Forex programozás Fórum Egyéb GBP/USD (2016.10.07 1:07) zuhanás hatása?

5 bejegyzés megtekintése - 1-5 / 5
  • Szerző
    Bejegyzés
  • Thomas
    Tag
    Bejegyzések száma: 16

    Óriásit zuhant egy perc alatt ma a font, majd visszajött, állítólag robotok reagáltak egy hírre. Kíváncsi lennék egy ilyen zuhanás hatására, ki lehet valahogy elemezni utólag, mi történt volna ha épp kereskedek? Gondolom a Tester-rel nem tudjuk ezt vizsgálni a fix spread miatt.

    Thomas
    Tag
    Bejegyzések száma: 16

    látok 200pip különbséget is egyik brókernél egy 5s-os grafikonon egy záró és nyitóár között

    Radulovic Attila
    Tag
    Bejegyzések száma: 653

    Igen, sajnos a backtesztben nemigazán tudod kitesztelni a valós viselkedést, mert a valós idejű működéshez képest itt nem lesz csúszás, lassabb brókeri reagálás, piaci fennakadás, stb.

    Az, hogy a teszterben a spread fix, az már csak hab a tortán :)

    A heves árfolyammozgások esetén történő viselkedést csak valós időben lehet értelmesen tesztelni.

    Thomas
    Tag
    Bejegyzések száma: 16

    Van egyáltalán lehetőség védekezni az ilyen esetekkel szemben? Ez lenullázhat egy számlát, hiába a stoploss, átugorja. Sőt, még tartozhatunk is a brókernek utána, nem?

    Radulovic Attila
    Tag
    Bejegyzések száma: 653

    Igen, bár a valóságban ezen „tartozások” behajtásával kapcsolatban nem hallottam még sikeres precedenst. Érdemes olyan brókercéget választani, akinek a szerződésében az ilyen esetekre kiterjedően nem hárítják a felelősséget az ügyfélre.

    Az ilyen extrém helyzetek elkerülése előre tervezetetten meglehetősen nehéz, tulajdonképpen a legjobb amit tehetsz az a pénzed diverzifikálása (több brókercégek, több számla), illetve a bejelentések időpontjainak előzetes tanulmányozása. A legtöbb esetben lehet tudni, hogy milyen nagy bejelentések lesznek és milyen időpontban; ilyenkor jobb kimaradni a piacból és nem kereskedni.

5 bejegyzés megtekintése - 1-5 / 5
  • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.