolni 16:00-ra is.

Tisztában vagyok vele, hogy egy trendvonal rajzolásakor nem lehet figyelembe venni a fnetieket, hiszen a trendvonalak lényege pont nem ez. Esetleg érdemes pontosítani kizárólag az időpont koordinátáit a rajzoláskori időpontra az alacsonyabb idősíkon.

Véleményem szerint tehát ez egy időfelosztással kapcsolatos adottság, és nem hiba vagy furcsaság.